Najdi forum

Divx predvajanje

Halo, imam eno težavo, itak. Snamem z neta film pa ga na računalniku čist lepo lahko gledam. Ko pa ga posnamem na CD pa mi ene DVDplayer dobr kaže ene pa črno-belo. Se pa tud naredi, da mi kakega sploh ne. Naj mi prosim kdo pove ali je težava v kodekih na DVDju al kak drug problem? Kako to rešit, če se sploh da.

Hvala

hmmm, slovenščina ti pa ni ravno v ponos.
Žal ne znam prebrati tvojega vprašanja.
Poizkusi še 1x opisati svoj problem v materinem jeziku, ker
te čisto nič ne razumem – žal.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Odvisno v kakšnem formatu so narejeni filmi, ki jih potegneš z neta (Divx, Xvid, Mpeg…) in kaj je tvoj Dvd Player zmožen predvajati.
Bodi pozoren na oznake, ki jih ima tvoj Player na sprednji strani in priporočam ti, da potem pobiraš samo tisto vrsto filmov z neta pa ne bi smelo biti problemov…

Bom napisal matematično, ker sem s popolno slovenščino malce skregan:

1. Emule – PC – predvajanje z WMP = deluje,
2. Emule – PC – kopiranje na CD – predvajanje na DVD predvajalniku = CD1 deluje,
3. Emule – PC – kopiranje na CD – predvajanje na DVD predvajalniku = CD2 deluje (ampak črno belo),
4. Emule – PC – kopiranje na CD – predvajanje na DVD predvajalniku = CD3 ne deluje.

Vse datoteke prenesene z Emule – PC so Xvid format.

Zakaj mi vzorec 3. in 4. ne delata pravilno na DVD predvajalniku ?

Hvala lepa za odgovor

3. Emule – PC – kopiranje na CD – predvajanje na DVD predvajalniku = CD2 deluje (ampak črno belo),
4. Emule – PC – kopiranje na CD – predvajanje na DVD predvajalniku = CD3 ne deluje.

Najprej si zapomni nekaj:
– ni vse zlato, kar se sveti in tudi na emuli niso vsi filmi enaki.
Vedeti moraš da tudi diskografske firme gor posnamejo okvarjene filme ravno
zato, da uporabnikom NE delajo, ker je to nelegalno 🙂
pa tudi uporabniki, kateri gor filme dajejo niso računalniški mojstri in
posnamejo (ripajo) film po svojih najboljših močeh in ponavadi
tudi kaj zaje*****bejo 🙂

dvd predvajalniki – pa ali podpirajo zapise (beri kodeke), ali pa tudi
ne
ali si kdaj pogledal, ali obstaja za tvoj dvd predvajalnik kakšen
nov os (firmware).

lp
ps. matematično ti pa slovenščina lepo teče, ampak v prvem postu, si
pa resno napisal kr’neki 🙂

Ojla!

Film, ki ti deluje samo v ČB tehniki, je najverjetneje posnet v NTSC barvnem sistemu (sploh če je ameriški :-(( ).

Zdravilo za popravit film – barve – je to, da “dolpotegneš” film v PAL barvnem sistemu, katerega imamo mi in še nekaj evrope :-((

Pa še dobra novica: Če imaš kolikor toliko dober DVD player ti le-on omogoča, da ti na TV pošlje VEDNO slikovni material kodiran v PAL obiki – se pravi “ta pravi barvni kodi” za naše področje.

Kateri DVD player pa imaš (firma, model, …)?

Hvala lepa vsem za nasvete, mi je uspelo DVD predvajalnik pripravit do tega, da mi predvaja tudi formate, katerih mi prej ni. Imam sicer predvajalnik XORO HSD 4000. Na novo naložen firmware in malo poigravanja z nastavitvami mu je dobro delo.

V kolikor ima kdo kakšen ne preveč zahteven – za laika, kot sem sam- nasvet (postopek), kako dodati filmom (Divx, Xvid, ipd) slovenske podnapise pa mi prosim napišite.

Hudo ste taktični, mogoče me še kaj naučite,…

Hvala

Malce uporabi iskalnik tukaj, so že pisarili o tem…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close