Dm nore cene
gfksoć, 05.11.2022 ob 17:24
Nore cene dm, 05.11.2022 ob 14:00
Vem, da ni ceneje. Ampak sorodnike imamo v Nemčiji.
6e spomladi smo bili na obisk in kupili kar nekaj kozmetike in čistil. Za novo lwto spwt nafrtujemo počitnice. Tokrat bomo pa res naredilii zalogo, da pri nas ne bo potrebno kupiti 1 zobne paste. Hrana zna biti gor dražja, kar pa nw velja za kozmetiko, čiatila.
Še moj najljubši parfum je v muller.de skoraj 10% cenejši kot pri nas.
1 tak konkreten premišljen nakup in imaš povrnjene stroške za pot.
Seveda so storitve dražje, restavracije.
A so tehnični izdelki ceneje.
Pa prehranski dodatki, nekatera zdravila brez recepta itd..
A sveta preproščina, a v Nemčiji pa misliš, da ni podražitev?
Anonimno162, 05.11.2022 ob 17:01
več kot tretjina dražje, 05.11.2022 ob 16:33
Muller isto, 05.11.2022 ob 11:37
Ah, saj ni samo DM, Muller je tudi vse podrazil, spletne trgovine prav tako, kamorkoli gres, vse je drazje.
Kupujem tocno dolocene izdelke v DM in v Mullerju ali na spletu, pa tudi v drugih trhovinah imam ‘svoje’ izdelke, vse cene so sle gor!
Res je – včeraj sem bila po 3eh mesecih spet v Mullerju; trije izdelki, ki jih tam kupujem, so se podražili za kar 35% – določeno pralno sredstvo, čistilo in pripomoček za pedikuro.
Dekorativne kozmetike sploh nisem šla gledat, ker imam hvalabogu še nakupljenih zalog za nekje 1 leto, iz tujine ( po DF prodajalnah po letališčih, ko je bilo še takrat nekje 25% ceneje, kot takrat pri nas).
Cene noro letijo v nebo – trgovci pa so res postali pravi pokoronavojni dobičkarji. Mene sicer ne moti, pač ne bom hodila, je zalog za leto dve določenih še doma. In mi ni treba nakupovat, da se sotuacija tudi malo umiri. Kriza mine. Nekje vsakih 10 let je pa gospodarska kriza, po izkušnjah. Zadnja je bila med leti 2009 in 2012.
ah tud to famo o 10 letih izkoriščajo – in ustvarijo krizo… tole zdaj s korono in vsem kar se zdaj z vojno dogaja je umetno ustvarjeno.
Jasno, trgovec bo vedno znal izkoristit situacijo in paniko kupca, ki zavedeno in v paniki prazni police. Začne se pa že pri skret papirju, ki je za marsikoga osnovna higienska potrebščina. Cene so šle ponekod tudi za 70, 80% gor za isti wc papir, v 6ih mesecih…..
več kot tretjina dražje, 05.11.2022 ob 18:23
Jasno, trgovec bo vedno znal izkoristit situacijo in paniko kupca, ki zavedeno in v paniki prazni police. Začne se pa že pri skret papirju, ki je za marsikoga osnovna higienska potrebščina. Cene so šle ponekod tudi za 70, 80% gor za isti wc papir, v 6ih mesecih…..
jaz ti govorim o fami da se krize pojavljajo na deset let.
Nore cene dm, 05.11.2022 ob 18:18
Se je, samo ne toliko.
Dobiš stvari konkretno ceneje kot trenutno pri nas.
Seveda ne vse.
TUdi če je enak % podražitve kot pri nas, je še vedno ceneje.
Poleti smo nabavili ogromno drogerijskih izdelkov po občutno nižjih cenah kot so bile julija pri nas. Kot piše predhodnica, ne velja za vse, a za veliko artiklov pa drži. Barve za lase, doedoranti, zobne paste, čistila, vitaminski dodatki..
Isti izdelek pri nas 5.95 eur, tam, dvojno pakiranje 3.33 eur. Pri nas 18 eur, tam 12.95 eur. Pri nas 6.95 tam 2.95. Pri nas 3.25 eur, tam 1.59 eur..itd. To so bile redne cene, ne akcije.
Olje je bilo v Kauflandu 2.19 eur, ko ga pri nas nisi dobil izpod 2.99 ..in ko se je pisalo da je v Nemčiji 5 eur. Brala članek in isti dan vidim cele palete olja po 2.19 eur.
Hodimo pa v Tegut, VMarkt, Normo, Penny, Kaufland…vsaka trgovina ima kaj ugodneje. Včasih je bil Real zakon, pa ga ni več žal.
Da bi se izplačalo iti tja zgolj v nabavo bi res moral narediti letno zalogo verjetno, če pa je mimogrede pa se vsekakor izplača.
Anonimno 9286, 05.11.2022 ob 22:10
TUdi če je enak % podražitve kot pri nas, je še vedno ceneje.
Poleti smo nabavili ogromno drogerijskih izdelkov po občutno nižjih cenah kot so bile julija pri nas. Kot piše predhodnica, ne velja za vse, a za veliko artiklov pa drži. Barve za lase, doedoranti, zobne paste, čistila, vitaminski dodatki..
Isti izdelek pri nas 5.95 eur, tam, dvojno pakiranje 3.33 eur. Pri nas 18 eur, tam 12.95 eur. Pri nas 6.95 tam 2.95. Pri nas 3.25 eur, tam 1.59 eur..itd. To so bile redne cene, ne akcije.
Olje je bilo v Kauflandu 2.19 eur, ko ga pri nas nisi dobil izpod 2.99 ..in ko se je pisalo da je v Nemčiji 5 eur. Brala članek in isti dan vidim cele palete olja po 2.19 eur.
Hodimo pa v Tegut, VMarkt, Normo, Penny, Kaufland…vsaka trgovina ima kaj ugodneje. Včasih je bil Real zakon, pa ga ni več žal.
Da bi se izplačalo iti tja zgolj v nabavo bi res moral narediti letno zalogo verjetno, če pa je mimogrede pa se vsekakor izplača.
No epilog tega je – naredit si letno zalogo, ko odkriješ cenejše; vsaj za skret papir, vložke , tampone, zobne kreme, ustne vodice, pralna sredstva, čistila, štumfe, gate- jaz že tako
Bomo pa ko nekateri Ameri- t.i. prepsarji. Nič ni narobe, da imaš zalogo nekaterih stvari za eno leto doma v teh današnjih cajtih – ker bo v naslednji mesceih vse zagotovo 50% dražje zaradi požrtnosti trgovcev.
Trgovci NISO krivi za podražitve. Ampak centralne banke in politiki za neodgovorno denarno politiko. Še malo so se podražili izdelki, če pogledamo rast cen energije, surovin, pakiranja/ embalaže, stroška dela,…večji del podražitev še pride.
Edino v energetiki res imajo mastne marže. To pa zaradi premalo investicij v zadnjih 10 letih in spet politikov in njihovih okoljskih ciljev.
- [/qu hujdi komunizem na Celjani kit zdaj. ote]
Konkretno zdaj so prehranski artikli vsi cenejši, kot pri nas. S tem, da so v Srbiji cene celo se višje, kot v Slo. Balkan ima najvišje cene in najnizje plače. Folk, namesto da bi se zbudil, bo hodil po zaloge v tujino. Milko bo zamenjal sekret papir. Nikoli hujši komunizem na BALKANU, kot se je pravkar začel.
Arty, 05.11.2022 ob 22:19
Trgovci NISO krivi za podražitve. Ampak centralne banke in politiki za neodgovorno denarno politiko. Še malo so se podražili izdelki, če pogledamo rast cen energije, surovin, pakiranja/ embalaže, stroška dela,…večji del podražitev še pride.
Edino v energetiki res imajo mastne marže. To pa zaradi premalo investicij v zadnjih 10 letih in spet politikov in njihovih okoljskih ciljev.
- A samo pri nam imamo tak vpliv ECB in evropske politike, tu po stari jugi dol, ne ga srat. Saj drugje tud grejo gor cene, sam ne v takih enormnih zneskih, kot pr nam.
časi so taki, 05.11.2022 ob 22:17
No epilog tega je – naredit si letno zalogo, ko odkriješ cenejše; vsaj za skret papir, vložke , tampone, zobne kreme, ustne vodice, pralna sredstva, čistila, štumfe, gate- jaz že tako
Bomo pa ko nekateri Ameri- t.i. prepsarji. Nič ni narobe, da imaš zalogo nekaterih stvari za eno leto doma v teh današnjih cajtih – ker bo v naslednji mesceih vse zagotovo 50% dražje zaradi požrtnosti trgovcev.
ABsolutno..
Absolutno..nakupila v Nemčiji barv za lase za celo leto , ista pri nas 5 eur dražja, to je vsaj 40 eur prihranka, tamponi OB 16 kom po 1.85 eur..imam zalogo, prihranek na leto recimo 20 eur Vložki po 0.55 eur v akciji..zaloga narejena hahaha..prihranek 20 eur. Kje so śe deo, śamponi, čistila..za wc papir res ni bilo prostora v avtu ..ampak samo za nekaj osnovnih stvari nanese ogromno če kupiš na zalogo. Pa ni da bi nabavili xy brand..pač enako kot bi pri nas.
Anonimno 9286, 05.11.2022 ob 23:04
ABsolutno..
Absolutno..nakupila v Nemčiji barv za lase za celo leto , ista pri nas 5 eur dražja, to je vsaj 40 eur prihranka, tamponi OB 16 kom po 1.85 eur..imam zalogo, prihranek na leto recimo 20 eur Vložki po 0.55 eur v akciji..zaloga narejena hahaha..prihranek 20 eur. Kje so śe deo, śamponi, čistila..za wc papir res ni bilo prostora v avtu ..ampak samo za nekaj osnovnih stvari nanese ogromno če kupiš na zalogo. Pa ni da bi nabavili xy brand..pač enako kot bi pri nas.
In kam si vložila teh 80 €, ki si jih s tem prihranila? Pa ne mi reč, da si jih zapravila za druge stvari.
Jaz pa imam, ni mi problem denar, ampak iz principa ne bom kupovala dragih in drazjih stvari, pa se zmanjsalo bom potrosnjo, pa naj jim ostajajo zaloge, zakaj mislite, da se meso ne drazi, zato ker si ne morejo privoscit, da jim ostane itd.. Nobenega razloga ni za tako napihovanje cen, mah totalno je vse zblaznelo no..
Jaaa, 05.11.2022 ob 23:23
Jaz pa imam, ni mi problem denar, ampak iz principa ne bom kupovala dragih in drazjih stvari, pa se zmanjsalo bom potrosnjo, pa naj jim ostajajo zaloge, zakaj mislite, da se meso ne drazi, zato ker si ne morejo privoscit, da jim ostane itd.. Nobenega razloga ni za tako napihovanje cen, mah totalno je vse zblaznelo no..
Jasno – tipično napihnjeno vojno dobčikarstvo je to.
Vesela mama, 06.11.2022 ob 00:31
Haha isto mi je padlo v oči.
Hehe, no jaz sem pa tretja.
Od oka VSAJ 45odstotkov gor in velja za vse vrste mesa! Ga sicer jem malokrat, morda zato se hitreje opazim. Cca 14dni nazaj je bilo puranje belo v akciji v Sparu 7,99eur (okoli 30procentna akcija). V glavnem, pred enim letom je bila redna cena nizja – kaj sele v casu pred epidemijo.