dispozicija diplomske naloge, a kdo ve na tem svetu
Avtor teme. V dispoziciji diplomske naloge narediš predvideno vsebino same diplomske naloge. Se pravi predstaviš vsebino ki si jo zamisliš: predstaviš predvidene metode dela, pri tem je mišljeno kje črpaš podatke, potem ali je potrebno narediti ankete v tem primeru osnutek ankete, na koncu vsaj 5 predvidenih virov.
No to je mišljeno za višjo šolo, za tvojo šolo so najbrž višji standardi.
Sicer pa bolje da komunicirava preko ZS, da ne bova smetila tukaj.
To je v zadnjem času že vsaj druga tema z isto vsebino. Pa verjetno jih je bilo še več. Zaradi tega sklepam, da gre ali za čisto zajebancijo ali pa za poskus, da nekdo avtorju napiše najprej dispozicijo in nato še celo nalogo.
Avtor, če si resen, potem se drži tega nasveta: izberi tematiko, jo za začetek vsaj malo preštudiraj, se pogovori z mentorjem in se nato spravi pisat dispozicijo (ki je pri diplomski nalogi praviloma izjemno kratka) po navodilih fakultete.
Na internetni strani fakultete imaš navodila. Na enem izmed faksov so takšna: 1. opredelitev problema, 2. cilji, 3.raziskovalna vprašanja oziroma hipoteze, 4. raziskovalna metoda (pri empirični nalogi: vzorec, pripomočki, postopek zbiranja in obdelave podatkov), 5. ključni viri.
To naj bi bilo napisano nekako na dveh do petih straneh
Pa daj poglej že enkrat na spletno stran svoje fakultete/katedre/oddelka. Tam imaš skoraj zagotovo zavihek, ki sliši na ime Pogoji za zaključek študija, in potem na tisti strani Tehnična navodila za izdelavo diplomskega seminarja. In potem znotraj teh navodil navodila za oblikovanje dispozicije.
Če pa ničesar do tega nimate, vprašaj nekoga, ki študira isto kot ti in je že naredil dispozicijo. Kaj mi vemo, kaj točno na tvoji smeri zahtevajo, te stvari se razlikujejo ne od enega faksa do drugega, ampak od oddelka do oddelka.
Ljudje postavljajo takšna vprašanja, ker je treba do septembra letos zaključiti predbolonjski študij, če se ne motim. Povozil jih je čas in so malo zgubljeni. Jih razumem, bijejo bitko s časom.
Dispozicija je diplomska naloga v malem. Je nekakšno pomagalo pri pisanju diplomske. To je osnutek diplomske, kateri se ne v diplomski ne spremeni kaj dosti. Vsak faks mora imeti navodila za pisanje diplomske naloge in dispozicije. Meni je bilo najlažje it v knjižnico po par diplom iz naše šole. Seveda je tema morala bit podobna moji. Pogledala sem kaj so avtorji navajali pod uvod, cilje namene glavne vsebine, metodologija in zaključek že v diplomski nalogi in to vključila v dispozicijo. Nič lažjega.
Očitno je bila to dobra ideja, saj je bila dispozicija takoj potrjena in ni bilo treba skoraj nič popravljati. Pošteno sem se pa zašvicala pri diplomski nalogi, pri navajanju virov in citiranju. Na našem faksu so posebej poudarili, da nobena naloga ne bo dišala po plagiatorstvu.
ČE POTREBUJEŠ DISPOZICIJO ZA DIPLOMSKO DELO IN NE VEŠ KAKO SE JE LOTITI POŠLJI NA MAIL NAVODILA IN POMAGALI TI JO BOMO NAPISATI: naredim.dispozicijo@gmail.com