Dioptrija – operacija
zelo zanimivo pri tej temi je, da tisti, ki se niso odlocili za operacijo jo simfajo, medtem pa tisti, ki so dali to skozi to hvalijo? simfajte, ko boste vedeli za kaj simfate, ne pa zato ker ste nekaj prebrali in mislite, da sedaj pa vse veste, ali pa ste preprosto faus drugim, ki imajo jajca za operacijo. ja, na internetu je ogromno strani, kjer oglasujejo slabe efekte laserske operacije, po drugi strani je pa tudi ogromno drugih spletnih strani -a vsemu kaj preberete na internetu verjamete?!?
sama sem aprila dala skozi operacijo. vidim 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, bi dala se enkrat skozi, ce bi mogla. ni ga cez udobje zivljenja brez ocal in neudobnih lec. bila sem operirana v zagrebu, bolelo ni nic, tudi obcutki po operaciji (skelenje itd) so res zelo zdrzljivi. jaz vem, da sem po par dneh po operaciji prav opozarjala sama sebe, da si ne smem ocesa mencat, saj sem ze pozabila, da sem sploh operacijo imela, kaksen mesec po lasiku pa ne smes mrdat oci. v glavnem operacija je hitro mimo. kaj vse kahko gre narobe – hmmm ce preberete statistiko ugotovite, da je vecja procentualna moznost, da gre kaj narobe med nosnjo lec, kot pa operacijo. res je, oci so, odlocitev je vse prej kot lahka, tudi sama sem ogromno razmisljala o tem ali iti skozi to ali ne, presurfala celi inetrnet, razmisljala, iskala kotakte oseb, ki so dale to skozi… ampak vseeno, oci so oci in clovek si ne upa igrat. ampak zbrala sem pogum in sla.
kar zadeva operacij na zdravnikih, to sploh ni res, vcasih je to veljalo. mikekova v eni od svojih revij Vid navede, da je tudi svojega moza operirala. kolega oftalmolog, mi je dejal, da zadeva ni vec tako v povojih, kot je bila vcasih. operacije so ze iz let 1999, to je skoraj 20let, mislim, da ne govorimo vec o pionirstvu.
ce se odlocate za operacijo, priporocam, da izberete zdravnika, ki ima za sabo cimvecjo ferkvenco operacij, vsaj 2000 in dobra tehnologija (naj vam ne bo zal dat kak euro vec)…
aja, kar pa se zadeva slabih ucinkov – jaz imam obcasno suhe oci ob jutrih -kapljice in zadeva je resena. kaj se bo, ne vem. ampak, me ne skrbi, ce bo tako kot je zdaj superca.
Saj res, le kaj bi šlo lahko narobe pri medicinskem posegu? A si tudi sicer v življenju tako naivna?
Svetovni splet je poln zapisov o zelo hudih posledicah. Seveda jih vidi le tisti, ki jih želi videti.
Meni konkretno je začel zvoniti alarm ob dejstvu, da je človek, ki je pred leti podpisal, da je lasersko operacijo odobrila FDA (brez tega se v ZDA ne bi smela izvajati), zdaj njen glavni nasprotnik.
Zadnji šus pa je bil, ko mi je dr. Mikekova rekla, da postavljam preveč vprašanj. Hvala lepa gospa doktor, toliko o vaši profesionalnosti. Že druga zdravnica pri Moreli je na prvem pregledu vsako moje vprašanje, ki je dišalo po možnih posledicah, hitro zavila drugam ali ga nonšalantno zavrgla, zelo očitno je šlo to obema na živce. Mi je zelo žal, oči imam samo ene in preden jih komu zaupam, bo moral prej pridobiti moje zaupanje. Pri Moreli to vsekakor niso. Tam imajo radi paciente z $$$, ki ne postavljajo vprašanj, skratka neproblematične.
Je pa celo Mikekova priznala, da imaš po laserskem posegu lahko resne težave ob udarcih v glavo, npr. ob prometni nesreči, padcu, niti ni potrebno, da so to hudi udarci – ona mi je povedala za primer ženske, ki jo je otrok po nesreči udaril s palico. To so pa zelo življenjske situacije in jaz enostavno nisem pripravljena prevzeti tveganja.[/quote]
A tega, če se to zgodi, se večinoma zadevo da popravit, ti pa ni povedala? Ali kako si mislila, da se zadeva konča, če do tega pride?
Saj res, le kaj bi šlo lahko narobe pri medicinskem posegu? A si tudi sicer v življenju tako naivna?
Svetovni splet je poln zapisov o zelo hudih posledicah. Seveda jih vidi le tisti, ki jih želi videti.
Meni konkretno je začel zvoniti alarm ob dejstvu, da je človek, ki je pred leti podpisal, da je lasersko operacijo odobrila FDA (brez tega se v ZDA ne bi smela izvajati), zdaj njen glavni nasprotnik.
Zadnji šus pa je bil, ko mi je dr. Mikekova rekla, da postavljam preveč vprašanj. Hvala lepa gospa doktor, toliko o vaši profesionalnosti. Že druga zdravnica pri Moreli je na prvem pregledu vsako moje vprašanje, ki je dišalo po možnih posledicah, hitro zavila drugam ali ga nonšalantno zavrgla, zelo očitno je šlo to obema na živce. Mi je zelo žal, oči imam samo ene in preden jih komu zaupam, bo moral prej pridobiti moje zaupanje. Pri Moreli to vsekakor niso. Tam imajo radi paciente z $$$, ki ne postavljajo vprašanj, skratka neproblematične.
Je pa celo Mikekova priznala, da imaš po laserskem posegu lahko resne težave ob udarcih v glavo, npr. ob prometni nesreči, padcu, niti ni potrebno, da so to hudi udarci – ona mi je povedala za primer ženske, ki jo je otrok po nesreči udaril s palico. To so pa zelo življenjske situacije in jaz enostavno nisem pripravljena prevzeti tveganja.[/quote]
Kako zelo pa si se poglobila v tega človeka, da se na podlagi njegove mnenja nočeš odločiti za operacijo? Jaz sem po petih minutah ugotovila, da govori popolne neumnosti. 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naj bi bilo ljudi s težavami po operaciji. Kje pa so?
A tega, če se to zgodi, se večinoma zadevo da popravit, ti pa ni povedala? Ali kako si mislila, da se zadeva konča, če do tega pride?[/quote]
Popravljaš lahko, dokler imaš dovolj debelo roženico. Problem je, če se ti že pri prvotni operaciji toliko stanjša, da ponoven poseg ni mogoč. Ali pa se ti to zgodi nekje, kjer nimaš takojšnega dostopa do kirurga. Eni namreč tudi hodimo po svetu in tudi v ne najbolj razvite dežele.
Kako se zadeva konča? V najslabšem primeru z izgubo vida. Mimogrede, moji prijateljici je po posegu že 2x odstopila mrežnica. Seveda pristojni vsakršno povezavo odločno zanikajo…
Kako zelo pa si se poglobila v tega človeka, da se na podlagi njegove mnenja nočeš odločiti za operacijo? Jaz sem po petih minutah ugotovila, da govori popolne neumnosti. 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naj bi bilo ljudi s težavami po operaciji. Kje pa so?[/quote]
Mogoče imajo težave z vidom in / ali solzenjem / bleščanjem in imajo posledično omejeno uporabo računalnika. Ali pa so samo dovolj pametni, da ne izgubljajo časa na MON-u;-) Mogoče jih pa res ni, ker meni so v dotični kliniki zatrdili, da stranskih učinkov ni (in mi hkrati v roke porinili formular za podpisat, kjer jih odvezujem vse odgovornosti oz. sprejemam odgovornost za vse morebitne posledice). Šele po mnogo mojih vprašanjih je doktor pristala na 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…
A tega, če se to zgodi, se večinoma zadevo da popravit, ti pa ni povedala? Ali kako si mislila, da se zadeva konča, če do tega pride?[/quote]
Popravljaš lahko, dokler imaš dovolj debelo roženico. Problem je, če se ti že pri prvotni operaciji toliko stanjša, da ponoven poseg ni mogoč. Ali pa se ti to zgodi nekje, kjer nimaš takojšnega dostopa do kirurga. Eni namreč tudi hodimo po svetu in tudi v ne najbolj razvite dežele.
Kako se zadeva konča? V najslabšem primeru z izgubo vida. Mimogrede, moji prijateljici je po posegu že 2x odstopila mrežnica. Seveda pristojni vsakršno povezavo odločno zanikajo…[/quote]
Še tole: Če pride do odstopa režnja zaradi udarca, je največja nevarnost infekcija, zato moraš biti res ASAP na mizi. Če pride do okužbe, si ga nasankal…
Pa da me ne bo kdo spet napadal. Vsak naj se sam odloči, ampak na podlagi presoje vseh možnih dejavnikov in informacij, ne samo tistih, ki jih podajajo izvajalci. Kar se mene tiče, je tole popravljanje oči postalo čisto preveč moderno in do modnih muh (še posebej tistih, ki se tičejo mojega zdravja) je zdravo imeti nekaj distance.
Kako se zadeva konča? V najslabšem primeru z izgubo vida. Mimogrede, moji prijateljici je po posegu že 2x odstopila mrežnica. Seveda pristojni vsakršno povezavo odločno zanikajo…[/quote]
Še tole: Če pride do odstopa režnja zaradi udarca, je največja nevarnost infekcija, zato moraš biti res ASAP na mizi. Če pride do okužbe, si ga nasankal…
Pa da me ne bo kdo spet napadal. Vsak naj se sam odloči, ampak na podlagi presoje vseh možnih dejavnikov in informacij, ne samo tistih, ki jih podajajo izvajalci. Kar se mene tiče, je tole popravljanje oči postalo čisto preveč moderno in do modnih muh (še posebej tistih, ki se tičejo mojega zdravja) je zdravo imeti nekaj distance.[/quote]
Res kar dobro pretiravaš.
Kako si sploh upaš v tuje dežele in to ne najbolj ravno razvite?
Kaj če dobiš malarijo ali kakšno drugo hudo bolezen?
Kaj če se okužiš s hrano?
In zakaj imaš nick :problematična?
Je taka tvoja narava, predvidevam?
Kako zelo pa si se poglobila v tega človeka, da se na podlagi njegove mnenja nočeš odločiti za operacijo? Jaz sem po petih minutah ugotovila, da govori popolne neumnosti. 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naj bi bilo ljudi s težavami po operaciji. Kje pa so?[/quote]
Mogoče imajo težave z vidom in / ali solzenjem / bleščanjem in imajo posledično omejeno uporabo računalnika. Ali pa so samo dovolj pametni, da ne izgubljajo časa na MON-u;-) Mogoče jih pa res ni, ker meni so v dotični kliniki zatrdili, da stranskih učinkov ni (in mi hkrati v roke porinili formular za podpisat, kjer jih odvezujem vse odgovornosti oz. sprejemam odgovornost za vse morebitne posledice). Šele po mnogo mojih vprašanjih je doktor pristala na 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…[/quote]
Ah, seveda, ljudje s hudimi stranskimi učinki bodo po operaciji tiho. :))) Bodo odmahnili z roko in si rekli, pustimo jih. Glede na tisoče in tisoče operiranih v Zagrebu se je vseh 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nezadovoljnih poskrilo ali pa nimajo dostopa do računalnika. :))) Ali so pa tako slepi, da na računalnik ne vidijo več. Džizus, kakšne imaš!
Ne vem, v kateri kliniki si ti bili in pri njih se tudi jaz ne bi operirala. Jaz sem dobila debel pok papirjev, kjer je bila operacija natančno opisana, ob tem pa tudi možni stranski učinki. Si vedela, da lahko pride tudi do anevrizme in slepote? Nisi? Jaz pa sem, in to sem izvedela od zdravnikov, ki so me operirali. Ampak to je pač tveganje, ki ga sprejmeš, ker želiš VIDETI.
Odstop mrežnice – 7 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odraslih ima raztrganine, ki predstavljajo tveganje zanjo. Torej je verjetnost, da pride do odstopa mrežnice pri operiranih kar velika, se ti ne zdi? V bistvu bi se marsikaj, za kar krivijo operacijo, zgodilo tudi brez tega, ampak tega si nihče noče priznat. To je tako kot pri cepljenju.
Evo, zdajle me žulijo oči. Kriva operacija? Hm. Če sem iskrena, žulile so me že prej. Ker sem 20 let nosila leče, kar ima velike posledice za moje oči.
jaz pri operaciji nisem rabil nicesar, da se strinjam z posledicami operacije podpisat. podpisal sem, s cim me operirajo, kdo me operira in da imam 4 leta free, ce se mi slucajno poslabsa Dia.
moja rozencica je tako debela, da mi lahko skinejo -20 dioptrije, ce je to potrebno. po operaciji imam debelino se vedno vecjo kot vecina pred operacijo.
zdravnik mi je rekel, da se lahko grem borilne sporte, ce zelim – leto dni po iLasik. torej to z premikanjem flapa, me sploh naj ne bi smelo skrbeti.
mreznica se strga tudi brez lasika – ni dokazov, da bi lahko lasik vplival na to. kar pa je lahko povezano je ectasia, to je eden izmed posledic lasika.
Snaha je bila operirana pred 3 leti. Nič je ni bolelo in je presrečna, da ne rabi več očal.
V ponedeljek sem bila z možem na kontroli zaradi odstopa mrežnice. V centru VID v N. G. sem srečala znanko, ki je nosila očala od 6 leta starosti in je bila sedaj skoraj slepa na eno oko. Skoraj je nisem prepoznala ker je bila brez očal. Tako srečnega človeka kot je sedaj ona redko srečaš. Po operaciji dioptrije spet vidi in pravi, da je že pozabila, da je svet tako lep. Srečanje z njo mi je polepšalo dan.