Najdi forum

Diane 35

Mislim, da je bilo že napisano vendar še enkrat:
Včeraj mi je pod roke prišel letak v ZD, kjer piše o kontracepciskih tabletkah Diane 35, zelo me je navdušila naslednja ugotovite (prepis iz letakca).

– Učinkovito in hitro odpravlja akne, seborejo in hirzutizem

– Zagotavlja izvrstno stabilnost menstrualnega ciklusa in zanesljivo kontracepcijsko zaščito.

– Vel kot dve desetletji kliničnih izkušenj kažeta dolgoročno varnost in odlično prenašanje.

– Zmanjšuje hormonske in morfološke spremembe, značilne za sindrom policističnih ovarij.

Jaz pa imam s temi tabletkami slabe izkušnje, slabost, vrtoglavica, tako, da sem jih prec zamenjala z drugimi. Hočem povedati, da znajo biti stranski učinki, kjlub vsemu dobremu napisanemu…

Ja par postov spodaj že teče debata o tem..

Kly, s katerimi tabletami si jih pa zamenjala?

Lp. Ines

TRI STEDIRIL

jaz sem imela pa probleme ravno s stediril-m. diane mi kar odgovarjajo ampak stanje kože pa se mi še po 6 mesecih ni izboljšalo! mogoče se le manj sveti! kdaj pa kdaj imam šibke glavobole ampak so bili hujši ko sem jemala stediril.

aja pa še to! preberi si še v navodilu vse stranske učinke…takrat se boš mogoče malce zamislila.

jaz jemljem diane ze priblizno pol leta in sem vec kot zadovoljna nad tabletkami! Ja,moram priznati – ze prej sem imela kdaj pa kdaj kaksen mozoljcek po obrazu,odkar pa jemljem te jih pa nimam vec.Zdi se mi,da se mi je tudi porascenost malo zmanjsala,menstruacija je redna,itd.
Prej sem imela Cilest.

Moje izkusnje z Diane35 so vec kot najboljse 🙂

Tudi sama imam Diane. Nijkoli nisem imela pretiranih težav z mozolji, ampak tu pa tam me pa kak mozoljček pred menstr. fajn zmoti;) Prej sem imela Minulet, zdaj bom pa prešla na Cilest, sem namreč brala, da so Cilest tfdi proti mozoljem…

Diane jemljem ze dve leti in na začetku sem bila nad njimi zelo navdušena. Sedaj pa iz dneva v dan manj. Namrec v dveh letih sem dobila začetek krčnih žil in celulit, kljub temu da izredno pazim na prehrano in 5 krat tedensko hodim na aerobiko. Razmišljam da bi jih opustila.

enako! jemljem jih približno pol leta. na začetku sem bila zelo zadovoljna, zadnje 3 mesece pa sem se zredila za 5-6kg, poleg tega imam veliko celulita, ki ga prej sploh ni bilo. predvsem pa sem non stop lačna in se nikakor ne morem upreti hrani. tudi jaz jih bom zamenjala z drugimi. vendar ne vem s katerimi? saj imam probleme z mozolji, ki pa so jih te tabletke malo omilile. katere mi predlagate v mojem primeru?

Sama sicer nimam izkušenj s temi tableti, sam ena kolegica jih je pa jemala in je blo najprej vse OK, pol se je pa zredila, pa prsi so se ji povecale…Pa se moja genikologinja je rekla da to deluje neki casa ful dobr, pol pa se ucinek ful zmanjsa

zredis se,ce se ne znas obvladovati in nimas zrihtanega “prehranjevalnega” sistema.No,jaz sem se obupn bala,da bom kej kilogramov dobila gor,tako da sem potem se bolj pazila na prehrano in se nisem zredila niti za gram.Nasprotno – shujsala sem,tko cisto nenamerno – iz 65 na manj kot 62.Itak da ne smes jesti sladkarij,itd…to je vsem jasno da je tako,ce noces pridobiti kg.Ce pa ti pase vec jesti – pac jes vec tistega,ki ne redi.Pri vsaki stvari,ki dela take spremembe,kot so hormonske tabletke,moras sprejeti tudi vse stranske ucinke.In v tem primeru je to pac povecan apetit.Nazalost.Ce ga znas obvladovati,zmagas.To je tko.

Vzami Cilest – so proti dlakavosti, mozoljem in še, če slučajno zanosiš in se odločiš obdržati otroka, ne bo imel nobenih posledic. O moji teži tudi ne bi – imam pa iste izkušnje kot ve…

Kaj to pomeni, da o tvoji teži ne bi………ali si se tudi po teh tabletkah zredila ali ne?

lpLaura

Punce jest sem se tut zredila po Diane 35 in dobila celulit. Prej nisem
sploh vedela kaj je to! Pa sem že rodila.

Ja, zredila. Zelo! Več kot ve za 5 – 6 kg. V treh mesecih za 8. Pol pa spet naprej, čeprav nisem jedla nič. No, saj se ni nič kaj prida poznalo, ker sem bila prej bolj suha, zdaj pa morda kako kilo, dve nad tako kot si jo želim. Saj zato grem pa na Cilest. So iste kot Diane, a z dost manj hormoni. Baje so ful uredu.

Jaz sem se pred tem, ko sem jih začela jemat, ful sekirala, da se ne bi zredila in se psih. tako pripravila, da sem hkrati z jemanjem Diane 35 pričela dieto. Uspešno sem shujšala nekaj kg. Tud ko sem nehala z dieto se nisem zredila. Koža pa se mi je res izboljšala čez slabo leto. Res neverjetno čisto kožo sem dobila. No, ko sem po 2 letih z jemanjem tbl. prenehala, opažam, da koža ni več tako čista, pa tiste tečne dlačice po prsih spet veselo rastejo.

Diane35 so lahko tudi zelo nevarne (kot verjetno tudi druge tovrstne tablete).

Moja punca jih je jemala kakšno leto in se ji je začela strjevat kri v venah v nogah. Imela je globoko vensko trombozo s pljučnimi embolijami..komaj so jo še rešili – skoraj mesec je bila v bolnici (od tega en teden v kritičnem stanju). Ima sicer dedno nagnjenost k strjevanju krvi samo da tega ni vedela (to so odkrili naknadno), ginekologinja pa tega ni posebej preverjala. Jemanje tablet, dedna nagnjenost k strjevanju krvi ter preveč mirovanja (v tistem obdobju je študirala za težak izpit) lahko pripelje do tega. Čeprav je majhna verjetnost da se to še komu zgodi se mi zdi, da je treba biti zelo previden (sem pa potem iskal po internetu in so prav diane35 večkrat omenjene v zvezi z globoko vensko trombozo in tudi s precej slabšim koncem zgodbe).

Zdravniki so premalo pozorni ker teh primerov skoraj ni, še posebej pri mladih in je to zadnja stvar na katero pomislijo (en mesec pred tem je bila na pregledu pri žilnem zdravniku (takrat so se žile začele mašiti) zaradi bolećin v nogah in so jo zdravili zaradi vnetja Ahilove tetive – čeprav je večkrat poudarila da ni imela nikakršne fizikalne poškodbe – enostavno niso mogli pomislt da bi lahko bilo kaj takega kar je bilo v resnici – niso imeli še nikoli tako mlade pacientke z globoko vensko trombozo (to je bolj bolezen “starih mam” kot se je izrazla ena sestra tam) in tako je potem mesec dni kasneje po diagnozi ahilove tetive pristala na intenzivni negi s končno pravo diagnozo.

Upam da nisem koga preveč prestrašil..saj verjetnost je res zelo majhna..in prisoten je bil še cel niz strokovnih napak zdravnikov..ampak vseeno..lahko se zgodi še komu

New Report

Close