Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Dnevnik Hiacinte Novak

Dnevnik Hiacinte Novak

Hoj,

a je kdo bral knjigo Dnevnik Hiacinte Novak. Kakšna se vam zdi?

Sem se prav pošteno nasmejala kdaj pa kdaj, le da sem imela vseskozi občutek, da je dobila idejo, ko je brala Dnevnik Bridget Jones. Pa čeprav se ji dogajajo precej drugačne stvari.
Brala pa sem jo še, ko je izhajala kot priloga v neki reviji (ne spomnim se več točno, v kateri. Vem pa, da sem jo kupovala, ker sem bila radovedna, kaj se bo Hiacinti še dogajalo).

za smeh je priporočljiva..
vendar je tudi mene vsekozi preveval občutek in slutnja na bridget jones.
ampak vseeno. je v redu! vsaj menI:>

res ne vem, čemu ste se smejale?? jaz se nisem zasmejala niti enkrat.

Zakaj si jo pa potem brala? Mislim, eni ste pa res čudni. Mučiš se s knjigo, zato, da jo lahko skritiziraš? Ni mi jasno…A ni škoda časa?

Sicer pa je bila meni Hiacinta zelo všeč!!

Pravkar sem jo prinesla iz knjižnice. V začetku sama pravi: “Pravkar sem odložila knjigo Dnevnik Bridget Jones. Od srca sem se nasmejala. Punca je res duhovita, čeprav je res, da je malce kurasta. Nato pa mi je padlo na pamet, da bi tudi jaz pisala nekaj podobnega. Zakaj pa ne. Morda bo potem življenje malo lažje. Jutri začnem!” Torej ne skriva podobnosti svoje knjige z Dnevnikom B.J. Veselim se že branja te, upam, duhovite knjige.
Na koncu knjige je objavljen internetni naslov in vam ga sporočam: [email protected], kamor ji lahko pišete. LP

Nessa: kako misliš, zakaj sem jo brala? a ti za vse knjige že vnaprej veš, ali ti bojo všeč ali ne? toliko se mi je Hijacinta že dopadla, da sem jo prebrala, ampak zasmejala se pa pač nisem nikoli! sploh pa nisem rekla, da mi ni bila všeč. mislim, da nisem čudna, ker mi ni bila smešna.

Katera knjiga pa ti je na primer bila smešna? Čisto resno sprašujem!

Sem na polovici knjige in se kar zabavam! Tale naša H.N. je prava slovenska B.J. Se mi zdi, da je knjigo za kratek čas vredno prebrati!
Se pa tudi sama spoznavam s “slengom mladih”, ki mi je pač, glede na mojo generacijo, precej tuj. V naših mladih časih so bile besede “perfekten, frajer, groza, obup” in še kaj, našim staršem prenapete besede. Vsak čas prinese svoje. Tako je in vedno tako bo.
Vsem lep pozdrav!

Knjiga prebrana (že, škoda!); mestoma sem se od srca nasmejala.
Draga “resna”, malo si se pa le posmejala, kajne? Zamisli si tisti čopič ali pa pesek v čevljih pa štumf, ki se je vlekel za njo, Hilda..no mislim da je spretno napisana knjiga. Saj je tako malo knjig ob katerih se človek preprosto razvedri in nasmeji in ob Dnevniku Hiacinte Novak sem si to privoščila.

Meni je bila tudi prav zabavna. sicer sem jo brala kot prilogo revije (se mi zdi da Nove, ko je začela izhajati) pa je bila prav duhovita in zabavna.

Podobna Bridget Jones, vendar me to ni prav nič motilo. BTW – nadaljevanje dnevnika Brdiget Jones meni sploh ni bilo všeč.

Ali kdo kaj ve, če je ta avtorica napisala še kaj?

New Report

Close