Najdi forum

Evo, pa se je spet odprla ta tema. Moj problem: dlake povsod. Brčice, brada, prsi, ritnici. Posledica-zafrustriranost. Bi mi lahko katera povedala, če se da rast dlačic zmanjšati s spremembo prehrane, homeopatijo, obstaja kaka krema, ki zavira rast-nimam ravno dovolj denarja za laser. Ali pa kaka kul belilna krema ( Andina mi ni všeč). Hvala že v naprej

Jaz imam čist enake probleme, rešitve pa žal tudi nobene prave.

Ti si moja sorodna duša. Jaz imam iste probleme in sem že vsa nesrečna. Ne vem kaj je vzrok tega. Do 20 leta je bilo vse o.k. Sedaj je pa čedalje huje. Poletje že kar sovražim, ker mi je muka iti na plažo. Da ne omenjam kakih kratkih majčk, kazanje popka, …
Pred 6 meseci sem začela jesti Diane 35 in je malo bolje. Izboljšalo se je na predelu obraza, po telesu pa je isto. Na predelu okoli popka uporabljam belilno kremo, ne vem pa kaj naresti z črto, ki se mi dela od prsi pa do popka. GROZA!!!!!

lp

A se mogoče dobijo kakšne hormonske tablete-da uničimo to nadlogo? Mislim, da je nekaj narobe z delovanjem hormonov – tudi pro meni je bilo vse ok do 19.-20. leta. Pliz help

se vam pridružujem… in tud jaz ne vem kaj bi…. tud zafrustrirana… preveč…
ja resno bi blo treba kšne tabletke al pa kej..

Punce, imam enak problem. Po porodu sem mislila da bo kaj bolje, pa ni. Lahko imate neravnovesje hormonov. Pojdite k endokrinologu, tam vam bodo naredili hormonsko sliko in ukrepali naprej. Jaz sem jemala diane 35 in je bilo malo bolje. Niso pa problem odvečne dlake ampak imate lahko problem z zanositvijo. Jaz sem jo že imela in sem zanosila s pomočjo klomifena. Drugače pa po nogah in trebuho depilacija z voskom, po obrazu pa laserska depilacija, ki se je pri meni zelo obnesla. Če vas še kaj zanima, pa vam povem nasednjič.

Na obrazu priporocam belilno kremo Andina, dobi se u DMu, je zlo v redu, bikini se splaca it na laser, ostalo pa na klasicne nacine…Drgac je pa pri preveliki porascenosti mislim-da najboljsa hormonska terapija.

Ej sorry, sele zj sm prebrala da ti Andina ni vsec…ne vem no, men je odgovarjala.

alenka..nekaj me zanima..sama bi šla tut na lasersko epilasijo in sicer mi goščava poganja po bradi in vratu (kiss the bearded women! only 1 dollar) :)) pa me nekaj zanima…slišala sem, če v telesu pride do hormonskih sprememb da se lahko pojavije nove dlake…a tako hormonsko spremembo lahko povzroča tudi nosečnost? ali zgolj mena? če veš..hvala za odgovor!

lp, lara

Ej, res si simpatična!
Sej imam tud jest take težave, za kakšno “hudo” kozmetičarko zmanka dnarja, pol si jih pa pulim eno po eno, ava! Je pa tole hormonsko pogojeno. Ziher!
Saj nam pomagajo tudi s kakšnimi dodatki v hrani (pri tem mislim kakšno “malco” majo kravce, pa putke, pa…, bohve s čim vse paradajz zalivajo, da o solati niti ne bi.).
Je pa res, da starejši smo, bolj smo kosmati, mogoče ma to kej zveze s slabšo prekrvavitvijo. Sej se hecam, mal se je treba.

Lep pozdrav vsem skupaj!

Uhhh, te dlake. I HATE THEM! Po nogah uporabljam Satinelle, pod pazduho pa na predelih, kjer so vse dlake in me motijo, pa kar britvico. Ali pa belilno kremo za roke.

Kako gre to z voskom po trebuhu? Meni rastejo dlake križem kražem, tako da jih ne morem kar z voskom.
Če bi si jaz eno po eno dlako pulila, potem bi mi tiste na začetku že zrasle, ko bi končala :))

Živjo!
Jst sem za obrazne predele včasih uporabljala belilno kremo Andina-sedaj pa vosek za obraz Strep-uporabljam ga sicer na 14 dni ampak je še vedno boljši od Andine.
Za ostale prede telesa pa uporabljam kar navadno britvico(mokro britje)-da nimam rdečih pikic in mozoljčkov po britju si predel kjer mislim briti močno zdrgnem npr. s krtačko za roke v smeri nasprotne rasti dlak in nobene kreme ne dam gor.
Jemljem pa tudi Diane 35 ki so imele pri meni učinek le na začetku jemanja.

Me pa zanima lasersko odstranjevanje dlačic tko da če katera ve:
-koliko stane(za obraz)
-kakšen je učinek
-keter koz.salon je najboljši za to v Lj.
bi bila zelo hvaležna za odgovore!
Pozdravček vsem!

oj groza, a ne, sam nas je pa veliko. Ko so meni začele rasti sem mislila, da sem edina na svetu. Zelo sem zainteresirana za endokrinologa, pa nimam pojma, kam se moram obrniti, in ali je to zastonj. Zanima me tudi kako vaši tipčki reagirajo na prekomerno poraščenost. Jaz nimam fanta, zato mi še uspeva prikrivat. Pa še nekaj – dlake okrog prsnih bradavičk – populim, pol je pa polno rdečih pikic še par dni.

a ti uspe s strepom popolnoma odstranit vse dlacice?meni ne uspe…ne vem, ali ne znam ali kaj je narobe, ker mi nikoli popolnoma ne pobere vseh dlacic…pa ves vosek mi potem ostane na obrazu…
a imas kak poseben postopek?

če jaz uporabim vosek na obrazu imam iste probleme kot ti yana, poleg tega pa po tem en miljon rdečih mozolčkov, rdeče fleki in zelo bolečo kožo..tko da tega ne bom počela več!

Jaz si jih kar s pinceto pulim, menda naj bi jih bilo sčacoma manj. Zdi se mi, da za brčice to kar drži, ampak po bradi… Obup!

za dlake po obrazu so dobri lističi za občutljive dele od Veeta-zraven so robčki, ki ti odstranijo ostanke voska in umirijo kožo (po moje so boljši kot Strepovi)…No ja, moj mož nič ne jamra, tudi če je kdaj kje kakšna dlaka preveč.

Moj fant se hvala bogu tudi nič ne pritožuje. Jaz mu non stop jamram, on pa me tolaži, češ da se nič ne opazi. Zaradi tega sem mu full hvaležna. To je zame full hudo. Sploh si ne predstavljam kako bi bilo, če bi mi fant metal naprej mojo prekomerno poraščenost.

lp

Ma to me ful tolaži, ker se kar malo bojim, kaj bo ko bo to moj izbranec opazil. Jaz drugače nisem temna, pa tudi po nogah nimam veliko dlak. Motijo me predvsem prsa. Ampak, če bo tisti fant taprav me bo imel rad tako kot sem. A ne?

napotnico za endokrinologa dobiš pri osebnem zdravniku ali ginekologu.. če je poraščenost izvor nepravilnega delovanja hormonov se da kao vse lepo odpraviti..

A ste ze slisale za NADS? Nasla sem jo v neki ameriski reviji. To je posebna krema ki jo je naredila ena Avstralka za svojo hcerko ki je imela iste tezave kot ve. Ce se ne motim so jo se pred kratkim prodajali v Top shopu. Sicer sam nic ne kupujem preko Top shopa, ampak to kremo bi pa poskusila. Ce ima pa katera ze konkretne izkusnje se pa priporocam da kaj pove….

Mislim, da je tekla debata že o tem in da so zadevo ženske full skritizirale. Poglej kakšne 2-4 tedne nazaj.
Lp

UF PA SO JO RES POPLJUVALE. HVALA BOGU ZA FORUM MARSIKAJ TI PRIHRANI! MENI VELIKOKRAT CAS IN DENAR

Še moje mnenje o dlačicah. Včasih sem imela s tem precej problem … predvsem po predelu nog in ritke. Potem sem jih par let (2, 3) .. vztrajno pulila s tisto Philipsovo zadevo … kar je kakšno leto zelo zelo bolelo. Tudi jokala zraven-vsakič!! Danes pa je stanje v primerjavi s prej full boljše … dlake so se razredčile, tiste, ki so ostale pa odstranim dosti lažje kot prej, saj je verjetno korenina od puljenja že precej oslabljena. Torej-če sem vam ljubi kakšno leto, dve trpeti full in prenašati posledice-včasih vnete pore je to pravi način. Aja……jemljem tudi Diane35, za katere so mi rekli da pomagajo proti prekomerni poraščenosti.

New Report

Close