Dlačice pod nosom?
Pozdravljeni,
imam naslednji problem: dlačice po bradi in nad ustnico mi že leta in leta delajo probleme. sem študentka in imam 23 let. najprej sem uporabljala za odstranjevanje vitaskin depilacijsko kremo, ampak večkrat se mi je koža zelo hudo vnela. zato sem si začela odstranjevati dlačice z žiletko. vem da je grozno, a kaj ko nimam veliko denarja zaenkrat. res je, da so dlačice postale bolj trde. sicer sem zelo lepa ženska, kar slišim večkrat. imam krasne velike modre oči in telo, a sem malo manj samozavestna zaradi težave, ki vam jo omenjam. zanima, kako mi lahko pomaga kozmetični salon pri trajni odpravi tega zelo perečega problema? koliko stane laserska odstranitev, vsaj približno? kaj pa epilacija? ali je res boleče?
hvala za odgovor in srečno!
Petra
Spoštovana Petra!
Posredujem odgovor na vaše vprašanje. Če bi radi vprašali še kaj v zvezi s postopki za odstranjevanje obraznih dlačic, ga pošljite na forum NEGA TELESA ali pa nam pošljite kar E mail. Z veseljem Vam bomo pripravili odgovor.
Lepo pozdravljeni!
Rok Berlic
[email protected]
http://www.savna.com
Obrazne dlake
Za lep pogled in nežen dotik
Vse o postopkih, njihovi primernosti, učinkovitosti in delovanju vašega telesa!
NEZAŽELENE OBRAZNE DLAKE
Beljenje
Strokovnjaki dekletom pred osemnajstim letom odsvetujejo vsakršen poseg odstranjevanja obraznih dlak. Poslužejejo se lahko le metode beljenja, ki se sicer uporablja pri rahli poraščenosti, saj bi bil pri močnejši poraščenosti videz nenaraven in poseg očiten. Postopek beljenja je neboleč in poteka tako, da enaka dela belilne kreme in aktivatorja premeša in nato s preparatom namaže dlačice tam kjer je to potrebno (največkrat nad ustnico ali po licih) ter pusti delovati 20 minut. Postopek je potrebno ponoviti vsake tri tedne.
OBRVI
V kozmetičnem salonu obrvi oblikujemo t.j. pulimo s pinceto, razen v primeru ko je poraščenost res močna (predvsem na notranjem predelu, se lahko obrvi skoraj stikata nad nosom). Takrat se za odstranitev odvečnih dlak uporabi smola, s katero vam odstranijo nezaželeno poraščenost.
Lahko se odločite tudi za potemnitev obrvi v temno sivem ali rjavem odtenku( ki hkrati daje videz gostote) ali za posvetlitev obrvi, v primeru da so vaši lasje po zadnji barvni seansi postali svetlejši od obrvi.
Ko vam v salonu postavijo linijo in oblikujejo lok obrvi na vaš tip obraza, lahko obliko doma ohranjate le v primeru, da si obrvi (tiste, ki pokukajo iz kože) redno pulite vsake štiri dni. Ni pa priporočljivo eksperimentirati in na novo izumljati lokov, ker se kaj hitro zgodi, da spulimo kakšno obrv preveč. Tam nastane luknja in obstaja možnost, da obrv ne bo nikoli več zrasla.
TREPALNICE
V prosti prodaji lahko zasledimo prozorne maskare na oljni osnovi, ki negujejo in nahranijo naše od maskar izsušene trepalnice. Uporabljamo jih zvečer, po čiščenju ličil. Trepalnice pa vam lahko v kozmetičnem salonu tudi pobarvamo s črno, črno modro ali rjavo barvo. Tako čez dan za naravni videz ni potrebno uporabljati maskare, ker so trepalnice pobarvane do samih konic in dajejo zadosten občutek lepega pogleda.
Postopki:
Depilacija
Po depilaciji dlake ne rastejo ne hitreje, ne počasneje, temveč enako hitro oz. počasi!!!
Koliko smo poraščeni, je odvisno predvsem od naših genov, nekaj zaslug pa imajo tudi naši hormoni.
Strokovno Vam bodo z metodo depiliranja dlake odstranili le v salonu, kjer bodo po odstranitvi voska (in dlak seveda), poskrbeli, da bo koža pomirjena z gelom oziroma serumom za po depilaciji. Tudi ta postopek bo treba ponavljati vsake tri tedne.
Kreme za depilacijo, ki jih lahko zasledimo v prosti prodaji in so namenjene domači uporabi, so večinoma preveč agresivne kar pomeni, da lahko poškodujejo povrhnjico kože, zato bodite previdne. Hkrati pa dlake »odrežejo« pri koži zato bodo čez dva dni že pokukale ven in bo treba postopek ponoviti. Nikakor pa dan pred in dan po depilaciji ne smete v solarij, na sonce ali v savno!
Lasersko odstranjevanje dlak je najprimernejše za svetlopolte ljudi s temnimi dlakami. Postopek je dolgotrajen, ker ga je potrebno ponoviti 5 – 7 krat. Učinek tudi po več ponovitvah ni 100% temveč 70 – 90%. Postopek je neprimeren za svetle, tanke, sive in puhaste dlake.
Za odstranjevanje dlak se uporablja različne laserje – rubinske, aleksandridne, pulzne diodne in druge.
Te postopke lahko izvajamo na obrazu, po prsnem košu, na bikini predelu, po dojkah, nogah in rokah, le okoli oči to ni dovoljeno.
Za varen poseg je pomembno, da imajo izpopolnjeni laserski sistemi vgrajene hladilne sisteme, ki ščitijo pred poškodbami kože.
Postopek je potrebno večkrat ponavljati, saj je moč dlako uničiti le, če jo laserski žarek obsveti v času njene rasti. Učinek je dosežen le, če z laserskim žarkom poškodujemo živi del dlačnega mešička – folikla, ki je v fazi rasti to je v anageni fazi.
Najmanj 6 tednov pred laserskim posegom in tudi po njem se ne smemo izpostavljati soncu oz. UV žarkom. Posege pa mora opravljati strokovnjak.
Epilacija
Trajna odstranitev dlak je dolgotrajen postopek, ker imajo dlake določen ciklus rasti. Glavna faza rasti ( imenovana anogena) je faza, v kateri je potrebno dlako odstraniti.
Približno 70% dlak je v TELO ali katageni fazi (mirujoča faza), kar pomeni, da so prve epilacijske seanse manj uspešne, saj za vsako dlako že tiči nova, zato so za uspeh zelo pomembni kratki presledki med posameznimi seansami. Glede na rast in debelino dlak je za cel postopek potrebno leto do dve časa.
Poznamo dve učinkoviti metodi za trajno odstranitev dlak, sekvenčno metodo blend in sekvenčno termolizo, ki jih uporabljamo kombinirano. Računalniško voden aparat, omogoča nastavljanje individualnih programov, glede na dlako in kožo, kakor tudi na Vašo občutljivost oziroma dovzetnost na tok. Parametri galvanskega in visoko frekvenčnega toka so modulirani in optimirani, zato so bolečine tako rekoč izključene. Bolečine, opekline, brazgotine niso možne. Sekvenčna metoda je hitra, nežna in učinkovita.
Cene:
1. depilacija s toplim voskom na predelu nad ustnico 1000 SIT
2. epilacija 150 SIT/min (čas trajanja je odvisen od števila in tipa dlačic)
3. beljenje na predelu nad ustnico 600 – 1200 SIT (odvisno od velikosti območja)
4. lasersko odstranjevanje: ??? cena mi ni poznana, lahko pa se pozanimate na Dermatološkem centru na Vodovodni Cesti v Ljubljani. Stevilko Vam na zeljo lahko priskrbim naknadno.