Disce perilo-kaj uporabljate?
Mehčalca ne uporabljam. Me kar srbet začne ko pomislim nanj. Pa tudi skoraj vse sušim v sušilcu. Uporabljam pa kis. Če sušite v sušilcu je mehčalec brezveze. V bistvu samo podaljšuje čas sušenja. Med sušenjem dam par volnenih žogic na katere dam malo eteričnega olja. Ne preveč ker je drugače zelo intenziven vonj. Jaz imam rada vonj po svežem, ampak tako da zavohaš če daš oblačilo k nosu, ne na en meter.
Sem pa opazila da pri starejših večkrat prepranih (predvsem črnih oz. temnejših barvah) oblačilih iz cenejših materialov nič ne pomaga. Dobijo nek zoprn vonj, ki ne gre nikamor pa če pereš z ne vem čem.
Jaz tudi obozujem vonj svezih oblacil. Uporabljam Ariel v gelu za pranje in skoraj vedno imam Lenor tist modri to je neka klasika in vedno vse lepo disi. Glede trikov pa ne vem kaj je bolje in kaj ne.
[/quote]
Ravno trenutno imam to kombinacijo, jaz tega modrega Lenorja skoraj ne voham, sploh mi ne diši perilo. Pred tem sem imela Lenor Perfumelle Ocean Escape in je top.
Tudi meni se to dogaja pri temnih majicah. Ni nujno, da so stare ali veliko nošene. Ko se stuširam in oblečem tako majico in če se prepotim že po 15 min, taka majica grozno smrdi in ni šanse, da jo imam oblečeno več ur ali da kje dvigujem roke. Pri svetlih se ta smrdeč vonj pri potenju ne pojavlja niti približno v isti meri kot pri temnih oblačilih in se razvije vonj mnogo kasneje. Problem je prav v teh majicah
Ravno trenutno imam to kombinacijo, jaz tega modrega Lenorja skoraj ne voham, sploh mi ne diši perilo. Pred tem sem imela Lenor Perfumelle Ocean Escape in je top.
[/quote]
Ma clovek se tudi navadi na neko kombinacijo in je cez cas sploh vec nevoha. Jaz na case zamenjam mehcalec pa znam potem zvlect neko stvar iz omare, ki jo dolgo nisem nosila in mi ful disi pa ne vem vec katerega sem takrat uporabljala.
Tudi meni se to dogaja pri temnih majicah. Ni nujno, da so stare ali veliko nošene. Ko se stuširam in oblečem tako majico in če se prepotim že po 15 min, taka majica grozno smrdi in ni šanse, da jo imam oblečeno več ur ali da kje dvigujem roke. Pri svetlih se ta smrdeč vonj pri potenju ne pojavlja niti približno v isti meri kot pri temnih oblačilih in se razvije vonj mnogo kasneje. Problem je prav v teh majicah
[/quote]
Ni nujno, da so cenena oblacila, so lahko kar fine cene in na pogled in otip kvaliteta, a dobijo vonj.
Jaz te majce prekuham na 90 in so za nekaj casa dobre, ko se spet pojavi vonj, vajo ponovim.
Ce ne prenesejo kuhanja, njihov problem, jih vrzem stran, ker so itak neuporabne.
Denk mit lotos&aloja tekoči. Jaz ga ne vonjam ker ga uporabljam že leta, drugi ga vonjajo. Mehčalca ne uporabljam.
Če bi pa vedela kater detergent uporabljajo v Speed queen Pula, bi pa takoj zamenjala ne glede na ceno.
Pred leti je obstajal tekoči Luna. Ta je bil pa res odličen. Na žalost ga ne zasledim več.