digitalna tv…
a mi lahko kdo pomaga? jaz nic vec ne razumem s to digitalno tv. imel smo pretvornik, ki je crknil, ga je danes tehnik s telemacha prisel zamenjat…ma katastofa, razbijal kot, da kaj prenavlaja ne pa menja eno skatlo…
skatla je nova vroca pa tako, da se jo tezko prime kaj sele drzi… je to prav? od priklopa pa je komaj kake 4 ure.
tam kjer je bil prej kabel, v steni, ki je nato vodil do tv (pac kabelska tv) zdaj ni nic, nobenega kabla, tista “vticnica” za kabelsko tv v steni je zdaj prazna. spodaj je le kabel za internet, ki vodi do sobe kjer je racunalnik. no na tem kablu pa sta dva (kovinska?) “kvadrata”, ki sta bila prej le tam, ne vem za kaj. zdaj pa jih je priklopil na tv. (glede na to, da je racunalnik star, zelooo star posledicno net ne dela vec, niti ne morem zdaj preverit, ce net dela)
jaz si vse to predstavljam takole: kabelska = analogna tv in tega ni vec zato tudi ni vec kabla oziroma antene. imam prav?
in zakaj je pretvornik tako prekleto vroc?
kako pa je z internetom glede na to, da je na tist kabel (tista dva kvadrata) zdaj prikljucena tv? en del, kot nekaksen manjsi kabel pa kar strli iz tistega kvadrata (tiste kocke no ne vem kako se temu rece).
Forum je zaprt za komentiranje.