Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dišave v stanovanju

dišave v stanovanju

Ker ob prihodu v stanovanje zaznam nek vonj bi rada ta vonj odpravila in malo odišavila stanovanje. Ali mi lahko poveste katere dišave uporabljate za stanovanje? Ne bi pa rada uporabljala dišav, ki delujejo na elektriko. Hvala za nasvete.

Meni najbolj diši čisto stanovanje. Če je pomito, posesano, …, ni treba nobenih dišav.

Se strinjam! Raje poskusi ugotoviti, od kod prihaja tisti vonj in odpravi vzrok! Mi odkar smo dobili informacije, kaj vse je v teh umetnih dišavah in kaj vse povzročajo :(((, niti na WC-ju nimamo nobenih umetnih “dišal”, se pa seveda konstantno zrači in je zrak vedno ok! Prav tako v ostalih prostorih!

Uporabljam justov Eucasol – diši zelo prijetno, je za aromaterapijo in dobro počutje:-)

Stanovanje redno čistim in sem nasploh zelo redoljubna. Živim pa v starejšem bloku in najbrž je ta vonj, ki me moti povezan že z starostjo stanovanja. Stanovanje redno zračim razen kopalnica in WC, ki pa žal nimata okna, kar je zelo moteče. Se pa strinjam, da so umetne dišave škodljive zato sprašujem, če kdo mogoče pozna kaj manj škodljivega, npr. dišeče kapljice?

poskusi čista eterična olja – justova so odlična, čista brez dodatkov, aditivov, barvil – užitna..
če te zanima piši na zdravilnazelisca@gmail.com

http://www.biofresh.si/ mogoče ti bo v pomoč

ne nasedaj na Just in podobne (tukaj tako in tako nonstop ena in ista reklamira), ampak raje poišči kakšno eterično olje z eko certifikatom – znali bi jih imeti v trgovinah z zdravo prehrano in kozmetiko (ne vem, od kod si, v MB je to Ajda), ali pa kak Sanolabor, morda DM…

Just pa žal še od daleč ni videl ekološkega certifikata in ga tudi ne bo, ker je daleč od ekološke kozmetike! Dajte že enkrat nehat mešat kvazi “naravne” izdelke in pa tiste, ki imajo res potrjen ekološki certifikat na podlagi strogih kontrol!!

Dišanje po svežem in čistem je najboljše…a ker čisto vsak dan tako tudi ne more biti, potem prižgem kako kadilo (orientalski vonji, cimet, limona,….), pa je hiša dišeča, pa še vzdušje malo drugačno, razpoloženje pa se itak izboljša.
Teh razpršil pa ne uporabljam, nikoli!

Frosch ima takšno dišavo, v tekočino pa daš palčke, ki so priložene
dobi se v DM-u

meni so najboljše dišave iz l’occitana.

palčke, ampak imajo tako kot vsake druge, vonj po kadilu

dosti boljši so mi vonji v stekleničkah na pumpico. sedaj imamo lavando in je res zelo prijeten vonj, drži zelo dolgo in je nevsiljiv.

Sama sem skorajda obsedena z dišečimi svečkami. Uporabljam tudi navadne v parilniku, kamor dodam nekaj kapljic eteričnega olja. Najraje imam pomarančo, limono, pozimi cimet.

Te svečke so šele dobre, ja… velika večina teh ta dišečih je iz strupenega parafina, če že, bi bilo treba poiskati take iz čebeljega voska, a ne vem, če delajo dišeče sveče iz čebljega voska… več ali manj so vse iz mnogo cenejšega parafina.

Dobro.. to da so razne špric dišave ena svinjarija vem že dolgo. Ampak da so pa navadne čajne svečke iz “strupenega” parafina. Pa saj jih ne snifamo direktno no..

ne, ne snifamo jih “direktno” (to bi že bil skoraj samomor), se pa kljub temu velika količina strupenih snovi sprošča v zrak med gorenjem, in ostane v zraku še precej časa potem, sem nekoč brala, da te svečke onesnažijo zrak za nevemkoliko ur… in je težko to temeljito prezračit!

No, jaz sicer za božič še prižgem kakšno, največ eno ali dve, to je drugo, da bi pa vse leto s tem odišavljala stanovanje, no… pa presodite sami!

New Report

Close