Dnevnice
Pozdravljeni,
delam v krovstvu za enega privatnika in me zanima, če lahko zahtevam oz. če mi pripadajo dnevnice glede na to, da smo že več tednov na terenu (v Sloveniji, cirka 130km od sedeža delodajalca) od ponedeljka do petka, kjer tudi prespimo. Šef nam plača prenočišče in večerjo (brez zajtrka), malice si moramo sami kriti. Glede na to, da je še dela vsaj za dober mesec, me zanima, če lahko zahtevam dnevnice za nazaj in za naslednje prihajajoče tedne. Se dnevnice plačajo tedensko ali mesečno skupaj s plačo?
Dnevnice se morajo izplačati najkasneje mesečno, skupaj s plačo. Lahko jih na koncu terjaš za pet let nazaj.
Kaj pa v primeru, da se nadrejeni dela nemega, ko jih zahtevaš oz. ti pri plači nakaže zraven 30-40€ kao dnevnic. Če sem prav seznanjen je za en dan dnevnica 21,39€.
Spet jaz in moje dnevnice…
Nadrejeni nam je pri placi nakazal 80€ za dodatek na terenu, za cel mesec.
Kot dnevnice si on razlaga to, da nam placa prenocisce in vecerjo (malice si moramo sami).
Kdo ima zdaj v tem primeru prav?
Hvala
Dnevnice vam ne pripadajo, ker so le te namenjene za službena potovanja in ne za delo na terenu.
Obračunan vam je bil terenski dodatek, ki znaša 4,49 eur/dnevno. Torej 20 dni x 4,49 = 89,80 eur.
Če vam plača še prenočišče in večerjo, menim, da je to OK.
Forum je zaprt za komentiranje.