Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Direkt, pedofilija

Direkt, pedofilija

Danes bo po petih letih bega, na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča sedel 59-letni duhovnik Franc Frantar.

“Večerjal s starši,
pom pa vtikal jezik
v nožnico hčerke.”

ja, in po dolgotrajnem sodnem procesu, bo dobil 5 mesev pogojno. maksimum.

Ko sem danes prebrala kakšne svinjarije, je počel ta župnik, mi je bilo kar slabo.

Si lahko zamislite, kaj je počel tam kamor je pobegnil v Afriki, koliko otrok je tam zlorabil, ki so nepismeni in lačni in so mu bili prepuščeni na milost in nemilost.

Čeprav nisem zagovornik smrtne kazni, vendar v takih primerih ne bi pomišljala. Si zamislite, da se to zgodi vašemu otroku???

L.p.

Spoštovani!

Mislimo si lahko vse sorte, kaj je počel v Afriki, vendar konkretnega ne vemo nič, razen tega primera iz Zaloga. Počakajmo na razplet in pustimo času čas.
Ravno danes je bilo objavljeno, da je pomagal tam v pisarni in bil celo na zdravljenju (?). (Odkod, kako, mi ni znano.) Misijonarja, pri katerem je deloval, osebno dobro poznam in mi je pisal, da z njim ni imel težav, seveda ga je pa napotil, naj pojasni zadeve, ki jih ima.

Koliko je imel stika z otroki, težko rečem, razmer ne poznam, morda ob obiskih (???); katehetskega dela gotovo ni imel, ker ni znal njihovega jezika, tam učijo katehisti, ker je afriških jezikov spet malo – veliko morje.

Jaz samo pravim: Dokler mu krivde ne dokažejo, ne mlatimo tja v en dan prazne slame. V vsakem primeru, kakor mu bodo sodili, ne bo smel imeti stika z otroki in ne katehetskega dela, bo pod nadzorom.

Darko Ž.

Darko,
Vse lepo in prav kar ste napisal, vendar v zadnjem odstavku, ko govorite o »mlatenju prazne slame«, pa se ne morem strinjati z vami. Ali potem hočete povedati »da mlati prazno slamo« tudi ta mladenka, ki je tega dotičnega župnika prijavila in ki se še danes sooča z velikimi travmami, zaradi vsega kar je doživela. A je to mlatenje prazne slame. Potem mlati prazno slamo tudi več kot 15 otrok, ki so prijavili Artiškega župnika. In mlati prazno slamo tisoče otrok po svetu, ki so bili zlorabljeni prav od župnikov.

Prazno slamo mlatite vi in vam podobni, ki hočete vse grdobije pomesti pod preprogo in vsakega, ki si upa o tem spregovoriti utišati, na vam že poznan način.

Res je, da se pedofilija ne pojavlja samo med župniki, vendar nikjer drugje ne zaslediš takšnega sprenevedanja in ignorance do teh grdobij, ko prav med cerkvenimi krogi. In prav to, da v svojih vrstah ščitite takšne ljudi in dovoljujete takšno početje, je tisto kar je na nek način še bolj podlo od samih dejanj. Za zlorabo otrok ni opravičila in torej nehajte govori o mlatenju prazne slame.
L.p.

Hja, misijonar sigurno ni imel težav z njim, so jih pa morda imeli otroci:((

Spoštovana Viva12,

popolnoma narobe ste me razumeli in tako se ne gremo!!! Jaz popolnoma nič ne mlatim prazne slame, ker se sicer ne bi oglasil! Ne razdirajte praznih še Vi, Vam rečem čisto dobrohotno.

O tej mladenki in ostalih, ki so prizadeti, tudi nisem rekel, da mlatijo prazno slamo. NIKAKOR! Jaz sem samo opozoril dopisovalce na forumu, ker je pri nekaterih tega obmetavanja toliko in tudi sicer je kultura že izražanja samega tako padla, da se Bog usmili!

O cerkvenih krogih pa tudi ne modrujte tako, ker zadeve ne poznate. V medijih je bilo dovolj pojasnjeno, da tudi Cerkev ustrezno ukrepa.

“Kdor more razumeti, naj razume!” Jezus Kristus

Lep pozdrav,

Darko Ž.

Darko pozdravljen!

Pišeš:
——-” Dokler mu krivde ne dokažejo, ne mlatimo tja v en dan prazne slame.”——

Zakaj se je izognil obravnave leta 2003, ki jo je razpisalo sodišče?? Zakaj je bežal???
Duhovnik Frantar se je najprej izgovarjal na bolezen, nato pa izginil.
Če je nekdo toliko bolan išče pomoč doma, ne pa v Afriki. Na sodišče ni mogel iti, v Afriko pa lahko.:-))) Je zate to normalno??? Zame ne.
Saj je lepo, da ga zagovarjate, tudi po TV sem videla, da ga je en mlad gospod zagovarjal.

Pišeš tudi, da Cerkev ustrezno ukrepa.
Ja, zasledila sem, da je nedolgo nazaj Benedikt XVI. obsodil skrunilce – duhovnike, da to ni samo greh, pač pa zločin. No, končno vsaj to.

Darko,

nisem pa še zasledila odgovor na vprašanje, ki je bilo postavljeno na SŠK:

—–“Javno vprašanje SŠK v zvezi s pedofilijo duhovnikov”
Aprila 2005 se je v angleškem tisku pojavilo sporočilo z naslovom “Pope ……., po katerem naj bi papež Benedikt XVI. v zaupnem pismu pozval katoliške škofe, da naj preiskave proti skrunilcem, otrok držijo v tajnosti in sicer do 10 let po polnoletnosti zlorabljene žrtve.”” —-

Mi je mogoče ušlo?, ker vse pa res ne preberem. O tem pismu je bilo kar nekaj govora tukaj na forumih.
V tem linku je napisano zgoraj omenjeno vprašanje, pod vabilom.

Take zlorabe je težko razumeti, kdor dela z otroci, se bi moral tega zavedati, ne samo duhovniki tudi drugi, ki otroke zlorabljajo.

Lep pozdrav!

PRABABI

Spoštovani gospod Darko

Upam da vam je sedaj jasno, da pri Vivi12 ne boste prišli daleč. Kajti njene priljubljene teme so naslednje:
– pedofilija v povezavi z RKC
– RKC v povezavi s pedofilijo
– citiranje Direkta

VSAK, ki se mu krivda dokaže je KRIV in mora za svoje malopridnosti PLAČATI. Dokler pa krivda ni DOKAZANA, nimamo nobene pravice obsojati. Drugače pa, Viva12, če nimaš greha, pojdi in “vrzi kamen” v njega…

Kaj pa, če je mladenka iz Zaloga le hotela do dnarja pridt? A na to ste pomislili?

Kaj, če bo priljubljeni župnik oproščen?

In bo šel spet denar od davkoplačevalcev za odškodnino tako kot pri Popoviču, Makoterjevi in še komu – Periču?

Sama najprej vrzi kamen, če si brez greha in se le naslajaš kot farizeji!

Bravo mml, že od kar sledim forumu “Politični čvek” razmišljam, kakšen človek le mora biti tale gospa (mogoče pa ni gospa)…Vedno mora imeti glavno besedo, predvsem pa zadnjo besedo,pa če je še tako blesava… Hvala Bogu, da je daleč od mene…

Mhm.

Za PRABABI:

Če pogledava na to, kar sva si pisala:
Jaz F. nič ne zagovarjam, samo na to sem spomnil, da varujemo dobro ime in počakamo na razplet. Odgovarja pa seveda sam za svoje početje in od njega je zdaj odvisno. Strinjam se, da bi moral priti na obravnavo že tedaj – če se je prvič izgovoril zaradi bolezni, pa takoj v doglednem času. Prav tako se mi ne zdi normalno in dejansko ni, da bi šel kdo iskat zdravja v Afriko. Če imaš stare dolgove, moraš seveda te urediti. Če zdravje kaj nagaja, pa tudi ne smeš čakati, urediš seveda doma.

Jaz vem samo to, da je F. kar na lepem izginil in nihče ni vedel, kje je, tudi patri v Olimju ne. Nadškofija ga je iskala, da bi pojasnil zadevo, kar je tudi potrdil škof dr. Jamnik.

Stališče SŠK je bilo pojasnjeno v Družini v eni od prejšnjih številk, sedaj je nimam pri roki, mislim, da je bilo prejšnji mesec. Sicer pa lahko pogledate tudi na http://aktualno.rkc.si – Pedofilija med duhovniki (intervju z dr. Andrejem Sajetom).

Lep dan Vam in vsem, Darko Ž.

Jaz omenjenega župnika osebno poznam, ker sem bila njegova faranka dobrih 25 let. Nikoli in nikdar nisem začutila ali zasledila kakršnegakoli namiga ali kakršnekoli druge sledi, ki bi dišala na spolnost ali pa na nadlegovanje. Glede na vsa napihovanja in neokusne članke Direkta bi pa vseeno rekla, počakajmo na sodbo in potem obsojajmo. Sem za pravico in če je res storil navedeno naj bo obsojen, če pa ne potem ga ne blatite po nepotrebnem.

Darko pozdravljen!

Hvala za odgovor. Veš nisem vsak dan na internetu, pa še manj bom.
Na “SČ”, je govor samo o Romih, nisem vseh postov odpirala, nekaj pa, Grozno! Kaj vse bi nekateri naredili z njimi. Ob tem prebiranju me spomini popeljejo v moja otroška leta, ob preseljevanju nezaželenega naroda v II. svetovni vojni. Prvi so bili na vrsti Judi, Romi, Poljaki, pa še bi lahko naštevala, tudi nekateri nezaželjeni Slovenci so bili med njimi.
Žalostno je, če moraš zapustiti svoj dom, da ti ga podrejo ali zažgejo, tebe pa izselijo.
Ja, to se je zgodilo tudi meni, moji družini. Tri tedne smo bili pod kolibo, kot Cigani. To je nepozabno. Starši izseljeni, OTROCI NEPRESKRBLJENI.
Kam pelje naša barka??
Vsi smo BITJA tega SVETA, nihče ob rojstvu, ni prinesel s seboj ničesar, NIČ, tudi odnesel ne bo NIČ. Oh, ko bi se tega zavedali vsi, bi bilo na Svetu drugače. Ampak, hlasta se po bogastvu, ugodnosti in nadvladi.

F., bo za svoja dejanja odgovarjal sam, skrbi pa me, da ne bo dekletu dejal, kot je storil K. J. iz Artič, ko je rekel dekletu, da je navadna k…. , tako je pisalo v časopisih.
Jaz teh izkušenj nimam, imam pa drugačne. Imele so jih pa moje sošelke. Njihove mame, pa so dejale: “Kaj takega pa naš gospod niso sposobni narediti”, tudi mame iz Artič, so dejale tako.

No, sedaj sem pa že preveč napisala, ob teh “URAH STRAHU”, bi dejala izzivalka polnoč. Nekateri pač pišemo ob polnoči. Mogoče bom še kaj, ampak ne tukaj.
Upam, da boš uspel do kraja prebrati ta, :-)) “plakat – elaborati”, tako je zapisala janja.
“Tele stare reve Prababi je težko brati, ker tako nerazumljivo piše”
Ja, malo bom pisala, ker se počutim bolje v pozitivnem okolju in ob branju kaj lepega.

Darko,
hvala Ti, če si do konca prebral. Želim Ti veliko uspeha v poslanstvu, ki ga opravljaš. Lep vikend želim in lepo Te pozdravljam!

PRABABI

New Report

Close