DMA in XP
z win xp pro mora biti nekaj hudo narobe.preverjali smo na 2 računalnikah.vse gre počasneje kot pri ME.od diska do cd-roma pa do cdrw-ja.disk smo merili z hd-tachom in je dosti počasnejši kot pri ME,enako cd-rom.vsi pravijo da ti xp sami nastavijo dma ampak verjetno je neka napaka oz. KJE LAHKO SAM NASTAVIM DMA?saj navidez ni počasneje ,ampak če zelo veliko delaš z rač. se to takoj opazi.
HVALA za vsak nasvet
Ne poznam sicer orodja, s katerim si delal primerjave, vendar se mi zdijo XP bistveno hitrejši od ME, zlasti pa so bolj stabilen OS.
Edina težava, ki sem jo zaznal, je pomanjkljiva podpora gonilnikov za starejši hardware, vendar je to že slabost proizvajalcev periferije. Skratka na dolgi rok imajo uporabniki z XP manj težav.
Seveda je veliko odvisno od konfiguracije, posameznih komponent in programske opreme, ki jo uporabljajo.
LP Tajfun
Računaliki,kjer smo inštalirali XP so novi celeron 1000 Mhz.
Ni problem ,da bi bil cel sistem počasnejši,ampak samo CD,CD recorder in Hard disk.
Ni šlo snemati pri višji hitrosti od 4x.
Tak da bi moralo biti nekaj v zvezi DMA,samo ne vem,kje se to najde pri Win XP.
Brez vsakršnih sprememb nastavitev v XP lahko snemam pri višjih hitrostih. Uporabljam Roxio CD Creator 5 in zadnjo verzijo Nerota. Morda pekač ni povsem kompatibilen z XP?
problemi so pri dma.saj je vse pravilno nastavljeno ampak sigurno ne dela tako kot bi trebalo.preverjali smo na 6 računalnikih.če izmeriš disk z hd-tachom je ta zelo počasnejši v xp ,v ME pa dela tako kot treba.tudi če iz cd-roma kopiraš npr.film,mi ga v xp skopira 5-6 min v ME pa 3 min.na vseh 6 računalnikih so bili rezultati enaki.rač.so različni nobeden pa ni slabši od 1000mhz.
Sam imam XP in mi dela dosti bolje od Me in 98 brez kakršnih koli nastavitev, vse si je XP sam izbral. Mogoče izbirate napačne drajve. Ali pa imate vstavljen CD-RW, ki ne podpira večje hitrosi od 4x.
Forum je zaprt za komentiranje.