DIVJI PRAŠIČ – rabim nasvet

marinirati bi ga verjetno morala,čeprav je mlad. za marinado uporabi crno vino,narezano cebulo,cesen,zeleno,poprova zrna,rozmarin…ali pa kar ze zmlete disavnice za divjacino. v nekaterih knjigah pise,naj se marinira 48 ur, mislim,da bi bilo cez noc dovolj.
po koncanem mariniranju,ga operi,obrisi,zarezi in v zareze “naspikaj ” slanino. najprej ga na hitro popeci-na vsaki strani par minut /na visoki temperaturi/ ,potem pa lahko nadaljujes peko ali v pecici,ali na stedilniku./pri zmerni temperaturi/ .dodaj se nekaj narezane jusne zelenjave. ko je meso peceno,ga narezi na rezine,v omako pa dodaj masleno kroglico pomceno v moko.
lahko ga pa samo speces v pecici pri cca 180 st. najprej ga nasoli,pokapaj z lim. ali pomarancnim sokom,oblozi z zelenjavo…malo pokapljaj z vinom..
ce imas mesa veliko, odrezi kos za … recimo golaz… lp petra

Oho, divji prašič, njami. Če je mlad, ga ni treba marinirati, najboljši je še na samo soljen in popran, pečen v pečici, lahko pa pripraviš kot ostalo divjačino z jušno zelenjavo, brinovimi jagodami in vinom. Zelo pa paše pomaranča. Jaz bi ga posolila in popoprala (kakšen lep mesen del brez kosti), pokapljala z pomarančnim sokom in dala peči v pečico (ura na kilo), druge bolj mastne kose bi porabila za golaž. Kostne dele z mesom pa tako kot je opisala Petra, tako da z jušno zelenjavo narediš na koncu gosto omako, pa brinove jagode ne smejo manjkati (2-3 so zelo močnega okusa), pa seveda začimbe:rožmarin, timjan, majaron… in zalivat z vinom!
Dober tek, Miele