Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika DIETA ZA REVMO

DIETA ZA REVMO

Ali pozna kdo kakšno učinkovito dieto za revmatoidni artritis?

Ne poznam nobene posebne diete, toda vem le to, da se je potrebno izogibati predvsem goveje juhe ali raznih mesnih omak, saj meso (tudi perutninsko) vsebuje purine in druge škodljive snovi (zdravila, hormoni), ki slabo vplivajo na organizem, predvsem na sklepe. Nekoč mi je nekdo omenil, da se mesna juha lahko primerja s prvo vodo, ki odteče iz pralnega stroja pri pranju. V njej je sama nečistoča. To pomeni, da se veliko škodljivih snovi pri kuhanju mesa izluži v vodo, ki jo imenujemo juha. Tako, da je jaz že nekaj let več ne jem, čeprav poprej ni bilo nedeljskega kosila brez mm, mmm, mmmm, najboljše juhice.

Moja mama trpi že par let za revmatoidnim artritisom.
Zelo dobre knjige sta od Dražigosta pokorna (na vem točno naslova)-debela knjiga o hrani, ter še ena knjiga Hrana čudežno zdravilo, za katero pa žal ne vem avtorja-v knjižnici ti bodo ziher znali pomagati.

Pri revmatoidnem artritisu je največkrat dobro, da se odločite za dieto brez mleka ali mlečnih izdelkov. Znano je namreč, da mleko povzroča vnetja( otrokom z vnetjem ušes na primer zdravniki velikokrat priporočajo dieto brez mleka, saj je splošno znano, da stanje mleko še poslabša, ker povzroča vnetje.

Tudi v zgoraj omenjenih knjigah si lahko to prebereš.

Naslednje hrane, ki se jo je dobro izogibati pa so takoimenovani razhudniki- melancani, paradajz, kromnpir- to so prav tako živila, ki povzročajo vnetja.

Poskusi kaj od tega drugače pa ti priporočam kakšno od zgoraj naštetih knjig, v katerih so kar dobre informacije!

srečno Lala

New Report

Close