Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dijaki plačujejo, upokojenci pa kar lepo zastonj

Dijaki plačujejo, upokojenci pa kar lepo zastonj

Mi zna kdo razložiti ta nonsens? Šolarji, dijaki in študentje, ne glede na socialni status družine, si morajo sami kupovati mesečne vozovnice za prevoz v šolo in fakulteto, upokojence pa časti država in to za popotovanje po celi državi. Ljubljanski upokojenci pa imajo zastonj še mestni potniški promet. Pa kdo je tu nor? Kaj gre res samo za kupovanje političnih glasov?

Zato ker upokojenci hodijo na volitve, mladi pa ne oz redko

večina upokojencev je itak doma.

kam pa bodo šli brez denarja?pa včeinoma so ze bolani…

In kateri upokojenci se vozijo… Elitneži se ne vozijo z rajo na busih, tam je samo za sirotinjo!

Važno je, da ste “fouš” tistim, ki nimajo, vi požeruhi!

Kot praviš, nonsens!

Samo deset procentov penzionolistov ima penzije 500 evrov in manj !      Vsi ostali imajo vec.

Odgovor na objavo uporabnika
Alijan, 05.10.2021 ob 16:24

Samo deset procentov penzionolistov ima penzije 500 evrov in manj !      Vsi ostali imajo vec.

Pa ti živi sam(a) z 500€. Tisti, ki so v najemniških stanovanjih (kot za večino hoče dolgoročno soseči vladajoča struktura), jim po plačilu položnic in najemnine ostane kakih 200€ za hrano, oblaičla in podoben ‘luksus’.

Nizke pokojnine so že omenili. Poleg tega pa je treba razumeti, da marsikdo od starejših ne more več voziti avta in so povsem odvisni od javnega prometa. Peš več ne zmorejo, mladi ne morejo biti vedno na voljo…

Brezplačne vozovnice za upokojence me ne motijo. Res pa je, da bi lahko pripadale tudi dijakom in študentom.

Potrebno se je boriti za več, ne pa za to, da jih še upokojencem ukinejo.

Ja vrtičkarji so tud dostikrat tazastonjski… nekdo pač mora plačevat ane.. nima veze da se nam zdravstvo sesuva “zaradi” kovida 🙄

Radovednica332, 05.10.2021 ob 15:22

Mi zna kdo razložiti ta nonsens? Šolarji, dijaki in študentje, ne glede na socialni status družine, si morajo sami kupovati mesečne vozovnice za prevoz v šolo in fakulteto, upokojence pa časti država in to za popotovanje po celi državi. Ljubljanski upokojenci pa imajo zastonj še mestni potniški promet. Pa kdo je tu nor? Kaj gre res samo za kupovanje političnih glasov?

Zato, da se lahko varno in zastonj pripeljejo do cepilnih centrov.

Bo pa zanimivo, če bodo imeli tudi zastonj prevoz, ko bodo spet kakšne volitve – do volišč.

Povprecen upokojenec se pa res veliko vozi in zelo izkorisca zastonj karto. Moja starsa nista bila na javnem prevozu prej 20 let kot 10, mozev oce pa morda 10x letno uporabi mestni promet … blazen strosek za drzavo. Otrok hodi v srednjo solo, se vozi vsak dan plus dodatno se na sport. Za bagatelo smo kupili letno karto.

Tudi sicer mladi se vozijo, upokojenci precej manj. Tudi prevoz otrok je konkretno subvencioniran. A tud to ni dost oz. nic vredno?

Mushroom, 05.10.2021 ob 15:29

Zato ker upokojenci hodijo na volitve, mladi pa ne oz redko

Ha ha ha, če bi naši glasovi res kaj šteli, nam ne bi dovolili voliti. 😉

Res je, adijo pamet! Privoščim upokojencem, res pa bi bili lahko  do zastonj prevoza opravičeni tudi šolajača mladina.

Dijake so res dolžni preživljati starši, a marsikje je beda, ki jo je korona še poglobila, na drugi strani pa ljubljanska upokojenka z najvišjo možno pokojnino, ki se z avtobusom vozi na kavice na kavarno v mestu. Bog nam pomagaj!

Ja res je, 09.10.2021 ob 01:00

Dijake so res dolžni preživljati starši, a marsikje je beda, ki jo je korona še poglobila, na drugi strani pa ljubljanska upokojenka z najvišjo možno pokojnino, ki se z avtobusom vozi na kavice na kavarno v mestu. Bog nam pomagaj!

A samo ena ? OMG.

Saj lahko  zamenjaš.Postani upokojenec z vsemi leti in boleznimi in se vozi brezplačno.Ne bom ti fouš, ko boš gluho in napol slepo, z zamenjanimi kolki in bolečimi koleni hodilo naokoli.Pojej se od svoje foušije.Očitno premalo delaš in se preveč razgleduješ…

pri naših južnih sosedih je pa ravno obratno. V Sloveniji lahko koristiš vse ugodnosti samo če imaš rdečo knjižico.

raziskovalni novinar, 09.10.2021 ob 08:18

pri naših južnih sosedih je pa ravno obratno. V Sloveniji lahko koristiš vse ugodnosti samo če imaš rdečo knjižico.

In zakaj jo ne vzameš?

Ste pozabili povedati, da je subvencionirana in stane za cel mesec 25 eur. Sem hodila v srednjo šolo pred 30 leti in sem polno plačevala mesečno za avtobus in vlak, ki je veljala samo na tisti relaciji, v šoli nam takrat ni pripadala malica. Pa kaj za boga so vam sedaj krivi upokojenci. Za otroke dobivate otroške, štipendije. Drugače pa zelo malo upokojencev vidim s telefonom vrednim 1000 eur, otroci jih imajo pa vecina, da ne govorim že pred 10 letom starosti.

Kaj pa vem, po svoje jim privoščim, po svoje pa bi bil za varianto da imajo večji popust, nekaj pa tudi sami primaknejo. Ker si želim da bi bil javni prevoz kvaliteten in da bi se za njegovo posodobitev (železnice) namenjalo čim več sredstev. In da se ga ne bi držal nek negativen prizvok, da je to samo za tiste brez denarja.

Jaz tudi mislim, da je to samo kupovanje glasov volilcev. Starejši redno hodijo na volitve, mladim pa se ne ljubi.

No nisem sirotinja in se vseeno zelo rada vozim z busom.In v 40 letih dela,sem verjetno tudi prispevala za ta bonus.

A tebi se zdi 500 dovolj za dostojno preživetje nekoga, ki je 40 let vsak dan hodil delat? Deli mora bit nagrajeno! In starost dostojna človeka!

Penzionisti so delali, velik del 40 let, šolarčki pa……..😁

BTW vozovnice dijakov in študentov so tudi subvencionirane. V Kp se dijaki iz zaledja vozijo za 10 € na mesec. A misliš, da je to redna cena?

New Report

Close