Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija DIGIT. FOTOAPARAT – pomoč pri izbiri

DIGIT. FOTOAPARAT – pomoč pri izbiri

Pozdravljeni,

Po tehtnem razmisleku sem se tudi jaz odločil za preklop na “digitalno”. Glede na izkušnje z dosedanjimi fotoaparati sem si zamislil digitalca, ki bo zadovoljil moje zahteve, a glej ga zlomka, takšnega ni. ALI PA JAZ NE ZNAM PRAV ISKATI – kar se mi zdi bolj verjetno. Zato upam, da je med vami tudi nekaj navdušencev za digitalno fotografijo, ki boste znali svetovati kak model, ki izpolnjuje zahteve mojega “sanjskega” digitalnega fotoaparata:

– kompaktne izvedbe, čim bolj tanek ter brez štrlečih delov (a’la IXUS)
– širokokotni objektiv (28mm ekvivalent)
– zoom: ni pomembno
– svetlobna občutljivost: ISO 400
– vgrajena bliskavka
– min. 2 Mpix

Za vse nasvete se vnaprej zahvaljujem!

lp
mačkon

2 Megapixels:
Olympus C-2040 Zoom – Price Guide £400.
Kodak DX3600 – Price Guide £300.

3 Megapixels.
Olympus C-3040 Zoom – Price Guide £600.
Nikon COOLPIX 885 – Price Guide £550.

4 Megapixels and above.
Fuji Finepix 4900 Zoom – Price Guide £550.
Fuji FinePix 6900 Zoom – Price Guide £650.

See more and details on:
http://www.digital-camera-reviews.info/html/digital-cameras-recommend.cfm

Poglej na http://www.dcresource.com/

Kupi si junijsko številko pc&medijev!Noter maš opisanih 7 al 8 digitalnih fotoaparatov

Vsem hvala za pomoč, ampak žal nobeden fotoaparat, ki ste ga priporočali ne ustreza specifikacijam, kot sem jih zapisal v postu.

Vseeno hvala,
mačkon

Pa saj jih je ko solate. Tudi malih drobcenih je vse več, celo cene niso več tako hude kot pred leti, vsaj glede na večjo zmogljivost ne.

Morda boš našel kaj tule:

http://www.stoletje.com/olympus.html

Pa dobro izberi, saj za ta denar lahko dobiš solidno zrcalno kamero.

Žal niti eden nima širokokotnega objektiva (cca 28mm ekvivalent), kar sem si postavil za cilj.

Kar se tiče “enookih” pa sem eno dobro imel pa tudi nato skoraj zastonj prodal takoj po vrnitvi iz Indonezije. Jeb*š ti kvaliteto slike, če moraš še paziti in zraven tovoriti še eno kilo težko kamero, ko misliš da boš vsred šume in močvare crknil pri 40 C in 99% vlagi….

Lansko leto sem šel v Iran z kompaktno kamero in bil “ta hujš frajer na vas”, ker je bilo 50 C in so imeli vsi razen mene odrgnine od pasa od kamere.

Tako da še zmeraj iščem digitalno kamero “svojih sanj”.

lp
mačkon

Uf, torej si profi 🙂 Imaš kakšno svojo stran z najbolj zanimivimi posnetki? Bolečine v rami so mi znana stvar, sem bil dolga leta novinar.

Če si tak profi potem je edina varjanta Cannon EOS 1-D za $ 5.000,00

Če je pa malo preveč $ potem pa Minolta DiMAGE 7i za $ 800,00

Sicer imata obe malo “štrlečih delov”, ampak odrgnin pa od njih vseeno ne boš dobil. :))

, ali pa mu nagaja spomin, saj nobeden predlaganih fotoaparatov ne ustreza mojim zahtevam (pa še oba sta daleč od sanjskih…)

Aja, zahteve so napisane na vrhu topic-a. Malo je potrebno skakati gor in dol, pa saj bo šlo… Če ne si pa sprintaš osnovni topic, predno začneš pisat odgovor, a ne ?!!

mačkon

Tajfun, nisem profi v smislu fotografa, čeprav sem postreljal že kar nekaj tisoč fotk – sem pač dopustniški popotnik, ki rad tudi kaj poslika.

Ja, nekaj fotk pa imam res na netu, čeprav vse skupaj bolj žalostno izgleda – saj vsi vemo, da je najljubše opravilo mačkonov lenarjenje (če ni ravno kakšne dobre mačke v bližini) he he he 😉

lp
mačkon

Minolta DiMAGE 7 :

– kompaktne izvedbe, čim bolj tanek ter brez štrlečih delov (a’la IXUS)
– širokokotni objektiv (28mm ekvivalent); (28 – 200 mm)-ustreza
– zoom: ni pomembno; -itak ustreza
– svetlobna občutljivost: ISO 400; (ISO 100, 200, 400, 800)-ustreza
– vgrajena bliskavka; (ima)-ustreza
– min. 2 Mpix;(2568 x 1928=4.95M)-ustreza

Tko da tukaj (razen kompaktnosti in štrlečih delov kar je zelo subjektivno) zadeve ustrezajo. Odrgnin pa od teh 525 gramov tudi ne boš dobil, vsaj jaz jih nisem, pa tudi veliko potujem po vlažnih in vročih krajih.

Me pa prav zanima, kakšen sanjski aparat boš ti zbral, če je EOS D-1 daleč od sanjskega.

Aja če si že tolko natančen hmmm ma 3 m. Malo je potrebno štet, do 3, pa saj bo šlo… Če ne maš pa copy/paste, a ne ?!!

jaz sem kupil canon s40, in sem zelo zadovoljen, saj ima cisto vse in povrh se kvaliteta fotografije je super. Ce si pripravljen odsteti 180 jurjev si ga privosci!

Sorry – je napisano čim bolj tanek: kako to, da nisi nič pripisal v oklepaj (če si pa tako natančen…) morda zaradi 117 x 90.5 x 112.5 mm Zame je to DALEČ OD “TANEK” !!!

Fotoaparata ne bom potreboval samo za potovanja (kar sicer najraje počnem), ampak tudi ob kopici bolj ali manj uradnih priložnosti, kjer je željeno, da v miru počaka na svoj trenutek diskretno spravljen v žepu sakoja. Pri omenjenih dimenzijah to žal ni mogoče.

Kar se pa tiče dveh, treh ali pa osmih “m”: dragi moj, važna je vsebina, njeno razumevanje ter izpolnjevanje vseh zahtev, ne pa iskanje natančnosti tam kjer sploh ni bila ne zahtevana, ne opisana in ne sklicevana. Me cel stil tvojega pisanja malce spominja na naše politike… he he he….

Pa ne se sekirat – bo drugič bolje, saj sčasoma se človek marsikaj nauči 😉

Torej – še vedno nisem našel… Če ima še kdo kakšen predlog (uporaben), bom seveda hvaležen!

mačkon

Sicer spada v cenovni okvir, kot sem si ga zadal (je kar precej cenejši od 1500 EUR), vendar je najmanjša goriščna razdalja le 35 mm pri 35mm ekvivalentu.

Vseeno hvala za dobro voljo, trud ter nasvet,
mačkon

Dragi mačkon, jaz sem daleč od natančnega, kar si že sam ugotovil, se pa znam tudi spreminjat, če kdo to želi. V oklepaj pri tankosti pa nisem napisal nič zato, ker sem ti povedal, da je tankost zelo subjektivna, ti pa si v svoji natančnosti pozabil pripisati maksimalne dovoljene mere, pozabil pa si tudi povedat, da bi zadevo rad spravil v žep. Pa še nekaj si pozabil, namreč to, da je izredno težko narediti objektiv z majhnimi lečami in kratko goriščno razdaljo, zato je takih aparatov zelo malo.(eden redkih, že rahlo v letih, je Canonov PowerShot A50, ki ima žal le 1.3 MPixlov) In prav zaradi tega, boš verjetno moral naredit kak kompromis, ali pa poiskati kako trgovino z vohunsko robo, kjer ti naredijo aparat po tvojih željah (izvedljivih seveda) in plačati mastne $ za to.

Ali pa kupiti sako z večjim žepom 🙂

Poglej pa še zelo rahlo štrleči Kodakov DC4800 z merami 120x65x69. Ta bo verjetno šel v žep.

1. DC4800 je opuščen
2. Občudujem tvojo velikost žepov…

Eh, saj nima več smisla diskutirati s tabo (čeprav zopet nisi natančno prebral zahtev za fotoaparat 😉 …

Na forum sem se obrnil v upanju, da morda kdo pozna bstoječ model, ne pa da pi prebiral, kako se kdo dela pametnega.

poglej canon A-40 v dodatni opremi ima širokokotni objektiv
za v žep ni najbolje.
res da z enim klikom ne boš pokril cele sobe, jaz rešujem tako
da poslikam več zaporednih slik da se prekrivajo ter z programom ki je priložen aparatu to združim.
ti povem da sem naudušen nad posnetki nobeden širokokotnik
tega ne zmore.

Kako se imenuje program?

Koliko je delo z njim zapleteno? Npr. čisto konkreten podatek – koliko časa porabiš za združevanje dveh slik?

Ali meniš, da imajo podoben program priložen vsi Canon fotoaparati ? (malce razmišljam v smeri nakupa ixus v2)

hvala vnaprej,
mačkon

Živjo !
Program se imenuje Photo stitch 3.1 delo z njim je zelo enostavno
samo izbereš fotografije ijh pravilno razvrtiš ter z enim klikom
na ikono je v trenutku ena združena slika.
ixsus ima sigurno še boljši program ker je aparat višjega cenovnega razreda
ixsus odlična stvar dobro razmišljaš

lp:egon

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close