Najdi forum

Še enkrat Djerba… Zdaj sva se definitivno odločila in prešaltala na hotel Vincci Djerba (hvala vsem za iskušnje s Sidi Mansour hotelom).

Zdaj pa me zanima še par stvari:
1. Če so pri Vincci-ju na plaži ležalniki in senčniki brezplačno;
2. Izleti – zanima me, kaj se splača it pogledat v lastni režiji in kaj preko agencije (Intelekta);
3. Koliko je varno zvečer v kakšno “mesto”, se sploh kaj dogaja?
4. Se splača na otok flamingov?

Zaenkrat me zanima to, če me bo še kaj zanimalo, se ponovno obrnem na vas. Hvala.

lp
G

Glede varnosi samo to:
Večina ljudi umre v postelji , a se tebi zdi dovolj varno da greš vsak večer spat v posteljo?
Kaj se ali se ne splača:
Če si že pred odhodom obremenjena s toliko problemi kot si jih v teh forumih navedla potem se ti po mojem mnenju splača edino , da si doma.( Pa ne v postelji ker je tam velika nevarnost da boš umrla , kar pa se po moje ne splača ).

Oj,

naj ti povem, da sem bila lani junija na Djerbi z Intelekto. Mi smo bili sicer v hotelu Djerba Sun Club – enkratno ( hrana samopostrežna , all inclusiv, čiste sobe … skratka nimam niti ene pripombe, pa sem drugače kar zelo sitna glede tega).
Izleti : mi so se udeležili vseh izletov, ki jih ponuja Intelekta, z izjemo otoka flamingov – to je bolj za otroke fešta na gusarki ladji, flamingov pa ne boš videla nti pod razno. Sami smo šli na farmo krokodilov ( absolutno se ti ne izplača z agencijo – veliko dražje kot v lastni režiji). Pred hotelom ustaviš taksi, te pelje za 10 TD tja, potem se spet usedeš v taksi in te pelje do hotela.
Zvečer v mesto mislim, da ni pametno hoditi – sicer pa če boš hodila na izlete, boš tako utrujena, da ti še na misel ne bo hodilo, da boš zvečer se vozila še v mesto. Ogled mesta pa si le privošči, saj je še posebno zanimivo barantanje na tržnici !!!! Izlet z avtobusom in izlet z džipi pa si moraš definitivno privoščiti !
Če te še kaj zanima, vprašaj.
Lep dan

Rafaela, hvala za odgovore. Res bi rada najboljše izkoristila teh 14 dni.
811, tudi tebi hvala za izčrpen odgovor. Bom razmislila tudi o tvojem predlogu. 🙂 – da se le kaj dogaja…

lp
G

A ni to že res malo preveč kompliciranja?!
Sej te ne bo konec, če boš morala za ležalnike odšteti par dinarjev. Kot drugo, zakaj ne vzameš v roke kakšnega vodiča in malo pobrskaš po internetu, kjer se sigurno najde tona informacij.
Kot tretje, od Djerbe ne pričakuje ne vem kaj, to je pač del Tunizije in če je še tako skomercializiran, ne bo ne ne msto ne hotel popolnoma čist, plaža še manj. Če iščeš popolne počitnice, potem lahko pozabiš na Djerbo. V mestu se pač dogaja kar se dogaja. Spet, če iščeš počitnice v stilu plaža in nightlife, bi mogoče raje zavila kam drugam kot na Djerbo.
Vranost- eno popoldne in eno noč sem preživela na Djerbi, pa ti lahko rečem, da sem vse počutila nelagodno in manj varno, kot pa v vseh zakotnih vaseh, ki sem jih obiskala.

Me je nasmejal opis neke ”popotnice” , ki je pred letom obiskala Djerbo in nekako takole opisala grozno Tunizijo- povsod je polno smeti, ljudje ležijo kar po pločnikih, plaže so neurejene in umazane, ljudje so sicer prijazni ampak nič ne delajo, povsod se nekaj gradi pa ni nič dokončanega, v večjih mestih smrdi. po cestah in avtocesti se sprehajajo koze in osli, ovce so privezane ob cesti in čakajo, da bodo prišle na vrsto, da jih pojejo domačini in turisti za kosilo, mesa v obliki, ki smo jo navajeni, skoraj ni mogoče dobiti, lahko pa povsod kupiš živo kuro- garantirano bo meso sveže, itd, itd.
Vse zgoraj napisano je res. Dejstvo pa je, da nas nihče ne sili, da gremo tja na počitnice in če nas to moti, potem raje ostanimo doma.

Kar se tiče ogledov- v Tuniziji se splača videt vse, razen Monastirja, Hammameta in Djerbe. Ti ponujajo skomercializirano tunizijo polno razvajenih turistov. Samo dva slovenca sem srečala v Tuniziji in sicer v Nabeulu na tržnici. Ko smo stopili zraven in vprašali, če malo nakupujeta, mi v nerazumljivo osornem glasu reče- ja seveda ne, zakaj smo pa tukej.
Če si tam zato, da boš kupoval in se sončil… to lahko počneš tudi kje drugje. Pa tole ni kritika vašega dopusta ali pa kogarkoli drugega, ampak je resnica, ker postanem alergična ob takih turistih, ki se v Tunizijo odpravijo zato, ker je trenutno pri slovencih to ”in”. Potem lahko z zadovoljstvom rečejo, da so bili na počitnicah v Tuniziji, kar je sploh fajn. Se mi kozla, ko jih gledam, kako se preseravajo po safarijih in po kamelah, oblečeni po arabsko s turbani na glavi. Potem pa pridejo domov vsi veseli, da so bili v Tuniziji in so jahali kamele. Patudi ti je ok, če se ne bi res preseravali do onemoglega.
Dragi tunizijski slovenci- Tunizije ne boste našli na Djerbi, v Hammametu ali Nabeulu. Tunizija je drugje. Seveda je tukaj tudi pozitivna stran- je lepo zapeljati se v Douz ali v Redjim Maatoug in biti edini popotnik tam. To pa je oddih.

Malo pa že lahko kompliciram, ali ne?
V bistvu me samo zanima, kaj lahko pričakujem – realno, ker ne pozanam nikogar, ki bi že bil na Djerbi. Vem samo, kar je že napisano na forumu in kar so mi povedali na agenciji (kolikor je pač res). Ne pričakujem pa nobenega nočnega življenja in nobenega luksuza, ker se zavedam, da je to Tunizija. To bi šla iskat drugam. Rada bi samo videla in doživela čim več Djerbe v 14 dneh. Tako, da je vsaka info dobrodošla.

lp
G

Živjo,
Čisto te razumem, tudi jes sem veliko spraševala in brala po forumih ko sva se z mojim odpravljala dol. Naj te ne motijo komentarji nasladnih ljudi, ki mislijo da ne vem kaj so če morjo čisto vse skritizirat…
Skratka imela se boš fino ni dvoma…je nekaj posebnega če nisi bila še v Afriki. Glede hrane ti ni treba skrbeti, glede izletov pa priporočam izlet po otoku, krokodiljo farmo v lastni režiji. V saharo pa le pejta če bosta 14 dni dol…pride kar drago ampak vseeno, midva nisva šla ker sva bila en teden in sva si vezla bolj na izi -poležavnje.
Midva sva bila sicer v hotelu Abir ampak na plaži so povsod ležalniki brezplačni, potrebno je plačati le blazino za na ležalnik, pa še ta je zelo poceni…Ob bazenu so ležalniki brezplačno…
V večernih urah smo bili mi bolj pri hotelu,kjer potekajo animacije. Sicer pa smo enkrat bili v Miduonu zvečer s taksistom, ki nas je peljal v en caffe, kjer smo kadili šišo in pili čajčka…to moraš probat..ampak pojdi s kakšnim taksistom sej so ful prijazni…
V gl. mesto greš tudi s taksijem in nabaviš na tržnici kar ti srce poželi…
Lep dopust ti želim, če te zanima še kaj vprašaj, sem z veseljem na voljo…
LP,IRENA

A sta bila v Abirju morda lani poleti, ker jaz sem bila tudi … LP Lidija! Javi se!
Ja, na Djerbi je vse krasno … tam se uživa 100 na uro!

Super, komaj že čakam, da greva… še malo, pa bo junij. V Saharo z džipi bova definitivno šla. V bistvu bova šla kar na vse “izlete”, razen na otok Flamingov me, po vsem povedanem, ne vleče preveč. Krokodile pa v lastni režiji, kar s taksijem. Tako mi vas je veliko svetovalo. Hvala! A še kdo potuje junija tja?

Tudi mi smo bili lani na Djerbi in smo šli na vse izlete, razen na Otok flamingov, ker sem tukaj na forumu prebrala, da je bolj za male otroke in da je brezveze. No, moji starši so šli na Djerbo en mesec za nami. Šla sta na vse izlete, prav posebej pa jima je v spominu ostal izlet na Otok flamingov, ker je bilo nepozabno doživetje. Mornarji so bili oblečeni v gusarje in so jih ves dan zabavali. Pripravili so jim tudi gusarssko kosilo na otoku, plesali so, skratka rekla sta, da je bil ta izlet najboljši od vseh. Tako da še enkrat premisli…..

Meni je bil tudi otok Flamingov všeč, naladji gusarji res naredijo ful vzdušje, pobarvajo ti obraz če želiš, potem je prava gusarska glasba, plezajo po vrveh in jamborih, na otoku imaš potem vsaj 2 uri prosto za kopanje v kristalno čistem morju, potem pa sledi okusno kosilo v kolibah ter zabavni program, ki je res ful smešen, jaz tega sigurno nebi izpustila!
Sama sem bila z džipi v puščavi in je bilo tudi zelo lepo, samo nujno s seboj oblačila z dolgimi rokavi in hlačnicami, če ne bo trpela koža. Kajti ob 12h jahat kamelo v tisti vročini, jajks …! Me je pa ta izlet zelo utrudil, čeprav je bil lep. Na krokodiljo farmo res v lastni režiji, ker je od Abirja z taksijem samo 10 minut, pojdita tako, da bosta ob 17h tam, ker krokodile takrat hranijo!
Peljita se s kočijo v mesto, prepustita se vzdušju, … in res bo nepozabno. Sodelujta v vsem, kar se vama ponudi. Jaz sem se naučila celo malo arabsko. Torej Shokran!

Po eni strani se zelo strinjam Z fan-om … po drugi pa … niso vsi rojeni za potepanje po svetu z vodičem v roki in z mislijo v glavi … da jim je praktično vseeno kje bodo zvečer spali :)))

skratka … mi smo bili lani v Vinciju … luškan hotel vse klapa, super hrana, lep bazen … čeprav maja rahlo hladen :).. vsak dan pusti na omarici ob TV kak dinar da ti bojo sobo res pospravili …drugače bol na brzino zrihtajo posteljo in to je vse 🙂 … na plaži brezplačni ležalniki in senčniki … skratka vse super.
Na šišo se ti ne splača hodit ven … v hotelu je en res prijeten mavrski barček, kjer sediš na tleh na blazinah, kadiš šišo in piješ čajček … vzdušje enkratno in tudi cena ni pretirano visoka.

izlet na otok flamingov ni ravno za male otročke … ker vse kar se dogaja (razen barvanja obrazov mogoče) je za odrasle … je prijedno doživetje in super kosilo. Priporočam.
Krokodile greš gledat sama.

Jaz sem šla s sinom na ogled otoka z agencijo pa mi je bilo čist mimo … ker te ves čas nekam preganjajo … imam rada počasne oglede … da res vidim vse in da kakšno rečem z domačinom … ampak tu je šlo vse 100/h brzinsko … če nebi imeli dojenčka sabo bi si za ogled otoka definitivno najeli avto in se peljali še malo na celino … do sahare in naokrog …

toliko 🙂

B.

Sej tudi jaz nimam nič proti tistim, ki hodijo na počitnice preko agencij in organizirano. s tem ni popolnoma nič narobe. Gre samo za to, da tudi če greš z agencijo se lahko malo znajdeš in ni treba toliko komplicirati. v redu, pač povprašaj o mnenjih kako je na djerbi in kako stvari zgledajo. Ampak koliko stane marela, ležalnik ali blazinca na plaži… saj je vseeno tudi če stane tist dinar. Tudi če kopalnica v hotelu ni popolnoma čista, verjetno nikogar ne bo konec. slaba stran agencij je pač ta, da velikokrat nategujejo, sploh se to pogosto dogaja s popularno tunizijo v zadnjih dveh letih.
Edino kar pravim je to, da Djerba ni tunizija. Zgleda praktično tako kot evropa, skomercializirano in natrpano s turisti. Če res želite tunizijo, potem najemite avto in hitro proti vzhodu na celino za nekaj dni. Hotelov je ogromno, tako da sploh ni treba skrbeti za to, kje boste spali. Bencin je skoraj zastonj, z navadnim najetim avtom pa tudi daleč pridete, tudi do puščave in prelepih oaz. Tam boste srečali kakšnega prijaznega domačina, ki vas bo povabil domov na metin čajček in fige.To bi vam jaz nabolj priporočala in definitivno tega nikoli ne boste pozabili.
Če vas karkoli zanima, bom z veseljem pojasnila. Vam pa želim lep dopust.

Ja, fan – pa daj malo zastopi nas instant popotnike.

Hrvaška obala nam ne gre več in gremo v tuji svet. Večina nas ni navajena na na nič drugega kot je j….in modro morje.

In so mnogi presenečeni, da se morje najde še južneje od Dalmacije.

In da določenih stvari ni potrebno plačati, preplačati, doplačati.

Se popolnoma strinjam z Zrelko. Povsod po hrvaški obali je potrebno plačevat ležalnike in senčnike. Zato avtomatično ljudje začnejo spraševat koliko to na tisti destinaciji kamor imajo namen it stane.

Sej js razumem, ampak splošno pravilo- bolj južno greš, ceneje je. Pa bolj južno greš, bolj so prijazni ljudje. Pa manj je gužve, kot na hrvaškem. skratka veliko plusov, tako da vam bo verjetno vsem všeč.

V bistvu sem za ležalnike in senčnike na plaži vprašala zato, ker sva predlani v Grčiji vsak dan plačevala po 4 € za najem dveh ležalnikov in marele. To pa ni tako malo, v 14 dneh je to cca. 13.000. Drugače pa nisem komplikator. Uživajte in hvala za odgovore.

lp
G

Hotel DJERBA PLAZA – ima kdo iskušnjo s tem hotelom ???

Ali je v mesecu maju že dovolj toplo, predvsem bazeni ??

mislim da se maja v bazenih po vsem svetu največ kopajo pingvini ker so bazeni nalašč za to priklopljeni na hladilne naprave

New Report

Close