DIETA UKC
Moja je taka:
1.dan
z:kava
k:2 jajci, špinača na vodi
v:1 velik zrezek, solata (zelena)
2.dan:
z:kava, mala žemlja
k:velik zrezek, solata, sadje
v:kuhana šunka v neomejenih količinah
3.dan:
z:kava, žemlja
k:2 jajci, solata, paradižnik
v:kuhana šunka in solata
4.dan:
k:1 jajce, repa, 10-15 dag sira
v: sadje in jogurt (nepomejeno)
5.dan:
z:repa z limono, kava
k:kuhana riba, paradižnik
v: 1 zrezek, solata
6.dan:
k:piščanec na žaru
v:2 jajci, repa
7.dan:
z:čaj z limono
k:zrezek, sadje
v:po želji z jedilnika
Ponoviš še en teden.
Šunke sem res pojedla veliko, pa so šle kile kljub temu dol. Ko pa sem pojedla več sadja za večerjo, se je ustavilo. Ne vem zakaj. Tako obdobje ali količina? Repa je baje tiskarka ali prevejalska napaka, bila naj bi šargarepa-korenje. Po moje repa bolje čisti. Moje mnenje o holesterolu-če imaš sedaj normalnega, se ti v 14 dneh ne more drastično povišati, pa še dokaj hitro ga spet spraviš nazaj. (pa še kakih 5 kil manj imaš zaradi česar si pa sploh bolj zdrava).
Veš kaj, Lučka? To kar delaš ti je zame še nekrat bolj težko kot to kar delam jaz. Mislim seveda na to, da si praktično cele dneve doma. Ko sem jaz študirala sem kar naprej iskala izgovore da sem lahko vstala od knjig. poznam tudi mnogo primerov, ki ne morejo študirati s čokolado ali napolitankami v roki. Potem ko pa vse skupaj končaš, obsediš doma, polna veselja in brez skrbi…se hitro začneš dolgočasiti in segati po prigrizkih. Meni je prav zato lažje zdaj ko sem v službi. In tudi jaz dvomim da bi se v tem sladolednem času brez tega foruma spravila na dieto. Saj-pri hrani že nekako gre ko je tako vroče, sladoled pa tudi hladi, a ne?
Zelo mi pomaga pisati svoje izkušnje na forum, popolnoma nekaj drugega kot dnevniki, ki se priporočajo. Nekdo ti mora dajati vzpodbudo in tudi lažje je ko vidiš da nikomur ni tako lahko.
VODA JE NAJBOLJ NARAVNA IN ZDRAVA PIJAČA! Sokovi so sladkani, umetno barvani, konzervirani, emlgirani in kdo ve kaj še. Če si zaželiš sok, si ga naredi sama in ne dodajaj ničesar (no, vodo lahko) – seveda pa računaj na kalorije. Imaš POPOLNOMA prav!
Mojca! Sem te pozabila vprašat, če se ti je uredila prebava. Sama takih težav nisem imela, je bilo kar v redu edino ta teden sem imela že dvakrat glavobol. Enkrat proti večeru, ni nič pomagalo tako da sem šele zjutraj vzela dva aspirina, včeraj pa sem se že zbudila z glavobolom. Ponavadi nimam takih težav tako pogosto. Drugače se počutim v redu in tudi tresem se ne več. Kaj mislite, verjetno bo krivo vreme al pa luna? Mogoče pa zato ker nisem skočila na napolitanke ali grozdje (ne rečt da sem zlobna!) Sem že povedala da sem se preveč nažrla breskev in jogurta (in to še LCA z žiti-vem da ne pašejo zraven. ..kiks) se moram prihodnji teden držat malo bolj nazaj.
h? me je skor kap ko sem tole tazadnje prebrala. mene je dva dni ful, ampak res ful bolela glava. enkrat sem šla ekstra hitro spat, ker nisem mogla več gledat od glavobola, tu in tam pa me je začelo bolet kar sredi dneva, pa ni važno ali zjutraj ali zvečer. pa sem si mislila, da je verjetno to zaradi sonca ali pritiska, ker navadno me ne boli glava. ok, navadno me nič ne boli, razen trenutno lukna kjer je bil modrostni zob, pa prst, poškodovan od rezanja pršuta; samo to niso ravno bolezenski znaki. ampak glava me je pa res bolela, pa še pomislila nisem, da bi blo od diete…
pa opazila sem tudi, da se mi je na določenih mestih začela pretirano lupit koža. predvsem po dlaneh in prstih, pa tud sumim prehrano. al pa sonce, bog ve kaj mi je… sicer pa, v makaronih, salamah, sladoledu in pijačah pa res ni nič takega, da bi mi lahko tak manjkalo… bomo vidli če bo kaj boljše.
sem pa danes skoraj grešila. skoraj zato, ker nisem pojedla zrezka in solate za večerjo, ampak sir in jajca ter solato. mislim, da je finta v beljakovinah ista, zato sem se odločla da se ne sekiram. smo nekaj delali, pa je bila potem malica za vse, pa si nisem mogla se zrezkov pect, ker nisem bila doma…
a vas repa odpira? hm, jaz sploh na vc danes ne morem ,drugače pa res ni blo problemov. ima pri meni kontra reakcije, al kaj…
sem malo potem računala, da je 145 dni preveč, do takrat bi postala le če medla svetloba, nič več lučka. tolk pa ne smem shujšat:)… če bo le šlo po načrtih, bi blo res fajn, da mi še samo 5 kil ostane viška. pa to so skoraj sanje…
kar se pa tiče mojega posedanja doma… boooooga sem. če kdo ve za kakšno službo, za dipl. ekonomistko, s štajerske, se priporočam. u, to je že patetično, sam kaj ko sem pa taaaaak boga. no, mal manj, sam lušno mi sigurno ni.
no, to so bile pa lepe misli, za konec dneva. boljš da vgasnem računalnik…
lepo se imejte čez vikend. naj vam mine čimhitrej, pa brez večjih skušnjav. sicer nas pa itak vsaka naredi še močnejše, to pa tudi nekaj velja. ha, mal se še moram pohvalit. danes sem sedela za mizo, ko so ostali kosilali pizzo. pa sem ostala močna. ko so mi zvečer tiščali sendvič, sem povedla, da če zajebem dieto jo raje z pizzo koz z sendvičem. mal se grdo sliši, sam je res. tak.
smo dobri al ja????
poljubček za lahko noč.
Bravo Lučka! Dobro se držiš. Po moje je glavobol (če je res povezan z dieto) le rezultat tega da je telo navajeno na manj pa je zdaj kriza. Odvisnost pač. Saj ko nehaš kadit al pa pit te verjetno tut glava boli nekaj časa. Vse mine. En aspirinček pa z dieto naprej. Sej je sam še dober teden, a ne?Pa tudi luna in pritisk vplivata, ni kej! Ena teorija glede sprememb na koži je tudi ta, da se čisti. In ko se očisti postane lepša. Verjetno se pri tebi tudi to dogaja. KO sem imela enkrat post (ali pa sadne dneve), se mi je po nekaj dneh stanje ful poslabšalo, ko pa se je koža očistila je bila super.
Dobre smo bile! Jaz štejem že kar en teden, ker vem da danes in jutri ne bom zafurala. Ve pa tudi ne. Je treba pomislit ena na drugo pa gre.
Name repa nima nobenih posebnih učinkov-mogoče bi morala jest surovo. Bom drug teden probala.
Kje je pa kej Mojca? V ponedeljek se nam spet kdo pridruži vidim. Punce, pogum, če deluje za nas bo tudi za vas!
Joj, joj nič kaj dobrega nimam za povedati. Čez veekend smo dobili nepričakovane obiske in na mojo veliko žalost, je bilo seveda konec z mojo oz. našo dieto. Sem pa zelo pazila, da nisem jedla preveč.
Zvečer, ko smo prišli domov iz Bohinja, me je bilo kar groza stopiti na tehtnico.
Vendar sem bila kar vesela, saj je teža od petka ostala ista. Tako, da bom dieto kar nadaljevala, pa kar bo pa bo.
Vsem ostalim puncam, pa iz srca ČESTITAM !!!
Pridružuje se vam ena nova. Od nosečnosti mi je ostalo 14 kilogramov, ki jih moram nujno izgubiti. Začela bom s to dieto, potem pa naprej.
Sicer moram povedati da sem se je pred leti že držala skupaj z nekaj kolegicami, vendar ni bilo uspeha. Mogoče se je nismo držale dovolj strogo. Upam, da bo tokrat delovala.
Zjutraj mi kava brez mleka nekeko ni šla, moram se pa pohvaliti, da zaenkrat nisem še nič lačna. Edini problem je: repa ali korenje?
Držite pesti zame, da me popoldne kakšno pecivce ne bi prememilo,
Nataša.
haj!
tako, pa je špinačni dan spet za nami. verjetno zadnji, če bo po mojem. ker mi ne paše špinača, pa bilo kam se obrnem, ko jo jem. al pa jajca ne zraven, nekaj je, da mi je celo popoldne slabo…
danes je že lepši dan. zrezek za kosilo, pa solata… sadje sem si pa za popoldne prisparala. si grem zdaj tako rahlo sadno solato naredit, mmm, komaj žer čakam…
ko enkrat zalaufa, je prav fajn, a ne? vsak dan mi vaga manj kaže, ok, vsake dve ure, če sem točna, ker jo imam vedno pred nosom, pa ne morem mimo, da ne bi malo preverla… drugače je nevarno, ker bi me lahko kap, ko bi po dveh tednih stopla gor in bi imela 10 kg manj…heheheh, tolk verjetno ne bo, pa saj ni važno, glavno da že mam lukno, ko potegnem trebuh not. to pa šteje. to sem imela pred desetimi leti nazadnje…
vas pa občudujem, ženske, ki imate otroke. jaz sem še mlada in nisem imela nobenih takih izkušenj, da bi se moji odvečni kilogramčki lahko brez slabe vesti nalagali. so se kar tako, ker sem napačno in preveč jedla. kdor pa mora devet in še več mesecev skrbet, da bo on in njegovi mali angelček dobil vse potrebno, pa mu je sigurno težko. predvidevam, no. ker če se ti nekaj zares lušta, si misliš, da boš ti že zdržal, kaj pa če se lušta dojenčku…? seveda spet predvidevam… se pa nič kaj optimistično ne vidim, kar se teže tiče, ko se bom še sama odločila za tak korak… vsaka vam čast, res. pa se mi kakih 10 kg viška v tem primeru sploh ne zdi veliko…
tako, in kako gre ostalim? smo se že tako navadile, da nam načih prehrane sploh ni nič kaj ekstra, ne? ok, razen včeraj, ko sem sedela zraven keksov, in se mi jih je RES ful luštalo. sem skor znorela, pol pa sem čisto malo kreme polizala z enga, pa sem bla zdrava…
grem na sadje…
fajn bodite, pa poročajte o uspehih…
Pridna! Sem mislila, da te je že potegnilo v kako luknjo. Res je-tut meni ni več kriza. Je pa drug problem…vaga. Ustavila se je…Ampak tudi jaz sem trmasta, še vedno buljim v tisti list in se bom držala še ta teden. Glej da boš dovolj pila! Vode namreč. Prebrala sem, da pri dietah z več proteini potrebuješ več vode (ker se je baje veliko izloči).
Zdravo,
Lucka ves midve se pa poznava in nic mi nisi rekla, da ti tule zacenjas z dieto UKC. Samo mi ni ime Petra. Malo drugace.
Ja, a jedilnik ste vzele iz tiste strani, ki je omenjan na zacetku?
Kaj pa ce namesto kave za zajtrk spijes veliko casa z natrenom?
Kaksno spinaco si pripravljate? Zmrznjeno? Ali svezo?
A repa je lahko tista kisla, pa jo potem skuhas in pojes? to imam jaz ful rada. mnjam.
S cim pa naj zamenjam kuhana jajca, ker teh pa res ne morem jesti??? help please?
Kako si zrezke pripravljate? Na malo olja? A puranje ali kaksne?
Se vam pridruzim v ponedeljek, sedaj sem na dopustu, pa bi bilo malo krivicno do vseh tule okrog mene, da bi jaz pa sedaj na mizo en lonec repe dala, namesto kaksne vok hrane.
porocajte kako vam uspeva!
Krizaaaa! Pomagajte!
Ne zdržim več. Danes je moj tretji dan, kile ne gredo nikamor, sem popolnoma brez energije in mislim, da jajc ne bom poskusila več dokler bom živa. Ne vem, zakaj se na tehtnici še nič ne pozna. Pa še to: ta dieta zapira, pa piše, da naj bi urejevala prebavo. Nisem prepričana, da bom še nadaljevala, ker sem popolnoma potrta.
Nataša.
POTRPI! Koliko sploh misliš shujšat? Ker če se držiš diete, kile zagotovo bodo šle dol. Prvi teden sploh. Meni se je malo ustavilo v drugem tednu, pa se kar držim. Mora it, taki so pač zakoni. VELIKO pij (vode) in ne misli na hrano. Zamoti se s čim drugim in preberi prejšnja sporočila na tem forumu. Vsi smo imeli krizo. Boš videla da bo šlo.
Tako je: špinača je sigurno boljša sveža, sama sem naredila zmrznjeno ker sem jo imela ravno doma. Ammpak pazi: na slano vodi. Enako velja za repo (če jo boš kuhala-surova je pa še bolj zdravilna)- kuhana na vodi! Glede jajc ne vem, verjetno jih lahko zamenjaš s kakšnimi drugimi proteini? Vprašaj Gorana na forumu Hujšanje.
Za zrezke je po moje vseeno (goveji, puranji) popečeni na malo olja.
Ne vem pa kako si predstavljaš na veliko kuhat za ostale, sama pa jesti po jedilniku. Bo potrebno mnogo volje. Splaniraj si tako, da boš imela čimmanj skušnjav!
pozdravček!
meni je tudi vaga zatajila. nikamor se ne premakne. sicer me vsi tolažijo, da ko se bo začela premikat, se bo ful hitro. upam, da imajo prav…
sem pa mela včeraj grozno krizo. po celem telesu me je treslo, pa koža me je bolela, kot malo pred gripo. pa sem prespala pol popoldneva, ko pa sem se zbudla, me ni več treslo (ne treslo, kot se ti roke tresejo, ampak nekje znotraj..), ampak me je glava bolela. nimam pojma kaj je to, preveč mesa al kaj? nimam pojma. danes imam jogurt za večerjo, pa mi tudi ni vredu po njem. ne vem no, upam, da bom zdržala še teh par dni, če sem že tolko. hudiča, na pol poti pa ne mislim odnehat!
pa zgleda da mal na možgane vpliva, hehehe. sem šla danes frizerju, pa si postrigla lase do riti, da jih imam zdaj do ramen. zaenkrat še gre, čakam na napad panike… to ziher dieta dela. sem se samo menla o tem vsaj pet let, zdaj pa nič govorila, samo naredla…
nataša, nič se bat, saj bo šlo. men so se tudi že zagabla jajca, pa špinača, ne vem če ne po malem tudi jogurt in meso. ok, vsega mam poln…, sam bom zdržala.
čeprav…kako so kaj vaše kile? to o 9 kg se mi ne bo izšlo, razen če v treh dneh shujšam 4,5 kg. to je mal neverjetno, no bomo vidli… verjetno je kriv paradajz pa kava z mlekom. ker drugega greha pa res nisem imela. hm,….
lep dan vam želim in veliko moči, da premagamo tega špehastega hudiča v nas! he, kak se zlobno sliši. sam ga bomo!
baj
Včeraj je bilo že veliko bolje (zaradi jogurta in sadja). Prepričana sem bila da mi bo po repi slabo, pa mi je danes zjutraj prav pasala (dve vilici). Verjetno zaradi vročine. Vaga kaže zdaj 2 kili manj. To je že nekaj, če bo tako ostalo, bom vesela. Komaj čakam današnjo ribo, tisto meso zvečer pa… Tudi jajc bom pojedla manj. Včeraj sem ga za kosilo izpustila, ker mi res ne paše. Upam, da če izpustiš kakšno živilo nič ne škodi pri izidu diete.
Tiste, ki ste na koncu drugega tedna pa poročajte, kako je s kilogrami.
Nataša
Če si zdržala do zdaj boš pa ja še te tri dni? Tudi pri meni ne drži to o 9 kilah, v 10 dneh so šle 3 (od tega 2 in pol prvi teden), pa sem se držala. Res pa je, da gredo hitreje dol tistim ki imajo več za zgubit. Pa sem zelo zadovoljna. Danes bom sicer začela jest bolj normalno-še vedno shujševalno (tako nekako kot Hruška) kajti v ponedeljek začnem z neko zdravstveno terapijo. Bom pa vsekakor še enkrat ponoviča dieto. Najmanj kar je treba storiti je to, da se obdržimo tu.
Aja, tisto od tresenja: meni se je isto zgodilo ko sem se enkrat postila, in sicer nekje tretji dan. Tako se telo odziva pri odvisnosti, ko ne dobi neke snovi na katero je navajeno. Kot bi se odvajala mamil. Kratka kriza pač, ampak hitro mine in potem je vse ok.