Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dinos – papir

dinos – papir

Je bil kdo zadnje čase na Dinosu, koliko se dobi za 1 kg papirja oz. kartona?

Mislim, da približno 5 EUR za 100 kg. Zakaj pa jih ne pokličeš in vprašaš?

za 50kg papirja dobiš 2 € pod pogojem, da imaš s seboj original davčno številko.

Hvala za odgovore, tukaj sem vprašala zato, ker se mi najbrž danes ne bo nihče oglasil ob taki uri, na njihovi strani pa nisem našla tega podatka. Za mano je cel dan čiščenja in se sprašujem, če se sploh plača peljati na Dinos, ne vem točno koliko kg imam, mislim, da okoli 50 kg. Hvala obema!

tako kot ti je rekla ena pred menoj rabiš dš…to pa zato da boš potem plačala davek ki bo veliko večji kot 5 eur..;((( to je moja kolegica naredila oz njen sin in je potem ona morala dati to v dohodnino.
Tako da mislim da ga podariš komu ki hodi v šolo in ga bo nesel na zbiralno akcijo v šolo oz ceneje te bo prišlo če ga v papir zmečeš na otočke

na žalost

Davek ne more biti nikoli večji od zaslužka!!!

Seveda od zasluženega plačaš dohodnino (oziroma se ti prišteje k tvojim ostalim dohodkom), vendar je zadeva samo teoretično neugodna, če se ti zaradi tega zaslužka spremeni dohodninski razred.

Pa bodite no malo realni. Če ste naročeni na kakšen dnevnik in pri tem dobivate še reklame je starega papirja cca. 1-2kg/teden. To pomeni med 50 in 100 kg na leto na gospodinjstvo oziroma tam do 5€ po zgornjih navedbah.

Potemtakem od zbranega starega papirja ne moreš zaslužiti niti za eno pošteno malco, razen če še zbiraš otpadni papir od cele okolice. Da pa bi dohodnina od nastalega zaslužka pomenila konkreten “izdatek” pa bi morala zbrati več 10 ton letno.

Davek ne more biti nikoli večji od zaslužka!!!

Seveda od zasluženega plačaš dohodnino (oziroma se ti prišteje k tvojim ostalim dohodkom), vendar je zadeva samo teoretično neugodna, če se ti zaradi tega zaslužka spremeni dohodninski razred.

Pa bodite no malo realni. Če ste naročeni na kakšen dnevnik in pri tem dobivate še reklame je starega papirja cca. 1-2kg/teden. To pomeni med 50 in 100 kg na leto na gospodinjstvo oziroma tam do 5€ po zgornjih navedbah.

Potemtakem od zbranega starega papirja ne moreš zaslužiti niti za eno pošteno malco, razen če še zbiraš otpadni papir od cele okolice. Da pa bi dohodnina od nastalega zaslužka pomenila konkreten “izdatek” pa bi morala zbrati več 10 ton letno.[/quote]

No, 5 EUR ti lahko “pomaga” v višji dohodninski razred in pol smo pa tam 🙂

Živjoo!
Mam eno uprašanje glede zbiranja papirja. U glavnem jst sm letos 9. razred in pac skupi s sosolci smo se odlocli da gremo na končni izlet. Malo je pa problem, kje dobit dnar…smo mislni da bi zbiral papir in bi ga pol nesli na ta zbirališča….ma kr sm tle brala se niti ne preveč splača 🙁 tko da me zanima če ma kdo kšno idejo glede zbiranja denarja??hvala za odgovore ze vnaprej 😀

New Report

Close