Najdi forum

DIETA UKC

ČESTITAM, ČESTITAM za vzdržljivost. Jaz sem bila včeraj malo poredna. Najprej sem po pomoti zamenjala četrtkov jedilnik za sredo. Potem pa, ko sem prišla domov zagledam velik krožnik grozdja in hopsa po njem. Vendar ga nisem veliko.
Me pa zanima kakšno imate kaj prebavo.Jaz je nampreč nimam.

Hvaka za vzpodbudo. Zaenkrat se strinjam da dieta deluje. Upam, da se ne bo vaga kar naenkrat ustavila. So šle pri tebi kile ves čas počasi dol ali se je kakšen dan ustavilo?
Jaz sem imela krizo prve tri dni, danes komaj čakam sadje in jogurt za večerjo (potem bom komaj čakala nedeljo ko si bom spet privoščila isto). In sploh ni več tako hudo. Ugotovila sem, da to kar čutim ob dieti sploh ni lakota ampak le neka praznina v želodcu. Upam, da ne bo hudo še en teden-do nedelje sem prepričana, da bom zdržala. No ja, saj potem je pa samo še pol pred mano. In res me veseli ko so rezultati dnevno vidni na vagi.
Upam, da se Lučka in Mojca prav tako držita. Razmišljam o tem, da bi po dieti kakšen teden jedla samo sadje, zelenjavo in jogurt (namesto sladoleda si bom pač zmrznila sadni jogurt), kar sedaj tako pogrešam- potem pa udarila še eno kuro (ali pa v bližnji prihodnosti-čim prej tem bolje. Pozimi je volja ponavadi manjša). Takrat bom pa res tam kjer si že leta želim.
Lep dan!

Aja, glede smetane. A se potem lahko kak dan popije kava s smetano (teorija: tudi šunka je mastna)? Alo maščoba in OH gredo skupaj?

super nam gre, ni kaj…
meni se na vagi že fino pozna. ; mogoče ne tolk kot si mislim, ker mam vago, ki kaže do pol kg, sam vseeno se mi zdi vredu, ko vidim 65,0. hehehe, pravo veselje je na vago stopit.
ok, danes sem bila pri zobozdravniku in mi je spulila en modrostni zob. kaj vem, mogoče je pa ta mel kilo…
u, jaz tudi komaj čakam večerjo pa moje bananice z jogurtom… njami…
repo sem našla, v kozarcu, sam lušta se mi je pa nič ne…
meni se zdaj zdi, da bi komot lahko zdržala ob taki hrani. samo bolj aml strogo; da lahko ješ skozi cel dan, ko ti pač paše, ne pa kosilo in pol do večerje nič. to me matra, ko bi lahko vsaj kako sadje al pa jogurt popoldne… a ve kaj jeste med obroki ? ker meni res nekaj fali. popoldanski snek…
še nekaj sem razmišljala. sicer vem, da se nekaj pravi, da radenska ni vredu in take…kao slabo za celulit; sam jaz se za celulit trenutno ne sekiram in jo vseeno pijem…torej, kaj mislite o deitu in podobnih, ki majo samo kako kalorijo na deci? to bi mi čisto zadovoljilo potrebo po sladkem. samo se raje prej pozanimam, prej ko se nalivat začnem…? kaj mislite?
mislim, da smo četrt pa že dali skozi. smo asi?
baj

super nam gre, ni kaj…
meni se na vagi že fino pozna. ; mogoče ne tolk kot si mislim, ker mam vago, ki kaže do pol kg, sam vseeno se mi zdi vredu, ko vidim 65,0. hehehe, pravo veselje je na vago stopit.
ok, danes sem bila pri zobozdravniku in mi je spulila en modrostni zob. kaj vem, mogoče je pa ta mel kilo…
meni se zdaj zdi, da bi komot lahko zdržala ob taki hrani. samo bolj aml strogo; da lahko ješ skozi cel dan, ko ti pač paše, ne pa kosilo in pol do večerje nič. to me matra, ko bi lahko vsaj kako sadje al pa jogurt popoldne… a ve kaj jeste med obroki ? ker meni res nekaj fali. popoldanski snek…
še nekaj sem razmišljala. sicer vem, da se nekaj pravi, da radenska ni vredu in take…kao slabo za celulit; sam jaz se za celulit trenutno ne sekiram in jo vseeno pijem…torej, kaj mislite o deitu in podobnih, ki majo samo kako kalorijo na deci? to bi mi čisto zadovoljilo potrebo po sladkem. samo se raje prej pozanimam, prej ko se nalivat začnem…? kaj mislite?
baj

super nam gre, ni kaj…
baj

Draga B1,

Vidim, da punce uspešno hujšate s to edino dobro dieto, vendar to ni dieta KC ampak sem jo jaz prvič prebrala leta 1986 v hrvaški reviji DIJETE, v kateri je gora dijet in ta je samo ena od njih. To je pa samo prevod te dijete.

Vendar je pri prevodu prišlo do napake in sedaj se vse matrate z repo, ki jo je pa kar težko jesti. V originalu piše “ŠARGAREPA” kar je pa KORENJE in ne repa. Meni osebno je tudi laže jesti korenčke, ker imam rada surove, lahko so pa tudi kuhani, kdor ne mara surovih. Sicer je pa to res edina dijeta, ki jo lahko držiš in še čisto zares shujšaš.

Lep pozdrav in veliko uspeha!!

ups, nekaj mi je zaštekalo, zdaj pa me lahko berete v treh izvodih… še enkrat ups.

Joj, a to poves danes ko je repa že mimo! No ja , jaz sem jo jedla za kosilo in sploh ni bila tako slaba. Mi je še ostala za drugič. Škodi sigurno ne, korenček pa je res neprimerno boljši. Mislim, da imam tudi jaz tisto revijo. In tudi eno v slovenščini nekje iz tistih let. A ti si se je držala uspešno? Kakšne pa so tvoje izkušnje?
Ravno danes imam slabo vest da jem preveč. Včeraj za večerjo tiste količine šunke ( 3 kosi po kakšnih pol cm. debeli, ki sem jih zapekla v teflonski ponvi…) In danes za kosilo tistih 10 dag (moram priznat-13 dag) se mi dozdevajo požrtije. Ful se nabašem. No ja, bomo videli jutri na vagi. Če deluje-toliko bole. Ampak hecno se mi zdi imeti slabo vest ko pa jem po navodilih…

Tudi jaz mislim da smo asinje. Drug tedem bomo že Shujšanke. Jaz med obroki ne jem nič, ker se mi od včeraj naprej zdi da se itak preveč nažiram. Matra me edino kava s smetano (kapučin baje redi, haha…) in čakam na kakšen odgovor meni v prid. A si vidla mail od Bibe, da je repa pravzaprav šargarepa?
Moje mnenje glede celulita:
ena stvar najprej, potem druga. Jaz imam najprej namen shujšati in potem malo potelovadit in se pomasirat. Če imaš manj špeha se mišice prej pokažejo! Ko sem dosedaj hodila v razne fitnese itd, sem sicer dobila mišice, tudi čutit jih je bilo, ampak videt pa ne. Vsaj zame je je bilo do zdaj preveč se lotit toliko težkih stvari naenkrat. Mi pa paše si fino zdrgnit noge s sisalovo rokavico-zdaj ko imam občutek, da me je vedno manj.
Koliko sta pravzaprav že izgubili?

Tudi jaz mislim da smo asinje. Drug tedem bomo že Shujšanke. Jaz med obroki ne jem nič, ker se mi od včeraj naprej zdi da se itak preveč nažiram. Matra me edino kava s smetano (kapučin baje redi, haha…) in čakam na kakšen odgovor meni v prid. A si vidla mail od Bibe, da je repa pravzaprav šargarepa?
Moje mnenje glede celulita:
ena stvar najprej, potem druga. Jaz imam najprej namen shujšati in potem malo potelovadit in se pomasirat. Če imaš manj špeha se mišice prej pokažejo! Ko sem dosedaj hodila v razne fitnese itd, sem sicer dobila mišice, tudi čutit jih je bilo, ampak videt pa ne. Vsaj zame je je bilo do zdaj preveč se lotit toliko težkih stvari naenkrat. Mi pa paše si fino zdrgnit noge s sisalovo rokavico-zdaj ko imam občutek, da me je vedno manj.
Koliko sta pravzaprav že izgubili?

Bravo, to je tisti pravi občutek. Je pa res, da se kg nekje okrog sobote oz. nedelje ustavijo in gredo pol naprej dol v torek. lp

Ne Maja, to je bistvo diete.Prave kombinacije. Šunka je mastna vendar je ne ješ z OH ampak z zelenjavo ali brez vsega. OH pa lahko poješ samo kavo ali čajem. lp

Hvala za tvoje sporočilo, ker je res lažje jesti surovo korenje kot repo. Ampak glede repe kot “čistilnega sredstva” pa ne vem če obstaja boljše. LP

Hvala da mi pomagaš ne slepiti se. Sem si že skoraj skočila po eno kafe.
Sem bila kar malo naivna, kaj? Hujšati s kavo s smetano? No saj res ne gre. Se bom pač odpovedala.
A si videla tisto od repe?

Torej se je treba tiste dni še posebej oborožit z voljo. Je pa zelo dobro vedeti, da bo čez dva dni bolje. Celo ZELO dobro je to vedeti.

Dobre ste. Ne vem pa kaj bi ti svetovala o deitu, ker je niti gazirane vode, se pravi Radenske ne pijem. Me preveč dajejo vetrovi (če se izrazim tako po slovensko). Spijem pa ogromne količine vode – kupljene ali z vodovoda mi je vseeno samo da je voda in to tudi do 3 l na dan. Sicer hodim na WC ampak koža je tako čista in tudi celulit ni noben problem Telo se sčisti. Pupe ne razmišljat samo o tem kako boste se malo pregrešile, boste ostale brez volje, ko kg ne bodo šli tako lepo dol. I kg grejo zelo lepo proč. LP

Ja se je treba oborožit z voljo ampak po vašem pisanju menim, da vam gre odlično . Bravo.

Ja, saj bi se prej oglasila, pa sem šele danes prebrala tu o tej dieti.

Kar se mene tiče, je res ena najboljših in edino deluje, pa tudi zdravju ni škodljiva, kot tiste z goro jajc, preveč grapefruita, ali pa pilotska, kjer gredo hitro kile dol, ampak so jih že nekaj odpeljali v bolnico in komaj rešili.

Res je korenček bolj prijetno hrustati kot pa repo, ki meni ni preveč všeč – vsaj zjutraj mi že ne gre dol, ampak ta dieta že dve desetleji skoraj kroži v napačnem prevodu – ostalo je sicer prav, samo repe pa ni, je KORENJE.

Dieta zanesljivo deluje, moški shujšajo še več kot me reve – moj mož je shujšal 9 kg v 14 dneh, sin pa 8. Sama ponavadi shujšam 6 kg in to je kar v redu. Če se ne začneš preveč prenajedat nazaj, ti teža ostane celo leto, če ne, jo pa po enem letu ponoviš, ali pa prej, kadar rabiš, ker nič ne škodi.

Kadar pa se nabere preveč kg, je pa boljše iti v šolo hujšanja, ki so v vseh Zdravstvenih domovih (vsaj v Ljubljani), nič ne stane, pa še naučijo te pravilne prehrane.

Želim veliko sreče in uspešno topljenje špehkov!

Res je, kisla repa in pa tudi voda od kisle repe – to je pa najboljša stvar za čiščenje tudi kadar ne hujšaš (menda še boljše od kislega zelja). Jaz grem ponavadi na tržnico s steklenico in mi dajo zastonj vodo od kisle repe. To je naboljše odvajalo in čistilo strupov iz telesa, pa še veliko vitaminov ima, pa za lepo kožo tudi pomaga.

Najbrž ni nič narobe, če jo uporabljaš tudi v dieti, isto zaleže, samo pravim, da je v originalni dieti napisano ŠARGAREPA, to pa je korenje. Ampak kakšne hude razlike pri izgubi teže pa najbrž ni in lahko ješ eno ali drugo.
Samo repo pa raje kupuj na tržnici, kot pa pakirano z miljon strupenih konzervansov!

Veliko uspeha še naprej!

Pri meni se pojavi naslednji problem če jem prevečkrat na dan: kar naprej sem lačna-veliko bolj kot če ne bi jedla nič ali zelo malo. Čim pa nekaj meljem vsake tri ure, mislim samo še na to, potem si rečem: ah, saj vseeno če še ni minilo tri ure,saj lahko pojem kar zdaj… In sčasoma pojem preveč, potem sem lačna, potem spet jem…In če sem košček tega…saj lahko še malo…pa še malo…Dokler ne ugotovim da sem itak že zabredla in si privoščim kar cel kos (pa naj bo to karkoli). Konec diete. Vsaj pri meni je bilo od nekdaj tako. Ko se enkrat pregrešim se ne morem več spravit nazaj.
V soboto sva z možem povabljena na rojstni dan (tipo piknik). Najprej sem si rekla…bom malo piščanca na žaru, pa bo. Aja? Preveč poznam ljudi, ki te prepričujejo da 1 dcl piva ne škodi, da en čevapčič pa že lahko… in pa samo košček torte za probat. NAK.Ker VEM da bi to bil KONEC. Žal ne premorem toliko discipline da bi se držala diete, hkrati pa gledala kupe hrane in ljudi, ki se bašejo. Kot sem že enkrat rekla: delaj eno stvar naenkrat, te se drži maksimalno. Mož bo šel kar lepo sam, jaz bom poklicala po telefonu, se opravičila in bo. Kdor kaj takega ne razume in zameri, ta ni prijatelj. In če ni pravi prijatelj-ali je vredno zaradi njega zavreči ves trud?
Kako boste ve preživele vikend??? Mene kljub temu da bom doma (ali pa ravno zato-v službi je laže) malo skrbi da mi ne bo dolgčas. Cel dan se ne morem potikat okrog.

jaz imam 2 kg manj, tako, da sem prav navdušena.Danes sem cel popoldne delala marelično marmelado. Zdaj sem pa tako zmatrana, da ni nobene volje za pripravo solate.Upam, da mi jo bo naredil mož,ko pride domov. lačna sem skoz malo, vendar se da zdržati. Koliko ste pa ve kaj shujšale !

ups, vidim da mi je nekdo zamenjal ime Dajana-Mojca

večerni pozdravček!

jaz mam tudi okol dve kili manj. na svoji vagi skoraj tri, na eni drugi, ki ji ne verjamem pa malenkost več kot dve, samo ta meri do grama, pol je pa odvisno kdaj se vagam. doma jo mam kar v sobi, pri fantu pa ma sestra vago postavljeno na hodniku, in ne morem mimo, ne da bi gor stopla… zdaj pa ne vem, kateri bi verjela, najboljš da kar svoji,… v glavnem, dieta deluje.
sem se danes prav veselo basala z jogurtom in sadjem, tako da se mi je verjetno želodec razširil, ker se mi zdi da sem malo bolj lačna kot navadno…
katero dieto, oziroma kje ste jo dobile, imate ve? ker moja repa je na vrsti šele jutri, začele pa smo menda vse v ponedeljek? pa saj verjetno ni take finte v razlikah. jaz imam namreč eno dieto iz 7d in eno ki je na netu, tam ko jo nekdo zelo kritizira. pa se kar malo razlikujeta, predvsem so v moji namesto jajc zrezki. kar mi kar odgovarja. saj verjetno so jajce, meso, riba in šunka in sir tako eno in isto, kar se tiče hujšanja..?

čez vikend ni fajn. vedno je nekaj na mizi, če kam greš, če kdo pride… potem pa nihče ne razume, zakaj nočeš spit litra soka, ki ima 700 kalorij, da voda kao ni za pit, ker iz pipe teče in ni draga… ker me res vsi čudno gledajo. čeprav mi zelo paše zdaj, ko je tak vroče. vse druge pijače so le butaste navade, redijo, pa še odžejajo ne…
meni se vikend nič ne razlikuje od tedna. pred kratkim, ok, dvema mesecema, sem diplomirala, zdaj pa čakam na pripravništvo. do zdaj še ni blo sreče, zato sem veselo cele dneve doma. boljš da ne povem kak je, ker bi lahko odprla forum pri psihiatriji… tako ali tako sem cele dneve blizu hladilnika, brez kakšnega zaresnega dela, kjer ne moreš mislit na hrano. jaz mam za to časa še pa še…

no, zdaj lahko omenim še to, da sem res vesela, da sem tale forum odkrila. brez tega se v tem trenutku, ko je povsod polno sladoleda, sigurno ne bi odločla za dieto… punce, zlate ste, marsikatero uro mi olajšate in polepšate. pa sigurno nam bo uspelo, druge možnosti itak ni. sam ne morš verjet, kaj lahko računalnik naredi…mene suho, hehehe…

lahko noč

Živjo!

A mi lahko napišete kakšen jedilnik imate. Jaz sem našla to dieto na internetu (tista stran, ki jo je Kaja omenila) in ta dieta ima na teden 9 jajc. To se mi ne zdi preveč zdravo (holesterol), pa me zanima, kako je pri vas. Nekatere ste pisale, da imate namesto jajc meso – kakšno, koliko.

Hvala za odgovor, pa veliko izgubljenih kil vam želim. Jaz bom naslednji teden na dopustu, potem pa 20.8. tudi jaz začnem s to dieto.

Morska deklica

New Report

Close