Digitalno potrdilo za covid
Če imate vsaj banko na PC-ju, imate tudi Sigenco (ali pa Poštarco, če še obstaja). To je osnova za prijavo v SiPass in od tam dostop do ZVem. Potem je samo še korak do printanja potrdila o cepljenju.
Sama sem mislila, kako je to komplicirano, a sem kljub 65 letom v sedmih minutah imela natisnjeno potrdilo.
Poskusite potrdilo najprej pridobiti doma, da si prihranite čas.
Glihkar sprintala, 02.06.2021 ob 15:39
Če imate vsaj banko na PC-ju, imate tudi Sigenco (ali pa Poštarco, če še obstaja). To je osnova za prijavo v SiPass in od tam dostop do ZVem. Potem je samo še korak do printanja potrdila o cepljenju.
Sama sem mislila, kako je to komplicirano, a sem kljub 65 letom v sedmih minutah imela natisnjeno potrdilo.
Poskusite potrdilo najprej pridobiti doma, da si prihranite čas.
Pa saj Sigenca JE drzavno dig. potrdilo!
Torej uporabno tudi za zVem.
Postarca pa ne.
Rok-1, 02.06.2021 ob 15:01
Od oddane vloge traja 7 do 10 dni.
Vsi, ki jih poznam, so ga dobili v dveh delovnih dneh.V bistvu je po oddaji obrazca na UE, vloga že oddana in vnešena v sistem. Avtomatično se potem generira elektronska pošta, ki ti pošlje 1 kodo (to dobiš praviloma v roku 24 ur po oddaji vloge), ter tudi tisk poštne pošiljke z drugo kodo (prejmeš dan ali dva po oddaji vloge- odvisno od tega, kako zgodaj oddaš vlogo in kateri si v čakalni vrsti za tisk).