digital8 ali mini dv
Zanima me kakšna je kvaliteta zapisa, kolikokrat lahko kaseto presnameš,da ne izgubiš na kvaliteti pri digital8 oziroma mini dv.Trgovci hvalijo tisto kar imajo v vitrini.Pa še dilema sony,jvc,panasonic…..
predlagam, da si pogledaš kakšne primerjalne teste kamer, ki jih na internetu mrgoli. zraven tega je imel monitor lani poleti ene podobne teste.
je pa približno tako. če si pripravljena dati 100-200 jurjev za kamero, je itak vseeno, katero vzameš. saj so vse približno enake. če pa kupuješ kaj konkretenga, potem pa res ne hiti in si na netu res preberi kakšne neodvisne teste.
če se pa prav spomnim lanskega monitorjevega testa, se mi zdi, da je sony v tem razredu popušil. sem bil kar presenečen…
kaj pa Micro DV?
Formatov je precej, ampak menim, da so performanse kamere pomembnejše od samega formata.
mačkon
Dala bi okoli 200 . Mene pa predvsem zanima večkratno snemanje na isto kaseto,ker bi sicer filme urejala in shranjevala na hdd oziromana cd je.Če kupuješ vedno nove kasete kmalu ugotoviš da je kamera najcenejša primer videorekorder in cel kup kaset.Zanima me kakšen web naslov za primerjavo.
Če kupuješ za 200kSIT je skoraj vse en dr*k! Srednje dobre kamere se začnejo pri 450kSIT in končajo pri1M SIT, za res dobre pa tako ali tako večinoma nimamo dnarja 🙁
mačkon
Jaz mam mini DV od Panasonica in sicer model NV-GS 3. S kamero sem izredno zadovoljen, saj ima odlično sliko, je majhna in s tem uporabna ( komu se da nosit veliko kamero npr. na smučišče? ), ima pa tudi dv in in je zato primerna za obdelovanje na računalniku. Se je pa pri nas še ne da dobiti. Priporočam!!!
Forum je zaprt za komentiranje.