DM vs. Muller
DM- kolekcija za osebno nego Balea in Alverde, majhne gumice za lase, mokri otroški robčki za WC, plenice ( še pred časom), pralni prašek (njihova znamka), hrana za kunca, žagovina za kunca kupila lani rokavice obrobljene s krznom ( čudovite), javorjev sirup za sladkanje.
Mueller- čistila za dom njihove blagovne znamke, pralni prašek (njihova znamka), mokri robčki za dojenčke, robčki v kartonasti škatli, igrače, parfume, lake za nohte ( njihova blagovna znamka), žagovina za kunca in hrana zanj, bone za rojstne dneve.
Kakor kdaj – mešano, gledam,kaj je v akcijskih ponudbah, pa kupone spremljam, točke uveljavljam v DM-u. Miller mi odkar so uvedli to, da popust lahko uveljavljaš šele pri naslednjem nakupu ni več toliko lojalno do kupca kot prej, ko si imel lojalnostno kartico za takojšen 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust. Pa mi ni treba ravno šparat glede tovrstnih nakupov, samo imam pa naštudirano, kje se kaj izplača, kaj pa ne. Muller kupujem pretežno suhe oreščke, sadje, pa kakšna darila za rojstne dneve, je fino, ker laho vse na einem mestu kupiš.
v Dm-u kupujem velikokrat tako, da izkoristim kupon za 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za nakup naprimer nekaterih posebnih izdelkov, kot so mleko brez laktoze, nekatere Medexove izdelke, pa izdelke, ki so and 10, 20 eur….moške britvice, losijoni za po britju, eko čistila, ipd.
Je pa res. da veliko kozmetike na zalogo nakupim čez lužo kadar grem, kjer je vse več kot 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje ( od dekorative-MAC, E.l.f.,odlična kozmetika, med 0,99 do7 usd za kos ki mimogrede poseka marsikatero komercialno znamko kozmetike tukaj v Evropi( berite ocene na tujih forumih).
Pa Loreal in Fructis lasna kozmetika, samo za primerjavo – pri nas so ta tanova olja Elseve extraordinarie po Mullerjih in Dm-ih v redni ceni cca 9 eur, v USA Target ali Wallmart pa 7 usd z davkom vred….), potem si tam nakupim na zalogo tamponov ( Playtex so najboljši), vložkov Kotex ( tudi najboljši), pa krem in sprejev za sončenje – Neutrogena, Copertone, ipd. Pa moške britvice Gilette so gor cca 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejše, kot pri nas.
Pralne praške nakupim v Italiji, samo en mehčalec, ki mi je odličen, pa v Lildu
jaz obiščem oba v Qulandiji in potem gre takole
Mueller: Claro tablete za pomivalca (one navadne 42 komadov), tud sol (njihova Blink) sveče (čajne, pa one za v svečnike), ustna voda pa zobne paste (Langelica)
DM: zobna pasta Colgate Pro relief (Mueller je žal nima),
Jaz kupujem skoraj vso kozmetiko (za nego in ličila) in izdelke za gospodinjstvo (čistila, pralni prašek itd.) v DM, in sicer njihove znamke (Alverde, Balea, DenkMit, Sanft&Sicher). Se mi zdi daleč najboljše razmerje med ceno in kakovostjo – ugodno in kvalitetno. Všeč mi je tudi njihov sistem nabiranja točk s kartico zvestobe, kar lahko potem izkoristiš za popust pri nakupih, na posamezne izdelke, za kakšne toplice, masažo…
Še zlo na začetku sem zahajala v DM in kupovali pretežno tam, potem pa so začeli forsirati njihovo blagovno znamko, ki mi nekako ni všeč, tudi cene so začele počasi naraščati in ugotovila sem da so postali kar precej dragi, tudi tisti popusti so mi bili precej neuporabni, poskusila sem tudi Muller, nakupovala tudi tam, samo kaj ko v moji bližini kjer živim ni nobenega Mullerja, sedaj v zadnjem obdobju pa največ nakupujem v Tuševih drogerijah, imajo vedno boljše stvari in izbiro pa tudi cene so meni ok.
Jaz izključno Muller – ker nimajo kartice. Sprva sem bila malo užaljena ko so jo ukinili, sedaj ko tudi strokovno vem kako to gre, pa kupujem samo v trgovinah brez kartice. Žal so mi ostali samo diskonti in specializirane prodajalne.
Res izjemoma zaidem v dm, če sem izven domačega kraja npr. na dopustu, pa nujno kaj rabim ali če nakopujem s prijateljico in me zvleče tja (samo potem samo gledam, nič ne kupim).
V M nakopujem: pralni prašek, čistila, gobice, šolske stvari, parfume in dekorativno kozmetiko, barve za lase, hlačne nogavice, igrače, nekaj hrane (kokos mleko, kak namaz, čaj, kako bonbniero), zobno kozmetiko.