Dm nore cene
Muller isto, 05.11.2022 ob 11:37
Ah, saj ni samo DM, Muller je tudi vse podrazil, spletne trgovine prav tako, kamorkoli gres, vse je drazje.
Kupujem tocno dolocene izdelke v DM in v Mullerju ali na spletu, pa tudi v drugih trhovinah imam ‘svoje’ izdelke, vse cene so sle gor!
PResenetilo me je, da sploh ni nobenih akcij!
Letos, 05.11.2022 ob 12:28
Tud men se je Dm zameril s cenami. Samo se par artiklov z “razumnimi” cenami tam kupujem.
Ja, pa gel za britje je 6eur, deodoranti po 5 eur, res so ful podražili. Splača se kupit edino njihove izdelke, šampone, balzame, wc papir, čistila, vse drugo je ful dražje kot drugje.
Vem, da ni ceneje. Ampak sorodnike imamo v Nemčiji.
6e spomladi smo bili na obisk in kupili kar nekaj kozmetike in čistil. Za novo lwto spwt nafrtujemo počitnice. Tokrat bomo pa res naredilii zalogo, da pri nas ne bo potrebno kupiti 1 zobne paste. Hrana zna biti gor dražja, kar pa nw velja za kozmetiko, čiatila.
Še moj najljubši parfum je v muller.de skoraj 10% cenejši kot pri nas.
1 tak konkreten premišljen nakup in imaš povrnjene stroške za pot.
Seveda so storitve dražje, restavracije.
A so tehnični izdelki ceneje.
Pa prehranski dodatki, nekatera zdravila brez recepta itd..
Ja, cene so šle zelo gor. Tako v DM kot v Mulerju. Muler je bil že prej dražji kot DM. Zdaj pa že nekaj časa v Muler dobavljajo iz skladišč v Madžarski robo za vzhodni trg. Tako da je tudi kvaliteta padla.
Kar se tega mila tiče, je pa ponekod že čez 5 evrov. Zgleda se bomo počasi vrnili v čase naših starih mam in bomo začeli kupovat trda mila. So cenejša, pa še za dalj časa trajajo, ker je poraba manjša. Pa tako kot ena zgoraj piše, treba bo več solidarnosti do tistih ki res nimajo. Ne do tistih ki jamrajo da nimajo, potem pa za vikende in počitnice grejo povsod naokrog. Za apartma, hotel in jedačo in pijačo na morju in toplicah vedno najdejo denar.
Zartrose izven profila, 05.11.2022 ob 15:03
Ja, sej so povsod.. ravo ta teden videla v treh merkatorjih chili int milo pitreh razlicnih cenah, 4,69 4,79 in 4,99. Morm prav pisat odgovornim ker to je zavajanje kupcev.
No tega mila ne kupujem vec, ker prej je bil 2,99 in to so absurdne pidrazitve.. ne podpiram tega kar picnejo
NO točno to je mene raz***dilo. Sem šla 14 dni nazaj v DM v nabavo. Da se razumemo – izključno njihove znamke, kupovala sem pr. prašek, pom. tablete, detergent za posodo, wc papir, pap. robčke, pap. brisače, wc in kop. čistila ( njihovo znamko), zobno pasto, vrečke za smeti, obešanke za wc( spet najcenejše) …itd. skratka NITI ENE stvari, ki bi bila nadstandard ali posebna znamka. Račun: 97 evrov.
Ko sem se peljala domov, bi bilo bolje, da me ni kdo posnel, kakšno mastno je bilo moje izrazoslovje…
Takoj zatem sem zbolela za covidom. In je moja svakinja odšla po nakupih. In ji naročim izključno samo intimno milo chilly.
Prinese na prag z računom: 4,75 evrov. WTF
Po novem ( ko mi zmanjka ta zadnji chilly) si bom ta malo umivala ravno tako z gelom za prh.
Znoreli so s temi cenami, resnično.
Na dolgi rok, bodo oni na slabšem. Ker ne bo več nikakršne kupne moči. Jaz nisem na minimalcu, pa me je “pogodilo”.
Na dolgi rok bo “pogodilo” njih.
Res je – včeraj sem bila po 3eh mesecih spet v Mullerju; trije izdelki, ki jih tam kupujem, so se podražili za kar 35% – določeno pralno sredstvo, čistilo in pripomoček za pedikuro.
Dekorativne kozmetike sploh nisem šla gledat, ker imam hvalabogu še nakupljenih zalog za nekje 1 leto, iz tujine ( po DF prodajalnah po letališčih, ko je bilo še takrat nekje 25% ceneje, kot takrat pri nas).
Cene noro letijo v nebo – trgovci pa so res postali pravi pokoronavojni dobičkarji. Mene sicer ne moti, pač ne bom hodila, je zalog za leto dve določenih še doma. In mi ni treba nakupovat, da se sotuacija tudi malo umiri. Kriza mine. Nekje vsakih 10 let je pa gospodarska kriza, po izkušnjah. Zadnja je bila med leti 2009 in 2012.
Res je, 05.11.2022 ob 16:28
NO točno to je mene raz***dilo. Sem šla 14 dni nazaj v DM v nabavo. Da se razumemo – izključno njihove znamke, kupovala sem pr. prašek, pom. tablete, detergent za posodo, wc papir, pap. robčke, pap. brisače, wc in kop. čistila ( njihovo znamko), zobno pasto, vrečke za smeti, obešanke za wc( spet najcenejše) …itd. skratka NITI ENE stvari, ki bi bila nadstandard ali posebna znamka. Račun: 97 evrov.
Ko sem se peljala domov, bi bilo bolje, da me ni kdo posnel, kakšno mastno je bilo moje izrazoslovje…
Takoj zatem sem zbolela za covidom. In je moja svakinja odšla po nakupih. In ji naročim izključno samo intimno milo chilly.
Prinese na prag z računom: 4,75 evrov. WTF
Po novem ( ko mi zmanjka ta zadnji chilly) si bom ta malo umivala ravno tako z gelom za prh.
Znoreli so s temi cenami, resnično.
Na dolgi rok, bodo oni na slabšem. Ker ne bo več nikakršne kupne moči. Jaz nisem na minimalcu, pa me je “pogodilo”.
Na dolgi rok bo “pogodilo” njih.
ma saj, čist so pobezljali ne zavedajo se, da tako izgubljajo kupno moč.. jst tud, tko kot sem še lani navaden gel bom pač šla nazaj, čili je bil itak bolj preseravanje kot kaj drugega.
Cene so šle povsod v višave.
Jaz bi si sicer lahko privoščila, ampak nikoli nisem tono stvari kupovala. Čistila kupim samo prašek za tekstil, detergent za posodo pomivati in za stroj, alkoholni kis in sodo bikarbono občasno. Steklo pucam z 1/4 kisa 3/4 vode. Ostalo z isto mešanico samo da še par kapljic čistila za posodo dodam. Trdo milo uporabljam že leta, ker se mi po njemu ne izsuši koža. Imam občutek da se ti geli sploh ne izperejo. Intimno milo ne kupujem, je ista sestava kot večina gelov za umivanje obraza, tako da tisto uporabim. Kupujem od CeraVe v veliki pakungi ki ga imam za pol leta ali pa še več. Pri čistilih in kozmetiki nas tako nategujejo da res ni. Nihče ne rabi za vsak kos v stanovanju drugačnega čistila in za za vsak del na telesu drugačne kreme in mila. Če je krema za obraz še ne pomeni da ne smeš rok namazat z njo :). Peno za britje čudovito nadomesti najcenejši regenerator za lase.
več kot tretjina dražje, 05.11.2022 ob 16:33
Res je – včeraj sem bila po 3eh mesecih spet v Mullerju; trije izdelki, ki jih tam kupujem, so se podražili za kar 35% – določeno pralno sredstvo, čistilo in pripomoček za pedikuro.
Dekorativne kozmetike sploh nisem šla gledat, ker imam hvalabogu še nakupljenih zalog za nekje 1 leto, iz tujine ( po DF prodajalnah po letališčih, ko je bilo še takrat nekje 25% ceneje, kot takrat pri nas).
Cene noro letijo v nebo – trgovci pa so res postali pravi pokoronavojni dobičkarji. Mene sicer ne moti, pač ne bom hodila, je zalog za leto dve določenih še doma. In mi ni treba nakupovat, da se sotuacija tudi malo umiri. Kriza mine. Nekje vsakih 10 let je pa gospodarska kriza, po izkušnjah. Zadnja je bila med leti 2009 in 2012.
ah tud to famo o 10 letih izkoriščajo – in ustvarijo krizo… tole zdaj s korono in vsem kar se zdaj z vojno dogaja je umetno ustvarjeno.
Nore cene dm, 05.11.2022 ob 14:00
Vem, da ni ceneje. Ampak sorodnike imamo v Nemčiji.
6e spomladi smo bili na obisk in kupili kar nekaj kozmetike in čistil. Za novo lwto spwt nafrtujemo počitnice. Tokrat bomo pa res naredilii zalogo, da pri nas ne bo potrebno kupiti 1 zobne paste. Hrana zna biti gor dražja, kar pa nw velja za kozmetiko, čiatila.
Še moj najljubši parfum je v muller.de skoraj 10% cenejši kot pri nas.
1 tak konkreten premišljen nakup in imaš povrnjene stroške za pot.
Seveda so storitve dražje, restavracije.
A so tehnični izdelki ceneje.
Pa prehranski dodatki, nekatera zdravila brez recepta itd..
A sveta preproščina, a v Nemčiji pa misliš, da ni podražitev?