Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice divjina in mir ob jadranu

divjina in mir ob jadranu

Z ljubico iščeva destinacijo za dopust na področju dalamcije, in sicer nek bolj miren, divji nedokrit predel po možnosti dostopen z avtom + mal peš :). lani sva bila na pagu, je bilo krasno, letos pa nameravava še bolj južno

iščeva bolj skalnate plaže, z globoko vodo in možnostjo nudizma… vedar bolj samotno…

če kdo pozna kakšen prijeten kraj se priporočam za info…

Lp

priporočam divje plaže v okolici Zavale na Hvaru. NEPOZABNO! Totalni mir, sploh proti koncu sezone, drobni kamenčki ali skalnati predeli. Kristalno morje. Več od tega ni mogoče!
Pa nobenmu povedat….

lp
J

Priporočam otok ŠOLTA v srednji Dalmaciji. Tam je ravno to, kar iščeš. Malo se pelješ z avtom, nekaj minutk popešačiš in že si osamljen nudist. Skalnata plaža in takoj za skalami borov gozdiček in full senčka. Tako sam si, da si lahko umisliš tudi “skakanje” na plaži.
Sploh je otok še bolj nerazvit, kar se tiče turizma. Lani še ni bilo niti Šipcev s saldoledom… Nekaj štacun, kamnite bajte, 4 obmorska mesteca (mini), kjer so gostilne… Raj na zemlji za zaljubljence, ki hočejo biti “bolj na samem”. Cene ugodne. Pijača stane pribl. toliko, kot v LJ. Sobe dobiš brez problema. Sicer pa imajo veliko strani na netu, tako, da samo malo pobrskaj bo goooglu.
PRIPOROČAM. Mogoče se pa še srečamo, hahahaha….

Hvar, divje plaže okoli Zavale so zakon, sploh ob koncu sezone. Imajo vse, kar si opisal, pa še malo prekrasnih šljunkovitih plaž (drobni kamenčki) za totalno relaksacijo.
Pa nobenmu povedat…..
J

A so te divje plaže dostopne peš?

LP

Probaj Molunat, južno od Dubrovnika, proti rtu Prevlaka, na zunanjo stran Boke Kotorske. Lepšega morja ne boš našel.

Primož

Vis je zakon! Raj na zemlji!

Lastovo, Korcula, Peljesac

Lastovo ima obupne plaže oziroma jih sploh nima….

DUGI OTOK

Na Lastovu je potrebno znati poiskati plažo (oz. toliko spoznati domačine, da ti zaupajo, kje se nahajajo najlepše plaže) … jaz jih poznam kar nekaj in to peščenih, kjer si čisto sam s svojim ljubijem…

Jana, sem bil v Zaklopatici in 100 m pred in za naseljem sta dve dobri plažici, za romantične duše, in če ne poznaš, vsaj napiši, kje si bla na Lastovem. Sva bila z ženo 3 dni skorajda sama. Vidla rib, hobotnic, rakov, in še cel kup živalic, ki jih zelo redko opaziš v takih plitvinah in v takih velikostih.

Poleg tega so zraven otočki in domačini te z veseljem zapeljejo na kotičke ki so prelepi.

Sem bil tam, mam telefon naslov in če koga zanima, mi lahko piše.

Bil sem gost gozdarja, celotnega otoka Lastovo in ga pozna najbolje od vseh. Tko da se najini mnenji malo ne ujemata.

lp
Edi

Živjo Edi,

hm, tudi jaz kar poznam Lastovo, ampak tistih dveh plažic pri Zaklopatici pa še nisem obiskala… Ker grem letos tudi tja, te prosim, če mi lahko malo bolj specifično opišeš, kako priti tja… V zaklopatico hodim samo na sprehod, ker ponabadi bivam v Lastovu, pa je do tja ravno en lušten sprehod.

Hvala za namig.

Pozdrav.

Se posipam s pepelom. Blagor vam, če ste res uživali. Jaz sem bila v Zaklopatici med čolni, levo od tam obupna skalnata plaža, potem sem šla na drug konec, mislim, da e reče Skrivena luka ali nekaj podobnega, kjer je bilo sicer zelo lepo, nikjer nikogar, sem pa za odhod v vodo ali iz nje rabila skoraj alpinistično opremo…
Pri do konca neprijazni naduvani gospodični v turističnem uradu nismo mogli izvedeti nič o kakršnikoli peščeni plaži, domačini, pri katerih smo spali, se nikoli nikamor niso hodili kopat, razen med čolne v Zaklopatici…. Vedeli smo za varianto, da greš do otočkov, ki so baje brilijantni, ampak ravno v tistih dnevih, ko sem bila tam, nismo mogli dobiti nobene pametne variante za čoln. Baje pa je res super.
Vam privoščim vsem, ki ste bolj uživali…in ki še boste, s pomočjo boljših informacij, kot sem jih imela sama!
lp
Jana

Ja meni je gazda, dal čoln da sem odveslal do tja. Torej če iz Zaklopatice, gledaš proti Korčuli, jo mahni na levo stran, ene 200-400 metrov po morju pa boš v zagledala zalivček s kamenčki in senco. No, tam sva bila največ in se splača imet masko, ker vidiš … kot sem že napisal.

No če koga zanima kaj več mu priporočam da mi piše, in bom dal ime in telefon od tu kjer sem bil jest, pa se sam zmeniš za vse.

To je bil en boljših dopustov. Z gazdo smo zvečer malo posedeli, povedal je zgodovino otoka, zanimivosti, o požarih, o Marčevskem Lastovskem žuru in še in še.

No še ta posebnost mi je bila všeč, da se je na začetku takoj opravičil, da mi za obroke ne more dati mesa perutnine, govedi ali kaj podobnega, da če bi bila zadovoljna z morsko prehrano. Tako sva sprobala vse mogoče morske specialitete (ribe na 100 načinov, hobotnice, rake, …) seveda z njihovim domačim olivnim oljem in odličnim vinom.

Hm, dost bo, me že skomina…

lp
Edi

Aja, pa še cena, tri leta nazaj je bilo 35 mark na dan po osebi za polpenzion. Zdej ne vem kolk je.

Sicer pa smo o Lastovu že tuki marsikaj povedali, se ponavljam:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=49&i=1387&t=1387

New Report

Close