Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dijaška hrana in vrtci

Dijaška hrana in vrtci

http://www.vest.si/2009/05/19/dijaska-hrana-in-vrtci/

upam da boste pozorno poslušali!!!:)

Pa jaz ne vem, zakaj vsi tako palijo na brezplačno to, brezplačno ono. Meni bi že ogromno pomenilo, če bi namesto 250€ plačeval 100€ mesečno. Naj najprej naredijo en korak, saj ni potrebno že takoj preteči 1 kilometer.

So finansiranje izobraževanja je socialni transfer. Namesto da bi sedaj ukinjali nekaj že doseženo naj raje to prenesejo še na osnovno šolo. Sem za to, da se ukinejo otroški dodatki in se ta denar prelije v finansiranje prehrane , učbenikov ipd. Ker plehki izgovor, da so malice v košu, je zelo pritlehen. Ne glede na to ali bo malica zastonj ali delno finansirana se bo to dogajalo.

pa saj ne bodo ukinili, vsaj jaz tako razumem, razmišljajo v najboljši možni varianti! Je pa res, da za hrano v OŠ ni nihče poskrbel, pa tudi ni ravno zastonj. Se kar strinjam da je potrebno bremena razporediti na vse šolarje! sploh v obveznem izobraževanju in zaenkrat je to le OŠ!

kar se tiče hrane, hmmm ja preveč se je zmeče stran in otroke je potrebno tega odvadit in jim privzgojit spoštljiv odnos do prehrane, če je pa zastonj, ja pol pa sploh!Meni se ne zdi niti najmanj pritlehen, ampak realen!

Lukšič pravi, da se bo malica v srednjih šolah le delno so finansirala s strani države del pa bodo plačali starši. Slabo. pristanem edino v tem primeru, da bo osnovna šola imela isti sistem, torej so finansiranje za VSE OSNOVNOŠOLCE in ne nekakšni socialni cenzusi. Cilj pa mora biti hrana zastonj. V času Zvera je bil na srednjih šolah projekt, sadje za vsakega učenca. Šolam, ki so se prijavile na to, je država pokrila stroške nakupa jabolk za dijake. Hvale vreden projekt, upam da se bo tudi Lukšič spomnil kaj podobnega ne pa da samo ukinja izboljšave.

Pomisli na osnovnošolske čase, svoje in svojih otrok, pa mi poskušaj odgovoriti. Ali otroci pojedo malico zaradi okusa-lakote, ali zaradi tega ker so starši plačali hrano?

Free luncha ni, če je kaj brezplačno, je to zato, ker moram jaz iz mojega davkoplačevalskega žepa dat.
Torej pustite moj tošl pri mir!

Hrano je treba plačat, zato bi moral biti prispevek staršev za vsa obdobja šolanja enak, ne glede na socialni status.
Kaj pa ima sociala z ceno malice/kosila.
Saj tisti, ki dobijo res vse socialne transfere, dobijo za svoje otroke vse ugodnosti (obenem pa so veliko manj ogroženi) kot tisti, ki gredo vsak dan na delo in zato dobijo povprečno plačo.
Ali socialni transferi ali pa zastonj malica, oboje pa ne gre.

V bistvu imaš sedaj tri različne sisteme. Vrtec in OŠ plačaš glede na prihodke družine, srednja šola zastonj in študentje sofinanciranje bonov za prehrano. Kar pa se tiče tvojega žepa, mojega, našega je pa tako, da dokler nisi v položaju da bi lahko kaj koristil ti vse skupaj dol visi, je odziv takšen kot je.

Nič ni brezplačno, nekdo plača. Iz nič ni nič.

*Hrano je treba plačat, zato bi moral biti prispevek staršev za vsa obdobja šolanja enak, ne glede na socialni status.*

točno, vsi bi morali imeti zastonj, ampak dolker to ni mogoče, se ne sme pozabiti na edino obvezno šolanje (zaenkrat), ko bo obvezna še srednja šola potem naj še zanjo velja isto!!

New Report

Close