Djerba
Odločamo se za počitnice na Djerbi, hotel Sun club Djerba. Ker si počitnice težko privarčujemo prosim vse, ki ste na Djerbi že dopustovali, da napišete vaše izkušnje. Potujemo 2 odrasla in trije najstniki, dokončno pa se bomo odločili na podlagi vaših izkušenj. Torej, plaže, hrana, higiena, priporočila, opozorila…. Najlepša hvala.
Kaj te zanima. Morje je oddaljeno 200 metrov, mivka, marele in ležalniki zastonj, samo zgodaj jih moraš zasesti. Morje ob obali valovito do pol metra veliki valovi, in pri obali umazano od mivke. Meduze 15 cm velike, ne opečejo vse, mene ni nobena ožgala, sicer pa bazen v hotelu. Mesto nezanimivo, hrana super.
Bili par let nazaj. V morju pri hotelu smo se kopali le parkrat, ker mi res ni do take gužve. Izkoristili smo skoraj vse možnosti za izlete in smo se predvsem zaradi tega imeli lepo. Jaz sem kljub pazljivosti dobila prebavne motnje, a ni bilo hudo, mož pa na poti domov… Kaj vem, mogoče le nismo bili vajeni njihove hrane..
Vsak ima svoj okus in prav je tako, saj zato smo si tudi tako razlićni.
Meni na Djerbi nikakor ni bilo všeč, bila sem res razočarana. Hrana obupna, prebavne motnje fasali vsi kljub temu da smo pazili kaj dati v usta, samo ustekličena voda za pitje in pranje zob, nobenega sadja opranega z njihovo vodo, sladoleda, ledu…
Kraj nezanimiv, sama puščava, težave z moško populacijo, če je šla ženska sama izven hotelskega kompleksa, jaz ne priporočam, če že potem rajši celinski del Tunizije.