Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Disce perilo-kaj uporabljate?

Disce perilo-kaj uporabljate?

Obozujem vonj disecega svezega perila ampak nisem se najdla prave kombinacije . Kaj vi uporabljate od kapsul,gela in mehcalcev za pranje? Ali so kaksni triki, da perilo dlje disi? Meni se zdi, da kadar perilo susim na svezem zraku ali stojalu vonj bolj obstane kot pa pri susenju v susilnem stroju.

Jaz tudi obozujem vonj svezih oblacil. Uporabljam Ariel v gelu za pranje in skoraj vedno imam Lenor tist modri to je neka klasika in vedno vse lepo disi. Glede trikov pa ne vem kaj je bolje in kaj ne.

Ne maram preveč dišečega perila. No seveda, smrdeče (po plesni ali kakšnem napačnem mehčalcu) je še hujša nadloga.

Imam detergente za perilo brez ostrega vonja. In mehčalec z zelo nežnim vonjem, pa še tega uporabim le občasno.

Ne uporabljamo mehščalca ampak kis, ki nima vonja in še tega ne ob vsakem pranju.

Najhujše je, ko greš mimo ljudi in smrdijo po raznoraznih mehščalcih – katastrofa. Potem dodajo še cenene parfume nase in dišeče kreme za telo…za kozlat.

Ampak kakor komu paše.

Kisa sicer ne uporabljam, mehčalca pa tudi ne oz.ga malenkost uporabim samo za kake koce.

Mešanica praška ali gela za pranje + mehčalec + dišeče milo + dišeče kreme + parfum je pa katastrofa.

Jaz dam pralni prasek, vcasih mehcalec, najveckrat pa brez, ker vecino susim v stroju. Ne maram da je vonj prevec izrazit. Nekatere stvari pa nosi moz v cistilnico in pobere spotoma.

Enako tu!
Od vseh teh umetnih in preintenzivnih vonjev samo boli nos… in glava.

Smo si pa razlicni sem misla, da tudi vecina ima rada, da disi. Jaz pa se nikoli nisem z kisom probala prat perila. Se pa strinjam, da premocne vonjave tudi niso ok. Imam pa rada, ko kdo zadisi po svezem pa nima veze ali je mehcalec ali parfum.

Rumeni Duel in zelen persil, meni top že več let.

Mehčalca ne uporabljam. Me kar srbet začne ko pomislim nanj. Pa tudi skoraj vse sušim v sušilcu. Uporabljam pa kis. Če sušite v sušilcu je mehčalec brezveze. V bistvu samo podaljšuje čas sušenja. Med sušenjem dam par volnenih žogic na katere dam malo eteričnega olja. Ne preveč ker je drugače zelo intenziven vonj. Jaz imam rada vonj po svežem, ampak tako da zavohaš če daš oblačilo k nosu, ne na en meter.
Sem pa opazila da pri starejših večkrat prepranih (predvsem črnih oz. temnejših barvah) oblačilih iz cenejših materialov nič ne pomaga. Dobijo nek zoprn vonj, ki ne gre nikamor pa če pereš z ne vem čem.

Uporabljam rumeni Duel ali Lenor.
Perilo je mehko, dišeče, sušim na zraku.

Jaz tudi obozujem vonj svezih oblacil. Uporabljam Ariel v gelu za pranje in skoraj vedno imam Lenor tist modri to je neka klasika in vedno vse lepo disi. Glede trikov pa ne vem kaj je bolje in kaj ne.
[/quote]

Ravno trenutno imam to kombinacijo, jaz tega modrega Lenorja skoraj ne voham, sploh mi ne diši perilo. Pred tem sem imela Lenor Perfumelle Ocean Escape in je top.

Tudi meni se to dogaja pri temnih majicah. Ni nujno, da so stare ali veliko nošene. Ko se stuširam in oblečem tako majico in če se prepotim že po 15 min, taka majica grozno smrdi in ni šanse, da jo imam oblečeno več ur ali da kje dvigujem roke. Pri svetlih se ta smrdeč vonj pri potenju ne pojavlja niti približno v isti meri kot pri temnih oblačilih in se razvije vonj mnogo kasneje. Problem je prav v teh majicah

Ravno trenutno imam to kombinacijo, jaz tega modrega Lenorja skoraj ne voham, sploh mi ne diši perilo. Pred tem sem imela Lenor Perfumelle Ocean Escape in je top.
[/quote]

Ma clovek se tudi navadi na neko kombinacijo in je cez cas sploh vec nevoha. Jaz na case zamenjam mehcalec pa znam potem zvlect neko stvar iz omare, ki jo dolgo nisem nosila in mi ful disi pa ne vem vec katerega sem takrat uporabljala.

Kateri kis nima vonja?

Tudi meni se to dogaja pri temnih majicah. Ni nujno, da so stare ali veliko nošene. Ko se stuširam in oblečem tako majico in če se prepotim že po 15 min, taka majica grozno smrdi in ni šanse, da jo imam oblečeno več ur ali da kje dvigujem roke. Pri svetlih se ta smrdeč vonj pri potenju ne pojavlja niti približno v isti meri kot pri temnih oblačilih in se razvije vonj mnogo kasneje. Problem je prav v teh majicah
[/quote]

Ni nujno, da so cenena oblacila, so lahko kar fine cene in na pogled in otip kvaliteta, a dobijo vonj.
Jaz te majce prekuham na 90 in so za nekaj casa dobre, ko se spet pojavi vonj, vajo ponovim.

Ce ne prenesejo kuhanja, njihov problem, jih vrzem stran, ker so itak neuporabne.

Denk mit lotos&aloja tekoči. Jaz ga ne vonjam ker ga uporabljam že leta, drugi ga vonjajo. Mehčalca ne uporabljam.
Če bi pa vedela kater detergent uporabljajo v Speed queen Pula, bi pa takoj zamenjala ne glede na ceno.

Pred leti je obstajal tekoči Luna. Ta je bil pa res odličen. Na žalost ga ne zasledim več.

Zeleni Persil. Če dodam mehčalec, je to Lenor Sensitive.

Zakaj jih o tem ne povprašaš?

New Report

Close