Najdi forum

divx – ni zvoka!

Lep pozdrav!

Še enkrat podoben problem, kot ga je že nekdo opisal nižje. Pri predvajanju divx filma, ki pa je dokaj nov (About Schmidt), zvoka enostavno ni. Slika dela popolnoma normalno. Imam inštalirana oba – divx ter xvid kodek. Nižje sem prebral, da je pametno inštalirat AC3 pack audio kodek. Storil sem tudi to, pa nič. Poleg tega sem inštaliral tudi tisto, kar je bilo svetovano ostalim z istim problemom, ko sem pač brskal po starejših sporočilih. Pa nič.

Kaj storiti? Gre morda za kakšno popolnoma novo zadevo, glede na to, da je čisto svež film?

Hvala za pomoč!

Ponovno poskusi instalirati AC3 kodek, morda kakšnega drugega. Ker predvajalnik pa uporabljaš? Najzaneslivejši je BS player!

BS player, ja. Ampak tudi tu ne dela. Čudno čudno.

Ne, gre, AC3 žal očitno ni rešitev.

Kaj pa če predvajaš z win media playerjem?

S programčkom

poglej kakšne audio codece ima film pa povej.

Poskusi si instalirati še DivX Total Pack1.2 (men je pomagal). Najdeš ga na http://www.ptuj.com

No, ta -gspot21- sem uporabil, storil sem pa sledeče: z vrstico “path” sem mu pokazal pot do filma, potem je pa vse storil sam. Pokazal je pa cisto vse podatke, vključno z video kodeki, ki je mimogrede: Xvid Mpeg-4 Video Decoder – samo najbolj spodnji vrstici: “audio media” in “audio codec” sta ostali prazni. Kot da audio komponent ne bi zaznal. Bog ve!
Ali to pomeni, da zvoka preprosto ni ali kaj?

Ne, tudi z njim zvok ne dela.

Ali to pomeni, da če hočem inštalirat Total Pack, da moram pred tem uninštalirat vse kodeke, ki jih mam trenutno naložene?

Aha, pardon! Narobe sem gledal na Gspot21. Spodnji vrstici sta bili prazni, ker ni našel audio kodeka na mojem računalniku! Moral bi pogledati višje, kjer pravi, da zahteva AC3 kodek. Očitno bo ta pravi, ne vem pa, zakaj mi zvok ni delal, ko je bil AC3 že inštaliran.
Bom poskusil še enkrat.

Hvala obema!

dule

Samo še tole. AC3 imam še vedno inštaliran popolnoma v redu.
Zanima pa me, ali je pomembno, kam sem kodek inštaliral. Glede na to, da imam narejeno particijo in imam 2 diska, naj povem, da imam oba, tako film kot kodek, na istem disku.

Kaj pa mape? Je pomembno kje sta?

Ne ni treba nič deinštalirat. Ti samo lepo ta pack inštalirej pa bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close