Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika DIVJI PRAŠIČ – rabim nasvet

DIVJI PRAŠIČ – rabim nasvet

Menda me doma čaka precej mesa divjega prašiča (bolj mladega).

Ga naj pripravim enako kot domačega ali imate kakšen preverjen recept, idejo?

Še nikoli nisem jedla divjega prašiča in me kar veseli ideja, da me čaka doma.

V bazi in z iskalnikom nisem našla nič pametnega.

Vsak nasvet bo zelooo dobrodošel.

marinirati bi ga verjetno morala,čeprav je mlad. za marinado uporabi crno vino,narezano cebulo,cesen,zeleno,poprova zrna,rozmarin…ali pa kar ze zmlete disavnice za divjacino. v nekaterih knjigah pise,naj se marinira 48 ur, mislim,da bi bilo cez noc dovolj.
po koncanem mariniranju,ga operi,obrisi,zarezi in v zareze “naspikaj ” slanino. najprej ga na hitro popeci-na vsaki strani par minut /na visoki temperaturi/ ,potem pa lahko nadaljujes peko ali v pecici,ali na stedilniku./pri zmerni temperaturi/ .dodaj se nekaj narezane jusne zelenjave. ko je meso peceno,ga narezi na rezine,v omako pa dodaj masleno kroglico pomceno v moko.
lahko ga pa samo speces v pecici pri cca 180 st. najprej ga nasoli,pokapaj z lim. ali pomarancnim sokom,oblozi z zelenjavo…malo pokapljaj z vinom..
ce imas mesa veliko, odrezi kos za … recimo golaz… lp petra

Oho, divji prašič, njami. Če je mlad, ga ni treba marinirati, najboljši je še na samo soljen in popran, pečen v pečici, lahko pa pripraviš kot ostalo divjačino z jušno zelenjavo, brinovimi jagodami in vinom. Zelo pa paše pomaranča. Jaz bi ga posolila in popoprala (kakšen lep mesen del brez kosti), pokapljala z pomarančnim sokom in dala peči v pečico (ura na kilo), druge bolj mastne kose bi porabila za golaž. Kostne dele z mesom pa tako kot je opisala Petra, tako da z jušno zelenjavo narediš na koncu gosto omako, pa brinove jagode ne smejo manjkati (2-3 so zelo močnega okusa), pa seveda začimbe:rožmarin, timjan, majaron… in zalivat z vinom!
Dober tek, Miele

New Report

Close