Najdi forum

Oh kako se nekateri razkačijo, če se kdo postavi nasproti njih. Draga Tyra, saj je lepo govoriti o vegetarijanstvu in se identificirati s to vlogo, ampak ne vem, od kod ti ideja, da je človek vegetarijanec, če je meso. Ribe spadajo pod meso, a ne. In ni važno a je to belo al sivo, al zeleno. Je meso, ali se mogoče motim. Vegetariajnstvo pomeni prehranjevanje z vsem ,razen z mesom. Vske vrste (tudi ribami). Veganstvo pomeni prehranjevanje z zgolj sadjem in zelenjavo ter raznimi oreščki in brez kakršnekoli prehrane živalskega izvora (mleko, sir, jogurti…). Presnojedstvo pa je prehranjevanje z nekuhano in nepredelano hrano. Tako, malo v vedenje. Če bi malo pogledala po netu bi že našla te informacije.
Tudi jaz ne jem mesa, razen rib, pa se ne širokoustim o tem, da sem vegetarijanec. Preprosto zato, ker že po definiciji to nisem. Vsaj dokler ne bodo izumili rib, ki jih bomo pridelovali iz zemlje in ki ne bodo toliko spominjale po fiziologiji na žival.
Razen če si ti mislila na tiste ribice v vrečki. Saj veš, tak okus kot bobi-palčke.

spet nevednez..

Whatever baby.
Tle maš vegetarianism fact sheet.

What is a vegetarian?
A vegetarian is a person who eats no meat, poultry, and fish. People who eat a vegetarian diet base their food choices on plant sources. For example, a vegetarian would eat fruits, vegetables, grains, seeds, and nuts or foods made from these sources. S ome vegetarians include eggs and/or dairy products in the diet. Generally, there are different types of vegetarians:
Strict vegetarian or vegan–a vegetarian diet that excludes all animal products such as meat, poultry, fish, eggs, milk, cheese, and other dairy products.
Lactovegetarian–a vegetarian diet that excludes meat, poultry, fish, and eggs but includes dairy products.
Lacto-ovovegetarian–a vegetarian diet that excludes meat, poultry, and fish but includes eggs and dairy products. Most vegetarians in the United States fall in this category.

Prepričaj se še sama na http://www.geocities.com/SouthBeach/Marina/5092/furrystuff/vegsheet.html

Nikjer mi ni uspelo zaslediti, da vegetarijanstvo pomeni jesti meso (beri ribe). Pregledal sem že vsaj 50 strani. Zanimivo. Mogoče zato, ker sem tako neveden.

Mirno kri Tyra, saj boš mela lepo postavo tudi z ribicami.

Ne da bom imela…ze imam…z ribami ali brez…
No ribe mi ni hudo jest, kravo pa…pac…
Se pa fajn pocutm, k vem, da si sel na 50 strani gledat…ocitno imas cajt

Ne si preveč laskat. 50 strani je bilo mišljeno v času, odkar se sam zanimam za zdavo življenje. Se pravi nekje v roku 2-3 let.
Pa še nekaj, kar ti v življenju zelo pomaga: “Če ne greš vase, ne moreš nikamor”

Kaj je pa zate odhod vase, pa veš sama…
Rad te imam

hmm, sem pa mislila da se je en neznanec celo zame potrudil:(
No le glej, da bos tudi otroke vzgajal v takem duhu.
Sicer se imam pa fajn in sem zadovoljna. Pa ti?
Tako kot imas ti mene rad, imam tudi jaz tebe:)))

HALOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tyra!
Ali si ti enkrat napisala, da ješ dopoldan samo sadje? Jaz to počnem od četrtka (zares pa je danes 4 dan) in sploh ne vem, kaj lahko poleg jabolk in mandarin jem. Banane imajo baje visok GI. Kaj pa ti še ješ?

Joli

Ponavadi kaksno rezino ananasa, enkrat na teden banano…pomarance, jabolka, mandarine, jagode..poleti nekaterine in breskve…zjutri velikokrat kivije…in tako dalje..malo iznajdlivosti:)) sicer pa…se navadis..se posebno ce se v dopoldanskem casu zaposlis!
pozdravcek

Hvala za odgovor. Ja, res je treba malo iznajdlivosti.
Samo to me še zanima: koliko (kosov) poješ v enem dopoldnevu? Jaz, npr. pojem ob 8h eno jabolko, ob 9h sem že lačna. Pa bi lahko vsako uro pojedla kakšnega. Da ne govorim o mandarinah, ki bi jih lahko pojedla 2 kg.
Torej, koliko?
Hvala ti!

Poskusi s tem:

14 – DNEVNA DIETA

DIETA iz kliničnega centra v Ljubljani, kjer shujšate 9 kg v 14 dneh, ker se spremeni presnova v telesu in drži do 3 leta. Po končani dieti, ki traja 14 dni začnemo ponovno normalno jesti.

PONEDELJEK ·
ZAJTRK: kava brez sladkorja v poljubnih količinah·
KOSILO: 2 kuhani jajci, osoljena špinača v vodi kuhana·
VEČERJA: veliki zrezek ali biftek na oju v ponvi in zel. solata
TOREK ·
ZAJTRK: kava brez sladkorja, 1 mala žemlja·
KOSILO: veliki zrezek, zelena solata, poljubno sadje·
VEČERJA: kuhana šunka v poljubnih količinah
SREDA ·
KOSILO: 2 kuhani jajci, zelena solata, 1 paradižnik·
VEČERJA: kuhana šunka, zelena solata
ČETRTEK ·
KOSILO: kuhano jajce, kuhana ali presna repa, 10 dag sira·
VEČERJA: sadje in jogurt v poljubnih količinah
PETEK ·
ZAJTRK: repa z limono, kava brez sladkorja·
KOSILO: kuhana ali na žaru pečena riba, 1 paradižnik·
VEČERJA: zrezek, zelena solata
SOBOTA ·
KOSILO: piščanec na žaru·
VEČERJA: 2 kuhani jajci, repa
NEDELJA ·
ZAJTRK: čaj z limono brez sladkorja·
KOSILO: zrezek na žaru, sadje po izbiri·
VEČERJA: kar imate najraje na jedilniku

Meso se pripravi samo s poprom in soljo, jajca so trdo kuhana, solata je z oljem, kisom in soljo. Čaj in kava se lahko sladita z natrenom. Pije se navadna voda v poljubnih količinah.

Hm, sej v bistvu, k si zaposlena, sploh ne mislis tako na hrano..vsaj jaz ne..sicer pa zjutraj ko grem na fax v avtu pojem eno jabolko, na faksu se kaksno pomaranco ali jabolko, vedno imam sabo tudi banano ( ce je slucajno lakota:)) ), potem pa pridem okoli dveh domov, je pa itak ze kosilo.
Ko sem doma, se malo bolj razvajam.. recimo danes sem ze pojedla pol ananasa, po moje bom pa se grenivko in jabolko:)
Uzivaj!!!

koliko jajc!! Ja no, pa se s tem shujsa 9 kilogramov? Ne vem no…

Ma, ja, to je tista UKC dieta o kateri je bilo že govora. Celo Goran je že nekaj povedal na to temo. Toliko jajc pa po moje tudi ni zdravo. Pa že zagnusijo se ti po nekaj dneh, sigurno.

Tocno tako!!!!!

Leta nazaj sem s to dieto izgubila približno 10 kg in dieta res deluje,pa tudi par let se ne zrediš.

Jst sem v dveh mescih izgubila 20 kg s hojo, velikoooooooooooooooooo lubenice, kumaric in paradižika. Seveda sem se tudi pregrešila čokolada pohan sir ampak čokolade največ eno tablIco in pa četrtino pohanega sira.

USEM KI HUJŠATE ŽELIM VELIKO USPEHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close