DIETA-PREDLOGI
zjutraj zajtrt….žemljica ali kos kruha, pa kaj namazano, dopoldne oz. v službi za malico jogurt + sadje, kosilo normalno…..ampak ko vstaneš od mize moraš imeti občutek, da bi kumot pojedla še kos kruha….potem pa samo še sem in tja kakšno sadnje in piti…..pa veliko gibanja…..gibanja, gibanja….in to je to….takšne so moje prehranjevalne navade ….ok…ne rečem, da sem in tja po kosilu tudi kaj konkretnega pojem ali pa grem na kakšno večerjo…ampak načeloma se tega držim…..in mi ni treba nikol skrbet za to, a si bom lahko še zapela gumb na hlačah ali ne….168 cm , 59-60 kg
načeloma je tako, da lahko vžgeš ne vem kakšno dieto…ko jo boš zaključila…boš sicer mela manj kg…ampak potem boš začela spet jesti tako, kot prej in bo šlo nazaj…
francoska dieta…..MANJ ŽRI…VEČ SE GIBAJ….!!
Kopiram kar tole, kar sem napisala v enem izmed nižjih postov Blanki, ki je spraševala za dieto med dojenjem (itak pa ni razlike)…
>>Ločevalna po moje ni škodlijva, ker lahko vse ješ samo ne skupaj v istem obroku. Čeprav tista 3MD dieta meni deluje izčrpujoče in zelo enolično (kar je za otroka slabo)… Če imaš čas preberi Montinaca: Jem torej hujšam… Ima zanimiva načela, ki jih po moje lahko uporabljajo tudi doječe matere.
Odpovedat se moraš: sladkorju samemu in v vseh njegovih dodatnih oblikah, prečiščeni beli moki, prešičenim OH, krompirju, korenju, koruzi v kateri koli obliki, škrob v kateri koli obliki (zato ne smeš prečiščenih žit – ker je povsod zraven škrob)…
Sicer pa ti ostane vsa hrana na voljo. Ne ješ pa skupaj beljakovin (jajc, mesa) in dobrih oglijkovih hidratov (slabe smo že itak črtali ven, dobrih pa ne smeš jesti z beljakovinami)…
Izjema beljakovin in OH je primer zajtrka: polnozrnat kruh, jogust z čimmanj maščob… Če že v skrajni sili združuješ OH in beljakovine morajo beljakovine torej imeti čimmanj maščob…
Montignacova dieta je odgovor na tvoje zahteve: ker ne boš lačna, ne boš tečna, zato pa uspešna. Preberi si njegovo knjigo: Jem, torej hujšam.
Zaradi prazničnih prekrškov (in zato, ker mi vaga že tri mesece laže, pa sem se nehote zredila nekaj kg) sem od včeraj ponovno na tej dieti, dokler se ne znebim presežka 4 kg. Pred dvema letoma sem v sedmih mesecih izgubila10 kg, zraven pa uspešno dojila.
Lp in veliko uspeha, Maja
No, mnogo bolje napisana kot Montignacova “Jem, torej hujšam” je
“Dieta South beach”, principi so sicer v obeh isti, ampak mene je South beach res zmotivirala in sem končno uspešno zgubila odvečne kilograme, ki so se nabrali po porodu dvojčkov.
Ni težko, ko zbereš voljo, vlije pa ti jo ravno taka knjiga, z jedilniki, pravili in zgodbami o uspehu predvsem pa tudi natančno opiše, kaj se dogaja v tvojem telesu in poleg estetskega učinka si po taki dieti tudi bostveno bolj zdrav, tveganej za srčnožilna obolenja pa bistveno manjše. Tako da, kar hitro v knjigarno!
N:)