Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek diabetes tipa 2 slabo počutje

diabetes tipa 2 slabo počutje

Pre dvema mesecema so mi postavili diagnozo diabetes tipa 2. Zdravim se s tabnletami. Od takrat mi je vsaj enkrat na teden slabo, počutim se brez energije, lačna sem, vsa hrana se mi gabi. Ali je tako počutje diabetikov normalno? včasih me bolijo noge, predvsem podplati. Kkšne so normalne vrednosti sladkorja?

Nisi dobila kakega priročnika, zloženke?

Mal poguglaj a ne, na netu imaš polno informacij.

To so stranski učinki antidiabetikov. K svojemu zdravniku, povedat o težavah, mora zamenjat zdravilo.

To ni normalno, razen, če imaš če tako hudo obliko, da je niti z zdravili ni več mogoče nadzirati. Pojdi k zdravniku.

Očitno imaš previsok sladkor, napačna zdravila. Morala bi si meriti sladkor dvakrat na dan, da vidiš, kako se ti giblje po kateri hrani. Diabetes 2 ni noben hec. Pa na redne preglede moraš obvezno hoditi. Če imaš že težave v nogah in slabo počutje, to sploh ni v redu in moraš na pregled. Lahko padeš v komo, tudi ponoči.

provokacija.
vsak bolnik z dokazanim diabetesom ve, da je počutje kot ga opisuješ posledica prenizkega sladkorja.

in ni ga diabetika, ki ne bi vedel kakšne so normalne vrednosti sladkorja.

Ne vem no. Hrana se ti ne gabi zaradi prenizkega sladkorja, lakota – prvič slišim, slabo počutje, to je relativno.
Če moji mami pade sladkor, megleno vidi, se poti….
Avtorica pravi, da so ji komaj odkrili sladkorno, v takih primerih tudi še ne veš vsega. Mene je bolj zmotilo to, da pravi, da jo bolijo noge. Če je to res, potem je bolezen že kar lepo napredovala 🙁

New Report

Close