Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Divjačina ( srna )

Divjačina ( srna )

Kako naj pripravim srno? Zanima me priprava jedi iz vseh delov in predpriprava mesa…

Hvala za pomoč!

SRNA V SMETANOVI OMAKI

750 g srninega stegan brez kosti
50 g mesnate slanine
1 korenček
2 čebuli
100 g gomolja zelene
1/2 skodelice olja
sol, paprika
1/4 l kisle smetane
2 žlički limoninega soka

2 žlici pomarančnega soka
2 žlici ribezovega želeja
2 kocki sladkorja
1/2 pomaranče
po želji en paradižnik

Na olju z vseh strani rjavo opečemo meso skupaj s kockami slanine, narezanim korenjem, čebulo in koščki zelene, nato lonec pokrijemo in dušimo v pečici pri 200 stopinj 25 minut.

Dodamo začimbe, smetano, limonin sok in pomarančni sok in ribezov žele. S kockama sladkorja obribamo pomarančo in jo dodamo. Meso vzamemo iz posode in omako pretlačimo, jo ponovno prevremo in z njo prelijemo meso, ki smo ga pustili v kosu ali narezali na rezine.

SRNINO STEGNO NA ŽARU

Kupimo uležano meso ali zrezke v marinadi. Če jih mehčate sami predlagamo: jedilno olje, poper, kumino, brinove jagode, šetraj, ingver, curry, žličko limoninega soka. Na vroči maščobi na hitro opečemo zrezke, največ 3 minute po vsaki strani. Zmanjšamo ogenj, pečemo še 2 minuti po vsaki strani in solimo, položimo na vsak zrezek nežni pikantni sir in seviramo s sadjem. Priloženo sadje je lahko flambirano, na polovico obkuhano, čez noč namočeno v belem vinu ali pa kar surovo.
Priporočamo: hruške, banane, jabolka, ananas in pomaranče.

To sta recepta po “Hubertu” znani prodajalni divjačinskega mesa iz Ljubljane (glavni trg).

Sama sem delala pečenko jelen in merjasec na naslednji način:
1 dan ali 2 prej narediš marinado : lovor /4/, brin /8/, ščepec rožmarina, bazilika, kajenski poper, čebula, česen, korenje (tega še največ), zelena, !/2 limone, peteršilj (korenina in listi)

Pred pečenjem 15 minut prej soliš, pečeš 1/2 ure na 250 in 2 ura na 180′ stopinj.

Iz marinade zmiksaš zos in ga dodaš pečenki.

Jed je 100 % uspela in bila izredno pohvaljena od vseh prisotnih.Poleg smo jedli njoke in polento in seveda solato.

Sporoči kako ti bo uspelo karkoli boš delala.

Hvala! Bom preizkusila recept.

lp

Mene pa zanima, kje je mogoče dobiti divjačino? Hvala za odgovor.

V Ljubljani na na glavni tržnici, pri Hubertu.

Kako naj pripravim srno a bo gdo povedu al kwa

New Report

Close