Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DM tek za ženske ipd..zakaj hodite?

DM tek za ženske ipd..zakaj hodite?

Me res zanima..tiste, ki se udeležujete tovrstnih prireditev? Mene ne spraviš za živo glavo, pa sem športnica, dosti tečem in tista razdalja je mala malica zame..
Enkrat samkrat sem šla na 10 km traso na ljubljanskem maratonu (več od 12 km niti nisem nikol trenirala, ker je moj osnovni šport nekaj drugega), pa me ni potegnilo. Ni mi za gužvanje ali dokazovanje same sebe..
Zato mi je smešno, ko znanka na veliko razlaga kako ona bo pa šla na DM tek, kot da je to ne vem kakšen uspeh in dosežek, ja to gre enkrat na leto, med letom pa nič..zato mi je res mimo..
Povejte, zakaj greste, da se družite, da “uidete” od doma, da se dokazujete, da to zmorete, da dobite majčko ali kaj drugega?

Če tebi ni potegnilo, zakaj pa drugim ne bi?
Jaz sicer ne tečem, poznam pa nekaj rekreativnih tekačic. Gredo na DM tek, na LM, kakšna tud več kot na 10. Zaradi druženja, katera morda zaradi potrjevanja, da zmore, za zabavo … In ja, za marsikatero je DM tudi dosežek in uspeh in se ni treba iz tega norčevat, češ, kakšen dosežek pa je to.
Nobena (od tistih, ki jih poznam) pa ne gre laufat za majco al pa da uide od doma. Ker od doma gredo tudi sicer, ko trenirajo ali počnejo kaj drugega.

sej se nisem tko norčevala oz. ni bilo tko mišljeno, ampak na živce mi gre, ko mi mož reče: a ti pa ne greš?? Češ.. Ko una kolegica pa gre.. Pol sem bila jezna in rekla, da ko bo ona pretelovadila četrt tolk kot jaz naj se javi..
Pač ja, meni ni do te množičnosti. Še ko sem šla parkrat s kolegico tečt, mi ni bilo ok, ker je tekla prepočasi in s krajšim korakom in posledično sem se jaz bremzala, krajšala svoj koraki n na koncu so me bolele noge..
Grem pa na to prireditev v toliko, ker bo tekel naš tamal, zanj je to doživetje::) drugače pa je stvar ok v toliko, da zmuvajo tudi ženske, ki sicer ne migajo.:)

Sama sem tudi bolj tak tip kot avtorica, samozadostna, bi temu lahko rekla … in ne potrebujem takih druženj, sem pa opazila, da VEČINA drugih ljudi pa jih potrebuje.

Enim gre za poseben dogodek, drugim za druženje, tretjim, da se pokažejo, milijon vzrokov bi lahko našla, razumet pa jih ne morem (sem se tega samo naučila), ker jaz čutim drugače. Je pa mož pred leti bil na nekaj takih prireditvah in je povedal, da je popolnoma drugačna energija, da te kar ponese, kot če sam tečeš …

Sama hodim na športne aktivnosti 3x na teden, vendar ne tečem…in sem si rekla zakaj pa nebi šla na DM tek..ki je zame priložnost da se spet začnem pripravljat v teku, tako da je DM tek zame samo ena “brca v rit” da začnem tečt bolj pogosto…

Verjetno ko bom v soboto tam in ko bom vidla tisto gužvo si bom mislna, kaj je blo pa men tega treba…ampak tako je..
Postavila sem si cilj in hočem ga dosečt;)

Tako da važn da človek športa predvsem zase, če se pa kdaj udeleži še kakšne prireditve je pa itak mal za popestritev in dzuženje;)

Boljš tečt kot pa doma pred TV-jem sedet;)

LP

zanimivo, tud moj mož pravi, da ga to dvigne..mene edinkrat ko sem šla ni potegnilo, kvečjem so me pol bolela kolena in kolki ker sem laufala po asfaltu, prej pa vedno po pesku..Tko da tud s tega vidika se jaz to ne grem več:(

Tudi sama redno tečem in na takem prireditve grem od časa do časa, je pa res, da vedno manj. Tek obožujem in tečem tudi po snegu in včasih dežju. Mi je všeč pričakovanje tega dneva, priprave, postane nekakšen cilj, to je verjetno še iz časov, ko sem tekla 21ke in so bili ti dnevi pol nekakšen mini praznik – tek, potem pa na kosilo in druženje.
Me pa skrbijo tiste, ki sicer nič ne tečejo, pol pa grejo kar naenkrat na 5,10km, čeprav niti slučajno niso pripravljene.

Jaz vedno sama tečem, lansko leto sem šla prvič na LM na 10km, na DM teku sem bila že večkrat. Zakaj? Zaradi energije, ki to jo da množica. Meni je to kot nek special dogodek, ne gre ze rekreacijo, saj to sama redno počnem, gre za vse, vzdušje, …in darilno vrečko. 🙂

Verjamem pa, da tisto gužvanje ne ustreza vsem.

Štart na Lm ob zvokih skupine stroj je pa nekaj kar moraš doživeti. Noro.

no sej, take..kot moja kolegica
pol pa cela zasopihana da jo skor kap do cilja..zdravo to ni, ampak važno, da je ona zmagala.
Tud 5 km tečt ni keks če sicer ne počneš nič

No, jaz recimo grem zarad majčke :))

Jaz redno tečem…in tek na LM je nekaj čisto drugega kot DM…jaz na DM ne grem nikoli več…bila lani prvič, zadnjič in nikoli več. Če glih ne stojiš v prvi vrsti in se ne zaženeš 100 na uro, da boš prvi v hribu in na tistih ozkih stezicah…pol si samo na sprehodu…meni osebno je na DM res prevelika gneča…pa ne jemljem teka za neko hudo tekmovanje, samo res nisem uživala…spoštujem vse, ki grejo, predvsem ženske, ki se s športom ne ukvarjajo in je ta tek za njih neka odskočna deska, dan, ko bodo nekaj naredile zase, odlično…jaz osebno grem raje na LM…na 21 km se tudi gneča razporedi in tek je res užitek…sicer pa vsak po svoje. Aja, še to, tudi prijavnina se mi zdi precej visoka, sicer je res, da dobiš polno vrečko, ampak saj to so sponzorska darila…če bi se prijavila zdaj, bi dala 25 eur. 25 za DM tek? ne hvala…za to, kar ponujajo mnogo preveč…Mopje mnenje…

lp, MM

Se stoprocentno strinjam. LM in DM pa res ni primerljiv. Sem bila na na vsakem DM teku, no lanski je bil zadnji, ker je to eno samo prerivanje, suvanje s komolci ipd. Nikoli več, če ne bodo kaj spremenili v organizaciji.

Sicer pa se udeležujem takih zadev zaradi družbe in pa zato, da imam nek cilj, zaradi katerega se zmigam in sem aktivna.

Tekačice smo letos razdeljene v skupine glede na čas, v katerm nameravamo preteči progo. Mislim, da ne bo hude gužve.

P.S. Nekdo se je registriral z mojim vzdevkom! :))) lol

Začela sem teči pred 2 leti, lani oktobra sem bila na svoji prvi tekmi v življenju na LM, na 10km. Bila sem navdušena, ker pa sicer nisem ravno oboževalka gneč, se tekem izogibam, vendar so vsekakor nek adrenalinski motivator za naprej, zato bom po vsej verjetnosti pridno trenirala celo poletje za 21ko jeseni.

Mogoče se bom kakšne tekme udeležila, in to zato, da dobim novo motivacijo, nov zagon, ki ga tekme prav gotovo dajajo. Da bi redno vsak teden študirala kam bom šla teči – to pa ne.

Ker tečem za dušo in telo, sama zase najraje.

Se od prve do zadnje črke strinjam z napisanim.
Za 25 euro si kupim sama izdelke, po svojem okusu in niti pod razno ne mislim plačevat reklamo za trgovsko hišo.Pravzaprav bi ona morala plačati meni in vsem tekačicam,ker delamo reklamo zanjo;))))))

Tečem pa že par let in se udeležujem ostalih organiziranih tekov.

Na DM tek ne grem, ker mi ni všeč. Hodim pa na druge teke. Zakaj? Zato, ker imam cilj ne le, da pretečem določeno razdaljo, ker to tako ali tako počnem sama, ampak zato, da pretečem to razdaljo čim hitreje.

Hm, za štartnino sem skupaj s popustom (točke itak zberem, ker kupujem v DM mačji pesek), dala točno 12,60 EUR. Da ne bo pomote.

Itak sem večino vrečke odstopila mami, ker izdelkov ne uporabljam. Hočem reči, da za 12.60 me ne bo pobralo + vrečka je vredna veliko več.

Zakaj grem? Nimam pojma … nisme šla še nikoli, pa grem poskusiti, da vidim, če je res tolk grozno 🙂

Aja, sicer tečem, da ne bo pomote, nazadnje odtekla Trojke – 12 km.

Energija na štartu tekov, kjer som do zdaj tekla, je pa res nekaj posebnega.

Avtorica začetnega posta … saj je vseeno, koliko tvoja prijatlejica pretelovadi, četrt toliko ali pol tolik kot ti ali pa nič …Očitno jo ta tek motivira in nikar ne bodi tako omalovažujoča do njenih dosežkov, očitno je zanjo to bistveno večji dosežek kot zate, morala bi se veseliti z njo in jo spodbujati … ali pa očitno pač ni prijateljica.

Moja res dobra prijateljica je veliko bolj športen človek kot jaz, veliko bolj postavna in hitra, pa me na vsako “tekmo” spremlja, me spodbuja, navija, nosi nahrbtnik s cunjami in pijačo in se vedno znova veseli dosežka z mano, pa tudi če bi bil njen pol boljši … Njej pač ni cilj iti, ni pa nikoli zaničjiva do mojih dosežkov.

Res vas ne razumem.. v vaših postih je čutiti malce tistega kar nam “Slovencelnom” radi očitajo. Zakaj se tako radi spravljate na to štartnino in vrečko – povejte koliko stane štartnina na drugih tekih??? Ta vrečka je samo plus, štartnino plačate namreč na vseh tekih, tko, da res ne razumem kaj želite povedati. In ja…na dm teku je gneča, tako, da tista, ki želi oz.pričakuje nek dober rezultat na ta tek pač ne gre, očitno je na dm teku nekaj kar potegne, kaj ne vem..neka energija, dobro vzdušje in morda zabava po teku, kajti to ni tek, ki ga odtečeš in greš domov. Tam je zabava, dobra volja in nasmehi na obrazih mnogih, ki so res premagale same sebe. Verjetno, če bi bil dm tek tok mimo, ne bi bilo na štartu 4000+ žensk (btw to je več žensk kot na LM); se vidimo med “ta-počasnejšimi”…

Hodijo zato, ker so potem ful frajerke. Danes je moderno, da se udeležiš vsega, kar je medijsko močno podprto.

New Report

Close