Najdi forum

? divx – avi

Večina se bo ob vprašanju verjetno smejala, ampak meni res ni več jasno, kaj je divx. Do sedaj sem vedno mislila, da je eden od formatov zapisa videa, zdaj pa, ko je potreba taka da me to zanima, najdem na emule takle zapis filmov:

(DiVX – ITA) Material girls – sub ita.avi
(Italian.divx.avi)Material girls.wmw
Material girls (Italian.divx.DVD rip).avi.wmw

Kaj je zdaj ta film v formatu avi ali divx?

In če imam enkrat film v formatu divx, s katerim programom ga lahko zapečem na cd? Ker v Neru 6 ne najdem funkcije.

Stvar pa je v tem, da nov home theathre, ki ga nabavljamo, ne podpira več vcd formata, podpira pa divx. Do sedaj sem namreč vlekla filme omenjenega formata (divx.avi) z emule, ga spremenila v vcd in z nerom zapekla (funkcija vcd).

Hvala za odgovore!

In če imam enkrat film v formatu divx, s katerim programom ga lahko zapečem na cd? Ker v Neru 6 ne najdem funkcije.

Stvar pa je v tem, da nov home theathre, ki ga nabavljamo, ne podpira več vcd formata, podpira pa divx. Do sedaj sem namreč vlekla filme omenjenega formata (divx.avi) z emule, ga spremenila v vcd in z nerom zapekla (funkcija vcd).

V nerotu posnameš na cd kot navadno datoteko pa ti ga mora predvajalnik
predvajati.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Klemenxx, hvala za odgovor.
Kot navadno datoteko misliš Data Disk (Nero Express) ali Cd-Rom ISO (Nero Burning Room) ali podatkovni disk (Nero StartSmart)?

Kaj pa je s primerjavo avi – divx?

Hvala!

Kot Data Disk ali Cd-Rom ISO ali podatkovni disk ja :))

Primerjava oz. razlika med avi in divx…
Avi (Audio Video Interleave) je format zapisa oz. tip datoteke. Je ti. kontejnerski format, kar pomeni, da vanj lahko “zbašemo” več vrst podatkov (za razliko od npr mp3, kamor lahko spravimo le audio, gif, kamor spravimo bitno sliko, zip, kamor spravimo druge tipe datotek). V avi kontejner lahko spravimo audio in video zapis hkrati. Audio in video zapis v avi formatu(datoteki) sta lahko nekompresirana ali kompresirana z različnimi kodeki. Najbolj znana video kodeka sta verjetno DivX in XviD, audio kodeki pa so npr mp3, ogg, ac3 ipd.
Tako je film (DiVX – ITA) Material girls – sub ita.avi film, ki je formata(tipa) avi, video pa je kompresiran z DivX kodekom.
Pri (Italian.divx.avi)Material girls.wmw (verjetno wmv) se je nekdo le pošalil, saj sta avi in wmv različna formata zapisa (avi ne more biti vmw in obratno), pri wmv pa tudi ne moreš kodirat video zapisa z DivX kodekom.
Podobno je tudi pri Material girls (Italian.divx.DVD rip).avi.wmw

Torej … format je avi, kompresija(kodek) je DivX.

Hmmm, hvala tudi tebi.
Zdaj vsaj vem, da imam vse potrebno za delo že na svojem računalniku. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close