Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dihanje skozi usta

Dihanje skozi usta

Pozdravljene!

Sem mamica 13 mesečne punčke.Po prehladu pri 7 mesecih je pustila dudo .
Nato se je začela kalvarija neprespanih noči.Ta mala je začela piti vso noč.Še dobro da pije vodo in ne soka.Sicer ne spije velike količine (eno stekleničko),Pa vendar se prebudi vsake pol ure.Muka!Sploh pa sedaj ko sem začela ponovno hoditi v službo.
Po še eni neprespani noči sem imela priložnost in sem poslušala hčerino dihanje.Opazila sem da hrgoli in da diha skozi usta.Ali mislite da je kaj narobe?Ali je to mogoče posledica povečanih mandljev?
Študiram tudi da od tod izvira njena žeja čez noč.
Če katera ve zakaj se gre ali mi lahko kakorkoli svetuje!
Hvala in lep pozdrav!

dihanje skozi usta pomeni, da je neprehodna zgornja dihalna pot (usta so začetek prebavne poti, nos začetek dihalne)

Morda ima deklica zadebeljeno nosno sluznico (preveč suh zrak v sobi) ali pa dejansko povečano žrelnico (ne mandlje)

zaradi povečane žrelnice lahko otrok diha skozi usta, smrči, se prebuja v spanju, je nemiren, žejen (ker diha skozi usta in se mu pač izsuši ustna sluznica + grlo). Kajti vloga dihanja skozi NOS je, da nos rak očisti, segreje in ovlaži.

Zelo pomaga večkrat dnevno, predvsem pa pred spanjem navlažitev nosne sluznice s Sterimarjem(kupiš v lekarni)

jaz bi šla do pediatra, naj da napotnico za ORL, da vidijo kaj je s tem

Srečno!

Jaz ze celo zivljenje diham skozi usta in nimam nobenih problemov.

več o operaciji žrelnice

KOt prvo ne delajte panike in ne najprej kar na vrat na nos k zdravniku….človeško telo ima veliko organov in vsak od njih nosi določeno funkcijo….usta so tako namenjena hranjenu, nos pa dihanju….otrok, ki je imel dotikrat nahod in zamašen nosek, se je enostavno navadil dihanja čez usta…vaša naloga je da ga odvadite…sicer to ne bo šlo od danes na jutri ampak počasi.. (govorim iz lastnih izkušenj s svojim otrokom)…otroku lepo povejte, da imamo nosek za dihanje, usta pa za hranjenje in da je fino, če diha skozi nos…s tem prprečite tudi nenehne prehlade, saj se zrak, ki ga otrok prejme čez usta pač ne more segreti, ker usta nimajo te funkcije, nos pa jo ima….otroku vsak dan lepo in nežno povejte pa bo, verjemite razumel bo…ko zaspi ga večkrat preverite in mu, če veste, da ima prehoden nosek enostavno zaprite usta in na ušeska povejte, naj diha skozi nosek….po nekaj mesecih bo rezultat…

dihanje skozi usta ni fiziološko

nos je namenjen dihanju, usta prehranjevanju

New Report

Close