Dieta Kliničnega centra
Jaz sem bila na tej 14 dnevni dieti pred leti…………. In moram povedati, da sem izgubila 12 kg (s tem da se je nisem strogo držala, dostikrat prekršila…), po tem, ko sem začela nazaj normalno jesti, sem se zredila za 2 kg. In potem to težo imela kar dobrih 6,7 let, kljub temu da sem se kmalu začela “packati” z raznimi hamburgerji, picami in podobnimi nezdravimi jedmi….
Ni res da si skoz lačen……. če popiješ dosti vode ali čaja (nesladkanega) med obroki, ti čisto nič ne fali…. sicer si pa lačen tudi če ne greš na dieto in si samo na polovico razdeliš obroke, ki si jih vajen (ker pač telo ne dobi navajene količine, ti možgani sporočajo da bi še……. pa ne zato ker bi rabil toliko vsega vnesti, ampak ker je bilo telo vajeno tolikšne količine vnašat!!! ). Lakota se pojavi pri prvih parih dneh, ker kar naenkrat spremeniš količino vnosa hrane vase………. in po mojih izkušnjah je konec prvega tedna že čist ok feeling…….
Za ostale diete nimam izkušenj razen z ločevalno, ki mi je pobrala vitamin B12 iz telesa in sem imela zeloo slabo kri takoj po prenehanju te diete, tako da sem morala eno leto hoditi na inekcije s katerimi sem dobila nazaj ravnovesje….