Najdi forum

Prosim za nasvet glede moje diete. Stara sem 25 let, velika 1.60 in imam 68 kg. Sedaj nisem telesno aktivna, vendar nameram iti na fitnes. Največ maščobe imam na trebuhu in stegnih.
Sedaj sem dobila od prijateljice to dieto. Ali je prava?
Prosim za nasvet!

Na dan pojem:
Zajtrk: 150 g sveže istisnjenega pomarančnega soka, 1 rezina toata
Malica: 150 g ananasa
Kosilo: 50 g kuhanega riža, 100 g piščančjih prsi na žaru , 200 g zelenjave
Malica: 200 g kivija
Večerja: 180 g stročjega fižola , 150 g kuhane postrvi
Na dam porabim 10 g olja in 10 g soli.

Hvala!

Veš svetujem ti takole

brez muje se še čevelj ne obuje.

Moraš biti aktivna, tako ali drugače ni vse v prehrani.

Jaka

Pozdravljena,

mislim, da ni dobro, da bi vsak dan jedla isto. Poskusi se pogovoriti s prijateljico, da ti svetuje še kakšen drug jedilnik, ali pa ga poišči sama. Morda imaš res malo preveč kil, samo pretiravati pa tudi ne smeš. Kar si z leti pridobivala, ne boš izgubila čez noč. Potrebno bo veliko časa, truda in volje, da boš dosegla svoj cilj. Pa še nekaj, poskusi si izoblikovati dieto, ki bo ustrezala tebi, tvojemu okusu, tvojim željam, če si npr. sladkosnedna in se boš sladicam zavestno odpovedovala, te bo slej ko prej premamilo. Dieta, kot ji praviš, ne sme biti kratkoročna, ampak si izoblikuj tak jedilnik, da se ga boš lahko držala vse življenje. Če boš šla na to pot, vedi, da boš uspela le, če si ne boš kratila tistih jedi, ki so ti najljubše, pa četudi so to sladice. Samo uravnati moraš celo zadevo.
Tudi sama se spopadala s težo, držala sem se različnih diet, ampak ker sem se jih držala npr. 2 – 3 tedne, nato pa sem jedla tako, kot pred dieto, sem se še bolj zredila, to pa me je gnalo v novo dieto itn.- ujela sem se v začaran krog. Potem sem si zadala, da shujšam do idealne postave, kot sem se videla v sanjah. Prebrala sem knjigo avtorice Mazel: Vitki za vse življenje, ki mi je spremenila življenje. En mesec sem se sicer privajala na to dieto in se je držala 100%, nato pa sem pričela oblikovati jedilnike sama, in to počnem tudi sedaj. Da ne boš mislila, da sem ne vem koliko stara, imama jih 24, s to dieto pa sem pričela pred kakšnimi 3 meseci. Shujšala sem za 5 kg ( visoka sem 178 cm, tehtam 60 kg), celulita skoraj nimam več, pa še počutim se krasno. Poskusi tudi ti!

Moje mnenje:
Dieta (oz. menu za EN DAN) je v osnovi dobra, prilagojena za zenske. Zajtrk je ocitno premalo obilen (od soka in toasta ne mores cel dan stati na nogah, ali pac?). Drugace so beljakovine in ogljikovi hidrati pravilno razporejeni skozi dan. Zelenjave lahko pojes po mili volji.

Rahlo me skrbijo mascobe. Nekaj jih sicer dobis s piscancem, predvsem pa je pomembno, da zauzijes tudi ribo – pri cemer je zopet pomembno katero (vse ne nudijo potrebnih esencialnih mascob). Zato ti priporocam, da si zelenjavo pripravis z olivnim oljem ali pa se bolje: lanenim oljem.

Hrano cimbolj variraj, kje je mleko? Kalcij, zelezo, kje sta?

Tvoja dieta je zgolj osnova oz. en menu.

Pa se to: raje jej vec in tudi porabi vec (= telovadi).

živjo,

moj nasvet bi bil, da se ČIM PREJ vpišeš v fitnes, ali še bolje h kakšni aerobiki (v vseh večjih fitnes centrih imajo tudi skupine za začetnike). Aerobika se mi zdi boljša, ker je lažje vztrajati v skupini, v fitnesu se prevečkrat zgodi, da si prepuščen(a) sam(a) sebi, kar zmanjšuje motivacijo. Ko boš enkrat začela redno telovaditi, te bo minila želja po mastni, težko prebavljivi hrani, pa tudi bolj redno se boš začela prehranjevati. Sama sem na ta način (telovadim 3x tedensko) izgubila kar nekaj kilogramov..

Veliko uspeha!!!

Tudi jaz se pridružujem mnenju Tjaše (bravo Tjaša!!!!), ki ti piše, da si kupi knjigo od Judy Mazel – Zdrava vitkost za vse življenje. Tam boš srečala 35-dnevni dietni seznam, kjer pa ne boš stradala, ampak jedla in obenem shujšala. Morda je kakšen dan res malo težje zdržati, vendar se splača potruditi!!!
Tudi jaz se sedaj ne držim predpisanih živil in si “dieto krojim sama”. Fora je samo v tem, da ne mešaš določenih živil skupaj in ko enkrat “pogruntaš sistem”, sploh ni težko!

Pa veliko sreče!

Urši

Tudi mene zanima pravilna kombinacija živil….Lahko prosim o tem kaj več napišete,..LP Simona

New Report

Close