dimljeni losos
Dimljen losos s širokimi rezanci v smetanovi omaki
Na žlički olja za minuto popečeš na koščke razrezan (raztrgan z vilicami) dimljen losos, dodaš narezan česen, da zadiši in priliješ smetano. Meni je najboljša tista za kavo, ker ni sladka kot ostale. Počasi vreš 3 minute in dodaš kuhane široke rezance. Ugasneš štedilnik, dodaš peteršilj, malo soli (odvisno kako slani ti je všeč) in dobro premešaš. Pustiš nekaj minut. Dober tek. Njami.
Meni je ful dobro za prigrizek ali predjed. – Spečeš čimtanjše nesladke palačinke, v maso daš lahko tudi nasekljan peteršilj. Lososa (naj bo res malo dražji, ker oni ta poceni smrdijo ko kuga in so zdrizasti) drobno sesekljaš, čimbolj na drobno, ampak z nožem, ne ga dat v mikser. Zmešaš lososa z malo kisle smetane, toliko da je mazavo in namažeš palačinke, zviješ v rolade. Te potem zaviješ še v alu folijo in daš v hladilnik. Preden rabiš, daš folijo stran in rolade narežeš na manjše koščke, čez vsako zapičiš zobotrebec, tako da pridejo taki grižljajčki za enkrat v usta. LAhko še s čim okrasiš, samo potem nima tako “čistega” okusa.
Ful njami receptov :