DIETA UKC
haj !
moja dieta je ravno obratno, samo 4 jajca, pa ostalo zrezki. vmes pa še piščanec na žaru in enkrat riba…
minil je dan !!!! da sem uspela preživet dieto, sem srečna, samo v želodcu mi pa ni preveč fajn. mogoče zato, ker sem imela velik razmak med kosilom in večerjo…
kaj mislis, jutri ko je sadje na vrsti za kosilo, ga lahko ješ takoj po kosilu, ali velja za naprimer popoldan, ko si pač lačen? ker če jem ob 12, mi je do večera takoooo zelo dolgo. še posebej, če hoče kdo na sladoled, pa na kokakolo, pa… kot danes. sem skor umrla, samo sem zdržala.
kuhano šunko je že jedla katera? jaz nimam pojma kak sploh zgleda, skoraj nerodno mi je v trgovino it, ker nimam pojma, če jo sploh imajo… pa kako bo to zgledalo samo jest…hm, bomo vidli.
in, vedve, kako vama je slo?
samo še to, ali je že katero prijelo, da noče več jajc? mene…
lp in lahko noč
Tudi meni je lepo minil prvi dan, In danes – pol kile manj! Jaz sem lubenico pojedla takoj po kosilu ker imam občutek da me daje pomanjkanje sladkorja- sem se pocutila zelo švoh in kar roke so se mi tresle. Po lubenici pa se je stanje izboljšalo. Ne vem kako bo jutri, zdi se mi da ni na sporedu nič sadja – moram preverit. Mi je pa malo kriza jest toliko mesa in jajc – sem bolj za sadje, zelenjavo in pašto. Upam da bo šlo.Bomo pa potem en mesec brez mesa. Kuhano šunko kupiš v nekaterih delikatesah, kjer ti jo narežejo (tudi domača šunka) oz. zapakirano v hladilniku pri salamah. Saj veš, to je taka kot se je za Veliko noč. Poglej le da ne bo mastna!!!Aja, jaz sem zjutraj pila kavo z mlekom- upam, da ni bila to kakšna škodljiva kombinacija.
Že skoraj dva dneva se držimo. Bravo mi! Ponavadi človek po treh dneh nima več krize – se pravi da se je treba potrudit samo še jutri, potem bo šlo pa samo od sebe. Lep nelačen popoldan!!! Lučka, ti pa se raje ne premami izvabiti kam ven okrog sladoledarjev. Boš šla čez dva tedna. sladoleda in kokakole do takrat ne bo zmanjkalo, ne boj se!
haj !
se res pozna na vagi, meni se tudi. sicer ni čudno, ko pa se skoraj nič ne je. jaz skoz v list bulim, kdaj bom lahko kaj jedla. ko da sem znešana, kot da ne vem že vsega naprej. pa moram preverjat vsake pol ure…hm…
kak si delate solate? z oljem in vsem? mi zdaj ravno nimamo več zelene solate, mislim da paprika in paradižnik ne moreta škodit. jaz bom kar to jedla. če ne bankrotiram…
jaz tudi pijem kavo z malo mleka. drugače jo raje nebi, ker ne maram kave brez vsega. po enih teorijah to skodi…kaj pa vem, bo že moglo velat, če drugače ne maramo…
samo še vedno ne vem, v čem je finta, da enkrat ješ zraven mesa solato, drugič ne..? tista repa mi tud ne gre v glavo. bljak…
sadja in jogutrov se najbolj veselim… danes bom tudi na sadju popoldan, ker čisto brez vsega ne morem:) mas prav, jaz sem tudi tako bolj švoh, pa zvečer se mi je zdelo, da ne morem čitat, tak mi je roke treslo. ok, ni blo tak hudo, samo tak ko po navadi pa tudi ne…
jao, upam, da ne dolgočasim preveč vseh ostalih… samo tu smo da si pomagamo, ne. pa zdaj sem jaz na vrsti, hahaha…
še 12,5!!! juhuhuhuhu
bomo uspeli? ni vprašanja.
baj
Drage moje dame! Javljam se vam na vaš poziv. Zaradi dogajanja na forumu za sredja leta in za mlade sem se že skoraj odločila, da nima nobenega smisla, da visim tu gor. Potem pa me je premamil “firbec” in sem šla pogledat še malo na prehrano. Ker sem dieto že naredila vam bom pomagala po svojih najboljših močeh.
S TO DIETO SEM JAZ USPEŠNO SHUJŠALA ZA 5 kg. Kot sem že omenila se da shujšat tudi za več.
Najprej vas moram nekoliko opozoriti – diete se moraš držati natančno sicer uspehi niso takšni kot si želiš.
Eden od namenov diete je tudi, da se ti hrana nekoliko priskuti in ne ješ toliko, da telo začne tvoje odvečne maščobe pretvarjati v energijo
Špinača – ja mi je bilo slabo po njej in ne po jajcih, ker ni pripravljena s maslom, drobtinami itd. ampak samo kuhana ( zelenjava in beljakovine)
Kava – nikar jo ne pijte z mlekom, mleko je beljakovina in v kombinaciji z ogljikovimi hidrati je kombinacija za rejenje.
Ko vas zagrabi lakota ali kar tako spijte kozarec vode – želodec bo poln.
Šunka je tisto kar se da na pizzo – garantirano v vsaki trgovini – ampak, nikar ne pričakujte, da jo poste pojedle 1 kg – po 15 do 20 dkg se vam bo že upirala.
Repa – lažje jo je jest kot špinačo, vsaj meni.
Toliko za sedaj, pišite mi kako vam gre in … držim vam pesti, da bi vam uspelo tako kot je meni, KER SE S TO DIETO RES DA SHUJŠATI !!!
lp
hvala lepa, B1!
no, pa smo preživeli še en dan. vsaj jaz in sem zelo ponosna. čeprav ne vem kak bo naprej. en teden je še bližnja prihodnost, dva sta že kriza… hm, bom videla…
fino, če velja navadna šunka, zakaj sem si jaz šla kuhono kupovat???? sem dala 700 sit, pa še pol kile ni blo. mi gre kar malo na jok… no, zdaj je kar je..
vseeno pa me malo skrbi, če vso to meso kao hujša. pa jajca? meni se to vse zdi zelo redilno, da mam že skoraj slabo vest, če si malo večji zrezek spečem…
mislite, da ne bo rezultatov, če imam namesto zelene solate paradižnik? saj je zelenjava, pa zdrava…pa samo malo si solim, nič drugega.
vidite, to je pa zdaj moje fantaziranje. preglabljam o vsaki malenkosti ure in dneve, na koncu pa nic od mene. včasih sem že prav jezna na sebe, da se ne morem odločit, bit tiho in nekaj naredit. gr.
in, mojca, kako gre tebi? nič se ne javiš…daj povej kaj? al pa mene tolaži…
pa še za B1: a ti nisi imela veliko za hujšat, ali si grešila pri hrani? 5 kg je sicer enkraten uspeh, samo nekaj se več obljublja… daj še mal svoje napake povej, da se jim mi izognemo. če jih ni bilo, pa vsaka ti čast…
fajn bodite vsi…
No diete sem se jaz natančno držala, lahko rečem do pike. Sem pa imela 65 kg na 168 cm. Lahko se to nekomu ne zdi veliko, ampak mene so te blazinice motile. Presodi sama. Mislim pa, da jaz več kot 5 kg bi ne mogla shujšati.
Lučka zrezki naj bodo res veeeeliki ( kombinacija beljakovin in zelenjave) brez ogljikovih hidratov – telo ima veliko dela da stvar prebavi. Solato pa kar s kapljo olja in kisa pa s soljo. Zaradi zamenjave s paradižniki pa ne poznam pametnega odgovora.
Sicer pa je tako: prvi teden je bil zelo fajn, nič nisem pogrešala, potem pa sem nekje na polovici doživela manjšo krizo. Malo trme in tega, da sem se jaz odločila, da shujšam in bil je že viden uspeh sem krizo preblodila. Sem se drugače zaposlila ali pa spila kozarec vode.
Aja , še to, tudi jaz sem kar naprej preverjala kdaj bom jedla in kaj ipd.
lp
haj!
no, meni se tvoje kile, ki si jih imela res ne zdijo pretirane. verjetno zaradi tega, ker jih imam jaz več. glede na mojih 160 cm, pa 68 kg ko sem začela… vem pa tudi, da si jih imala ti nekaj preveč, jaz jih pa imam uuu, 18 ali pa malo manj, če ne bom tako zahtevna. čeprav so to skoraj sanje in bom za začetek zadovoljna že, če bom prišla in ostala na 60.
saj, to, da nisi imela veliko viška, pa si shujšala za 5 kg, je ogromen uspeh. torej imaš zdaj idealno težo? bolj ali manj? vsaka ti čast, ni kaj…
dnevi pa tak počasi tečejo. se mi zdi, da predolgo… mogoče tudi zato, ker sem doma, in imam ves čas tega sveta, da študiram le o tem, kaj bom kdaj pojedla…
nekaj še… kako je z vodo? jaz teoretično sicer vem, da jo je treba spit res veliko; samo ko se pa potrudim, pa spijem več kot ponavadi, sem cel dan na stranišču. to je naprimer, če spijem kaka 2 litra vode, pa še kako kavo, … čeprav se mi še vedno zdi, da je to premalo. ne vem, ali se ti telo navadi na večjo količino, ker tako, da sem skoz na stranišču ne morem živet. sem bila zadnjič na enem obisku in sem spila tri kozarce vode, nato pa do konca obiska bila na wc-ju. to res ni normalno. ???
lep dan želim.
Mislim, da bo nam vsem uspelo shujšati,a ne. Jaz se kar bojim stopit na tehtnico.
Tudi jaz ne maram špinače in sem jo zato kar izpustila.Jajca so mi pa kar teknila, samo prej sem jih dala v hladilnik, tako da je bilo malo bolj sveže.
Tudi jaz preštevam ure in dneve, kdaj bom lahko kaj pojedla.Saj dopoldne v službi kar gre, popoldne se pa vleeeče. Tako , da si vsak dan splaniram, kakšen opravek: grem k frizerju, nakupila sem šolske potrebščine za otroke,peljem psa na sprehod, danes grem na Šmarno Goro. Delam pa vse bolj počasi ( saj razumete. ne ).Najbolje je da nisi preveč doma, ker potem ti samo sladkarije hodijo po glavi.Najbolj se bojim sobote in nedelje. Takrat imaš vedno kakšne prijatelje in potem…..a ne.
Danes je za večerjo ( saj pri meni) sadje in tega se že prav veselim, ker me v hladilniku čaka lubenica, njami.
Tako držimo pesti zase, da bomo vesele in poskočne.A je katera že kaj shujšala?
Evo me. Zakaj praviš da ne boš zdržala? Tudi če zdaj shujšaš 5 kg in se potrudiš da jih ne dobiš nazaj je to velik uspeh. Pa drugič še pet. Pomisli kako si se namučila prva dva dni- zakaj bi vse to uničila? Sama se bom dva tedna ogibala prijateljev, tašče, sosedov… Ven grem samo tja kjer nič za jest ne prodajajo in tako naprej. Tistih stvari ki ti predstavljajo skušnjavo se izogni 100%!!! Ničesar ne bo zmanjkalo. Kar se tiče solate in paradižnika- sama ne menjam ker imam rada solato in paradižnik-tako pač jem solato. In v Mercatorju (vsaj pri nas) stane kila ledenke okrog 100 sit. Pa pojej kilo če lahko. Če pa imaš raje paradižnik, je po moje bolje jesti paradižnik kot prenehati z dieto. Kar se tiče šunke: jej tisto ki ti je boljša saj ne boš imela občutka da se čemu tako zelo odrekaš. Jaz imam že kilo manj kot v ponedeljek-ni slabo za dva dni, kaj? Ko imaš krizo-pejdi na forum ali si izposodi kakšno shujševalno knjigo ali kaj drugega kar te motivira. Ko mine kriza boš zdržala še naprej, verjemi. Če ne bi-boš imela samo slabo vest in kilo več. Okus v ustih traja samo nekaj minut. Vsakič se vprašaj-ali sem lačna li mi je dolgčas? popij kozarec ali dva mlačne vode in se še enkrat vprašaj ali je vredno. Boš videla da bo uspelo!!!
Hvala B1 da si se oglasila. tudi sama imam kakšnih 6 kil preveč, ampak te gredo najtežje dol pa naj kdo reče kar hoče. A ti si kaj telovadila? Glede mleka v kavi: a se smetana šteje med proteine ali maščobe? Saj tudi šunka kot svinjina vsebuje precej maščob pa se je lahko poje kar nekaj? Kako si potem jedla ko si končala z dieto? Si dobila kak kg nazaj? Kakšen je keč v repi? Pa za zajtrk-a je obvezna? A si dobila to dieto v Kliničnem ali tako kot me?
Vem da sem ti natrosila kup vprašanj, če se ti ljubi odgovorit na vse se ti res zahvaljujem. Aja, še to-a imaš kakšne napotke glede sadja-mislim glede vrste in količin?
Hvala!
jaz pa še nisem niti iskala repe. zdi se mi, da sem jo včasih gledla vloženo v kozarcih. pa računam, da jo še imajo. če ne bom pa že nekje našla. samo si mislim, da je ne bom veliko rabla, ker je ne maram…
moje sadje je na vrsti jutri. a drugače veliko sadja pojeste? kaj vem, ko nisi na dieti, ti je navadno vse drugo boljše od sadja in jogurta, zdaj pa že komaj čakam, da bo na vrsti. saj ne, da ne bi mela rada sadja, najraje seveda v sadni kupi, samo vseeno mi bolj prija kaj konkretnega, kot je pica, sendviči, …. take zadeve, ki niso najbolj zdrave. če sem čisto poštena. ker če bi tako oboževala sadje in zelenjavo, se zdaj ne bi pogovarjale o tem ko se, a ne? zase vem…
kaj delate, zdaj ko je taaaak vroče? jaz umiram…
lp
Ti kar pij vodo. Seveda mora tudi ven če gre not. Tudi sama hodim vsake po ure na wc. Samo sprijaznit se moraš s tem pa je. Več vode-bolje zate. Ne bit samo doma. Pojdi ven. Doma pa je najbolje da se znebiš hrane ki te vabi. Tako tudi sredi noči-če te zagrabi- ne boš imela kaj jest. Bo že minilo, ne boj se. Ce se boš držala 145 dni doš imela naslednjič ko se lotiš diete samo še kakšnih 5 kil preveč. A ne bo fajn? Tokrat si zastavi cilj 63kg, npr. To se ne sliši več tako daleč, kajne? Če bo manj-toliko bolje. Pa potem en mesec normalne hrane, pa še enkrat dieta. Easy, ni kej! Razmišljaj tako!!!
u, smo se našle vse na kupu…
saj ne da mam ne vem kako krizo, mogoče samo pomisleke… bojo minili. če drugače ne zato, ker mam ogromno pomoč iz vaše strani. mi smo v istem šmornu, drugim bi bla verjetno že šprecej tečna s temi svojimi nikoli končanimi dietami. saj bo šlo…
kadar grem v trgovino ni solate, paradižnik mam pa, ko pogledam skozi okno… skoraj ni vprašanje, kaj je boljše… bom videla, mogoče mi bo še žal, samo kolk se spominm, so me vse diete, ki jih ni bilo malo, vedno zelo drago stale… ker še nimam svojega gospodinjstva, si moram vse stvari, ki jih ni doma, pač kupit. pa bolj ko kompliciram, dražje me pride… ma, če to niso skrivni izgovori…
merkator so nam obljubili, da bo otvoritev v aprilu. jaz še kar čakam, pa dlje ko do temeljnega kamna niso prišli…
lp
Najprej naj ti čestitam, ker si Lučki ako odgovorila. Thates the spirit!!!
Imam kar nekaj več dela dopolne zato sem komaj sedaj prebrala tvoj mail.
1. Ne nisem nič telovadila, če bi bi verjetno shujšala več.
2. Smetana je čista maščoba
3. Šunko ješ s kombinacijo z zelenjavo in telo rabi več časa, da prebavi vse
4. Keč v repi je ta – da te spuca ali spurgira, kar si prejšnje štiri dni vnašala
5.Jaz sem repo jedla skuhano (kislo – 500 dkg) in ohlajeno v hladilniku – se jo da lažje pojest in res lažje kot špinačo.
6. Za zajtrk je obezna ampak več kot par vilic je tudi sama nisem mogla pojesti
7. Kako sem dieto dobila – nimam pojma več, jo mam že nekaj let
8. Jaz sem si za sadje izbrala banano – te drži malo bolj pokonci in to samo po en kos. Drugi teden diete pa še posebno, če sem se počutila malo švoh ( pomanjkanje sladkorja) dve.
9. Ko sem pričela jesti normalno sem jedla tako kot prej in pridobila 1 kg, kar pa ni povezano z maščobo ampak z vodo.
RES JE, ČE IMAČ 6 KG PREVEČ JIH TEŽJE, AMPAK S TO DIETO SE DA. NE DAJTE SE!!!!
LP
pozdravček!
pa še malo poročanja, oziroma samohvale pred spanjem… danes je bilo tako vroče, da so naši MORALI na sladoled. take velike porcije s smetano so imeli. jaz pa radensko. prvo minuto mi je šlo na jok, pol pa sem se na špinačo spomnila, da ni vredno, da sem jo zastonj jedla. ker tak rada je spet nimam… pa mi je uspelo. ni se mi več luštalo. niti kasneje na enem obisku soka, niti izredno lepo dišeče kuhane koruze. ha, sem dobra al ja?
sem si pa za večerjo naredila res veliko skledo solate, pa malo šunkice, tiste se mi ne lušta preveč brez kruha. no, zdaj sem popolno sita in pripravljena za spanje…
ni to zanimivo…vedno se bunim in si mislim ,akm dnevi bežijo. vedno starejša sem, poletja minevajo ko nič itd…zdaj pa komaj čakam, da mine teden… ali dva. pa resnično upam, da mi bo uspelo, da ne bo vsako mučenje zastonj. ker gledanje počasi se topljenega sladoleda to je…
in, kako gre ostalim?
hruška, me veseli, da si se oglasila. te spremljam na srednjih letih, in priznam, občudujem. faca si, res, držim pesti, da ti bo uspelo. ker vem, da jih ti tudi zame, hehehe… bi se kaj javila, pa verjetno vidiš, da sem še bolj zmedena kar se tiče diet kot ti. vsi si pač želimo čudežen recept, da bi šlo, pa čeprav vemo da ga ni, skrivaj upamo, da nam ga bo eden izdal. pa ni ne konca ne kraja debatiranju. ki navadno pove vse tisto kar vemo, pa nočemo vedet…:(
lahko noč vsem…