Diplomiranka na sezonskem delu v Avstriji
Smo imeli 30 letnico mature. Pa se čudiš nekdanjim sošolcem. Eni uspešni direktorji. Recimo en, v šoli totalni luzer, zdaj direktor velike firme. Pa še doktorat je naredil. Noro.
Potem en, ki je bil totalni luzer v šoli. Zdaj tudi fina služba. Ok, mu je foter zrihtal, ampak možakar se je zrihtal in je sedaj uspešen.
ENa je bila celo gimnazijo odlična, zdaj super zdravnica.
Večina jih je povprečnih.
Eni pa zabluzili do kraja. Ena skoz odlična v gimnaziji, na faksu menda tudi lepe ocene. Zdaj? Živi pri starših, ko ne dela. Dela pa sezonska dela v Avstriji. Biva gor. Ko je sezone konec, nazaj v otroško sobo. Kam je padla. Adijo pamet.
naša obletnica, 23.04.2025 ob 19:54
Smo imeli 30 letnico mature. Pa se čudiš nekdanjim sošolcem. Eni uspešni direktorji. Recimo en, v šoli totalni luzer, zdaj direktor velike firme. Pa še doktorat je naredil. Noro.
Potem en, ki je bil totalni luzer v šoli. Zdaj tudi fina služba. Ok, mu je foter zrihtal, ampak možakar se je zrihtal in je sedaj uspešen.
ENa je bila celo gimnazijo odlična, zdaj super zdravnica.
Večina jih je povprečnih.
Eni pa zabluzili do kraja. Ena skoz odlična v gimnaziji, na faksu menda tudi lepe ocene. Zdaj? Živi pri starših, ko ne dela. Dela pa sezonska dela v Avstriji. Biva gor. Ko je sezone konec, nazaj v otroško sobo. Kam je padla. Adijo pamet.
Pozabila si omeniti še največjo luzerko letnika. Žensko, ki je šla na obletnico samo zato da ima sedaj kaj popolnim tujcem o popolnih tujcih obrekovat. Očitno res lahko zelo globoko padeš. In najbolj hecno, sploh zavedaš ne da si padel.
A to ti o meni? Sem en tak primer. Pozimi sem učiteljica smučanja (jp, monklje mi plačujete, da učim vaše otroke, ups, ne monklje nimate za tako drage smučarske šole kot je naša). Poleti delam na hrvaški obali. Bolje zaslužim kot bi s pisarniškim delom v Sloveniji. Smučanje in morje pa imam vsak dan na dosegu nog.
pozabila, 23.04.2025 ob 20:07
Pozabila si omeniti še največjo luzerko letnika. Žensko, ki je šla na obletnico samo zato da ima sedaj kaj popolnim tujcem o popolnih tujcih obrekovat. Očitno res lahko zelo globoko padeš. In najbolj hecno, sploh zavedaš ne da si padel.
Točno to, to je njihovo življenje. In njihova izbira. Ni na nas da sodimo tuja življenja. Meni je prav ogabno, kako ljudje vsi zdolgočaseni opazujete samo druge.Dajte si ženske raje ljubimca najti da boste vsaj nekaj okupacije imele.
Ti ki delaš v Avstriji, si sobarca, čistilka, si sidra podajala, zdaj pa mize, zajtrke in perilo pripravljaš, v računalnik podatke vnaša in skrbiš za goste, ISKRENE ČESTITKE za tvojo smelo ste, elan, neodvisnost, pridnost, vztrajnost in iz srca ti želim odličen zaslužek in da ti po plačanih davkih veliko denarja ostane ! Vsaka čast pridnim in delovnim ljudem!
Ne maram SDS, ampak zgornji zapis je edin normalen. Tudi jaz lahko samo rečem, da vse pohvale delovnim ljudem. Tule gor je veliko lenuhov, smradijo po monu v službenem času in se posmehujejo delovnim ljudem. Monklja, na katero pa leti ta tema pa še mnoge druge pa gara, se trudi, dela.
Vi smrduhi leni pa smradite po monu in se posmehujete poštenim, delovnim ljudem. Podn od podna ste taki. Vsa čast delovni monklji. Pa tudi, če podaja sidra in čisti WCje ali pa kelnari.
učiteljica smučanja, 23.04.2025 ob 20:26
A to ti o meni? Sem en tak primer. Pozimi sem učiteljica smučanja (jp, monklje mi plačujete, da učim vaše otroke, ups, ne monklje nimate za tako drage smučarske šole kot je naša). Poleti delam na hrvaški obali. Bolje zaslužim kot bi s pisarniškim delom v Sloveniji. Smučanje in morje pa imam vsak dan na dosegu nog.
Torej si sezonska delavka, ki sošolki spodnašaš, da je sezonska delavka?
Vedno SDS, 23.04.2025 ob 22:37
Ti ki delaš v Avstriji, si sobarca, čistilka, si sidra podajala, zdaj pa mize, zajtrke in perilo pripravljaš, v računalnik podatke vnaša in skrbiš za goste, ISKRENE ČESTITKE za tvojo smelo ste, elan, neodvisnost, pridnost, vztrajnost in iz srca ti želim odličen zaslužek in da ti po plačanih davkih veliko denarja ostane ! Vsaka čast pridnim in delovnim ljudem!
A tvoj jajasto puklasti pastir je deloven?
Zato ne maram obletnic. Z leti smo itak izgubili tiste stike – vsak živi po svoje. Prej, ko smo trepetali pred istimi kontrolkami in profesorji, ko so bile skrite simpatije, kak cigaret v stranišču itd, je bilo drugače. Potem se ti pa življenje zgodi.
Zadnja moja obletnica je bila tudi 30. mature. Sošolke je zanimalo v veliki večini le, kako mi gre finančno in koliko otrok imam. Jaz bi raje o kakšnih skupnih spominih iz šolskih klopi, da se malo nasmejimo… Ampak, ne! Opravljanja in te reči. Itak ne ostaneš dolgo, ni fajn družba. Že ob 22.00 doma in pod tuš… Ne hodim več, mi je brez veze.