Disketnik
Kaznovan sem bil, ker sem delal neprevidno s priklaplanjem disketnika.Namreč,narobe sem priklopil tisti kabel,ki ima 4 žice:rdečo,dve črni, in rumeno.Za kazen mi je pregorel disketnik.@!#$ ej!Zdaj bom kupil novegain upam,da se tokrat ne bo kadilo.Kaj moram predvsem paziti pri priklaplanju teh stvari?Disk sem znal priklopit.Zdaj bom priklapljal še CD-RW upam, da bom dobil v redu navodila zraven.
Običajno so napajalni kabli obrnjeni enako. Pri drugih komponenetah poglej, kjer je žica rumene barve. Tudi pečico priklopi tako kot je že navaden cd-rom.ž
Pa ne ga štrikat tam po sred kot kakšne stare mame. Pol se pa kadi, ko se Katanec razjezi :))).
Če nisi prepričan, da veš, kaj počneš – poprosi kakega prijatelja, ki je s hardverom bolj seznanjen, pa bo manj škode.
Disketnik ma malo drugačen kabel, kot diski. cdji, dvdji rwji in ostala solata, ki ima kabel za štrom tako narejen, da ga ne moreš napačno not vtaknit.
IDE kabli pa so tudi načeloma tako narjeni, da jih ne moreš narobe vtaknit, vseeno pa glej, da tam kjer je rdeča sled, tisto more biti pri štromu.
Ampak vseeno majčkeno previdnosti ne bo škodilo.
Forum je zaprt za komentiranje.