dieta proti driski
Upam da so težave že minile!
Forum sem začela spremljati šele sedaj zato tako zapoznel odgovor. Iz knjige Hrana za dušo in telo ( Vicki Edgson in Ian Marber ) citiram:
– dateljni
so odlično sredstvo proti driski in griži ter pri težavah z dihali ,
kalcij, železo, betakaroten, vitamin B3,
– robodnice
čistijo kri, ublažijo drisko in delujejo kot tonik
kalcij, magnezij, kalij, fosfor, betakaroten, vitamin C
LP Branka
Jaz pa sem ravno predvčerajšnjim od dhtarce dobila dieto za drisko-nič surovega sadja in zelenjave,lahko pa kompot in kuhano zelenjavo,nič mleka in mlečnih izdelkov,nič mesa na žaru in ne začimb (sol v minimalnih količinah),nič sladoleda,sladkanih pijač in sladkarij.
Lahko pa brez problema jem hrenovke,kuhano meso,polento,…poleg riža,prepečenca,čajčkov ipd
evo…http://www.kmecka-trznica.si/caji/caj-zapiranje.html
domace, bio pa še dela,danes so na tržnici v LJ (al pa glih niso več). Veliko zaprtja želim
Slučajno sem še enkrat izpopolnjeval svoje znanje diete pri driski, ko sem naletel na to kmečko tržnico. Ko sem si bolje pogledal stran in samo tržnico v LJ, vam lahko zagotovim, da je ogromno izdelkov narobe deklariranih, za veliko večino pa niso bile opravljene potrebne raziskave. Ne zaupajte slepo pridevnikom “kmečko” in “domače”, sploh pa ne “bio”. Nočem zveneti, kot nekdo, ki zagovarja zahodno medicino (tudi tam je marsikaj zelo narobe), ampak vam lahko iz izkušenj povem, kako gre na teh tržnicah. S čim gnojijo zemljo in zalivajo, do tega, da kupujejo dodatke, ki jih ne znajo uporabljati. S samo par pravimi vprašanji se lahko prodajalca na tržnici spravi v veliko zadrego ali pa celo jezo. Ne rečem, da so vsi taki, ampak na tržnici v LJ jih kar mrgoli. Če mi ne verjamete, se prepričajte sami in jih povprašajte malo o ustrezni dokumentaciji in potrdilih o bio izvoru pridelka pa boste videli sami.
Ugotovili so mi divertikulitis, ker zdravila za divertikle (Salofalk) in antibiotike (efloran, ciprinol) ne prenesem (še hujšo drisko imam po tem) , pa tudi želodec imam vnet po teh zdravilih,sem se odločila to urediti s prehrano. Zdravnica sicer vztraja , da jemljem do konca, vendar jaz ne morem….
Prosim pomagajte mi ali so kakšna milejša zdravila, še raje pa bi s prehrano. Se lahko odpovem marsikateri hrani. Nisem sladkosneda.Morda pa moram spremeniti način prehranjevanja.
Za vsak odgovor se vam iskreno zahvaljujem.
Magda