Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dnevna soba – polno vetrin in odprtih polic??

dnevna soba – polno vetrin in odprtih polic??

Prenavljamo dnevno sobo in bolj kot gledam dnevne sobo bolj se mi ne dopadejo dnevne sobe, ki so sedaj moderne: v glavnem prazna stena, ob kateri nekaj malega pohištva, pa še to je vse odprto in vetrinasto. Pojma nimam kaj bi dala gor, ker ne maram praholovcev in sem že pred leti vse zmetala stran. Nimam kristalnih kozarcev ipd., nimam kakšnih dragocenosti. Krožnike in skodelice tudi ne bi imela v dnevni. Le knjige bi šle na te police, pa še teh nimam toliko.
Na drugi strani pa kavč.
Zdi se mi, da bi prostor izgledal zelo dolgočasno, je malo prevelik za tako malo pohištva (4x4m). Poleg tega bi rada bolj izkoristila prostor.
V prostoru bi imela kakšno konkretno omaro, med temi se mi zdi prav, da je tudi prostor za TV … Ampak pojma nimam kje kupiti, sem prebrskala 1001 spletno strani, pa nič pametnega ne najdem. Ok, ena mi je všeč iz Ikee, pa je temna, kar mi pa že spet ni všeč.
Kakšen nasvet?

Vitrina, ne vetrina.

Sicer pa se da prostor zapolnit še s čim drugim kot z omarami do stropa. Mene zagrabi klavstofobija, ko stopim v z omarami natrpan prostor. Tako da žal, za tvoj okus nimam nasveta.

Pojdi malo pogledat po trgovinah, da v živo vidiš stvari, boš mogoče našla kaj.

Nariši kaj bi rada in naroči pri mizarju.

https://www.google.si/search?q=omare+za+dnevno+sobo&client=firefox-a&hs=bxf&rls=org.mozilla:sl:official&channel=np&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=02xVU8KdOYPRtQaxqYCADQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1600&bih=771

Vitrine pa res že doolgo niso moderne.

Mi imamo precej velik prostor namenjen dnevni sobi. Ob eni steni imamo masivno nizko omaro s predali, brez odprtih polic, na kateri je TV. Omara je dolga 4,6 m in ne zapolni cele stene.
Poleg tega imamo raztegljivo 3-sedežno zofo, raztegljivo 2-sedežno zofo, 1-sedežno in počivalnik. Med zofama imamo prostostoječo luč. Prav tako imamo na tleh 3 velike sedalne “blazine”, ki jih uporabljajo predvsem otroci.
Prostor dopolnjujejo sobne rastline, ki segajo skoraj do stropa, oz v galerijo. Se pa dnevna nadaljujeje v jedilnico,kuhinjo, bralno sobo in na teraso.
Vse brez polic in vitrin.

počakaj .. € se lahko zapravi tudi ko veš kaj bi rada

ikea ima veliko ponudbe, kjer lahko pobljubno kombiniraš mini/maxi variato, odprto/stekleno/zaprto, različne barve… tako da ponudba je, ampak če ti nič ni všeč raje počakaj. mi imamo masivni les iz lip bled in je zelo fajn.

http://www.ikea.com/us/en/catalog/categories/departments/living_room/10475/

Če želiš mi pusti email kontakt in ti pošljem sliko moje dnevne omare, če ti bo všeč pa dobiš še kontakt mojega mizarja.

Res je najbolje, da si omaro daš narediti po meri.

Odprte vitrine so nezaustavljiv zbiralnik prahu. Še alergijo boš fasala…………………………

Pri nas je v dnevni od omar samo ena mini omarica za hi-fi, pa še tisto bi najraje dala ven, če bi se dalo. TV je na steni. Dnevna z jedilnico je velika ca. 20 m2, pa niti približno ni videti prazna. Vse se da. Dnevna se mi res ne zdi najprimernejši prostor za orjaške omare, v katerih se nabira vse mogoče.

nimaš kozarcev, nimaš posode, nimaš knjig, nimaš praholovilcev… kaj boš pa dala v te gromozanske omare? Če nujno rabiš shranjevalni prostor potem so omare pač nujno zlo, sicer pa prostor raje napolni s kakšnimi slikami, lončnicami, prostostoječo lučjo…

Masivne omare, vitrine, to že dolgo ni moderno …. če hočeš imet moderno 🙂
Tako blazno velike dnevne spet nimaš, da bi jo bil problem napolnit. Jaz bi dala na na eno stran kredenco, torej dolgo nizko omaro (ima naj kakšno odprto polico za dvd player, v njej notri pa dvdji ipd. Na njej NIČ, razen kakšna lončnica), nad njo na steni pa tv plazmo. Drugi dve steni bi bili namenjeni postavitvi razvejane sedežne in recimo dveh mizic. Pa velike lončnice na tleh. Na stenah pa slike.

Uživej v prostornosti, zračnosti, ne zabaši z omarami ipd.

Kredenca ni nizka omara…

New Report

Close