disneyland paris

Če imate s seboj otroke: definitivno disneyland, meni je bil strašno všeč, pa sem že odrasla in enkrat bom tja peljala tudi svoje otroke. V primerjavi z Gardalandom je bolj pravljičen in manj akcijski, kar je zlasti dekletom všeč.
Tudi če ste sami odrasli: meni se zdi cel dan po muzejih na smrt dolgočasen, še posebej, ker že v Louvru lahko visiš ves dan ali še več, da ne omenim, da najprej v vrsti za noter stojiš precej časa.

Za otroke definitivno Disneyland tudi za odrasle je super, Mesto znanosti – je za naše otroke zakon, muzeji so ok, meni je všeč muse d’orsay pa Luvre je tudi vredu
Samo moje mnenje: jaz bi otroke v Disneyland peljala na ločen izlet, Pariz pa je Pariz. Ne bi hotela, da bi otroci mislili, da je Disneyland tam najlepše, kar se da doživeti.
Če vam ni za muzeje ali so otroci premajhni zanje, je še kup zanimivih stavri, ki jih tam lahko počneš. Moja dva recimo komaj čakata vzpon na Eifflov stolp in vožnjo z ladjico po Senni. Najboljše od vsega pa je bluzit po ulicah, se usest za caffe au lait in croissants, opazovat ljudi…
Lepo se imejte!

Saj najbrž ne greste samo za en dan, da bi se morali odločit, kaj boste tisti dan počeli? Midva sva obdelala tako Disneyland (pa sva že precej izven otroških let), pa nekaj muzejev (cel dan v muzejih je res brez veze), pa malo Pariza kar tako (malo se sprehajaš, opazuješ življenje, greš na kavico…), pa še v Versailles sva šla pokukat.