Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dnevno ličenje

dnevno ličenje

Prosim za nasvet tistih, ki se dnevno ličite. Pa prosim, da ne odgovarjate tiste, ki si (kot jaz) namažete trepalnice in morda še z glosom ampak tiste, ki veste kako se zadevi streže:):). Torej kaj vse rabim za “popoln” make up. pudri, podlage, v kakšni obliki (prah, kamen….), senčila….hvala za pomoč.

Ni nekega splošnega pravila. Potrebuješ tisto, kar tebi ustreza in kar pač ti potrebuješ. Če greš gledat videe, boš imela po 10 izdelkov na obrazu zato, da izgledaš bodisi no makeup makeup, ali pa da izgledaš kot lutka. V vsakem primeru je lahko število proizvodov zate primerno, lahko pa krepko odveč.

Seveda je tudi odvisno, KAKO želiš biti naličena. Če je to kot lutka, potem boš res potrebovala več izdelkov. Če je to le poudariti oči in izenačiti ten kože, potem bosta puder/podlaga in paleta senčil čisto dovolj, poleg maskare in glosa, ki ju že imaš. Mogoče še kakšno rdečilo in šminka, eventuelno bronzer, ampak ta zna tudi zafrkniti vse skupaj.

Tudi artikli morajo biti takšni, da sedejo tebi in na tvojo kožo. Jaz imam recimo suho in občutljivo, če imaš ti mastno, bova kupili popolnoma različni podlagi. Jaz imam puder oziroma pač tekočo podlago zato, da ne izgledam čisto mimo, ne pa zato, da se na daleč vidi, da sem napudrana.

Ker očitno izkušenj nimaš, ti predlagam, da najprej oceniš svojo kožo, se odločiš, kaj točno pri ličenju želiš doseči, nato najprej po internetu poiščeš primerne izdelke za tvojo kožo, potem pa greš v drogerije preizkusiti, kako ti kaj ustreza. Ne govorim le o odtenku, temveč tudi teksturi. V boljših drogerijah, ala Mullerju, lahko včasih dobiš tudi kak vzorček, zato le zaprosi zanje. Šele doma oziroma po določenem času boš lahko torej videla, kaj ti ustreza in kaj ne (mene so recimo enkrat namazali z zelo dragim pudrom od Sisleya, ki je bil sprva super, ampak nato pa ni bil primeren za mojo kožo). Pazi pa, če naletiš na promotorke in ne prodajalke, ker prve želijo prodati svojo znamko.

Osebno imam raje izdelke višjega cenovnega razreda, pa niti ne zato, ker so znamka, temveč zato, ker mi redko kaj ustreza, pa ker imam s tistimi redkimi dobre izkušnje, pa tudi zelo malo porabim. Na koncu, če ne misliš prej testirati in kar kupiti, boš za nakup napačnih izdelkov lahko plačala več kot za enega kvalitetnejšega.

Torej, marsikateri nasvet se da najti na spletu, glede na to, kaj na tvoj ten in strukturo kože sploh paše – če imaš hladen ton, nekatera senčila sploh ne pridejo v poštev recimo, enako velja za šminke. Potem pa iščeš in preskušaš. Druge ni.

Menim tudi, da makeup iz videov in instagrama ipd. nikakor ni primeren za vsak dan. Res je, da se marsikatera mlada dama namaže tako, žal vpliv Kardashiank ipd., ampak izgleda umetno in tudi grdo in res neprimerno za obisk trgovine ali delo v slaščičarni. Tudi tukaj velja pravilo manj je več in v zmernosti je odgovor.

primer, tekoca podlaga, puder v prahu, fixer
rdecilo, bronzer, highlighter
primer za veke, eyeliner, paletka za sencila, paletka za obrvi, maskara
svincnik za usta, sminka, glos.

to je tako, konkreten nabor izdelkov za “popoln” makeup.

v realnosti rabis le:
puder, sencilo, eyeliner, maskara, sminka (ki je hkrat lahko tud rdecilo), svincnik za obrvi.
pa se vsi ti produkti nisi nuja. rabis to, kar zelis poudariti ali skriti.
ce imas slabo kozo, pac rabis vec in boljsi puder.. ce imas lepe oci, jih samo malce poudaris… itd

Najbolj važno pa ni, katere izdelke uporabiš, ampak KAKO jih uporabiš. Zaradi tega pudra ne priporočam, ampak raje kakšno BB kremo, pa tudi sicer se je bolje držati pravila manj je več. Če se preveč vidi, da si naličena, potem nisi dobro naličena – dnevno ličenje naj bi le poudarilo tvoje naravne poteze. Večerno ličenje, ličenje za Tv, nastope je pa nekaj drugega. Ampak za vsak dan pa na kožo nanašaj čim manj: BB krema, da malo izenačiš ten kože, s tem, da moraš nujno čim bolj zabrisati robove ter izbrati odtenek, ki je čim bolj podoben tvoji koži in ni pretemen (to je pogosta napaka). Večini žensk pristojijo tudi rahlo poudarjena lica – malo rdečila oziroma blusha za lica, kar naneseš z velikim čopičem. Potem pa se odločiš, ali boš poudarila oči ali ustnice. Močna rdeča šminka in močno poudarjene oči običajno ne funkcionirajo najbolje – izberi eno ali drugo. Recimo močna šminka in nežno poudarjene oči smao z maskaro in nevpadljivim senčilom. Ali pa šminka v barvi ustnic in močneje poudarjene oči. Nekatere ženske rade za oči uporabljajo barvico, ampak moraš pri uporabi paziti, da ti ne ‘zapre’ preveč oči, ker tisto je no go. Pa na obrvi ne pozabi – večina žensk ima čisto lepo naravno obliko, nekatere svetlolaske pa si jih še malo poudarijo.

Sicer pa ti vsi ti izdelki nič ne pomagajo, če jih ne znaš pravilno uporabljati. Priporočam ti tečaj ličenja ali pa prosi za pomoč kakšno kolegico, ki to obvlada.

Poglej si ta video in še kakšnega njenega.
Ženska ima okus, ni nič v stilu Kardašijank. In ni neka frklja. 🙂

https://youtu.be/jbdDEfDHfU4

eno vprašanje:

kako fiksirate podlago?
neki puder ali BB ali CC kremo moram imet, da izenačim ton kože, ker sem sicer cela čudna in flekasta in me sprašujejo, če sem bolna
ker nosim očala, se mi na nosu potem to zbriše in zgrbanči… če fiksiram s transparentnim pudrom se ful pozna….

s čim fiksirate podlago?

jaz se sicer naličim – podlaga, eyeliner, senčka za oči, maskara, lička ter nek lipgloss
sem sredi 40
pred desetimi leti se mi ni dalo ličit, zdaj se malo bolj potrudim 😀

Dnevno uporabim primer, BB kremo, bronzer in shimmer, maskaro, eyeliner in glos/šminko bolj naravne barve. Zame dovolj, da ni vpadljivo, ličenje mi vzame cca. 5 minut in traja do poznega popoldneva. Če potrebujem za delj časa, osvežim obraz z malce pudra v prahu in močnejšo šminko.

Za zvečer imam dodatno puder v prahu, nekaj senc za oči in rdečo šminko. Zmeraj vsi opazijo razliko, haha.

Rdečila za lica ne maram, morda bi lahko dodala kakšen kremni concealer, pa ga še nisem kupila.

Sem pa v sredi 40, rahel make-up je nujen že zaradi službe.

Povej še, kakšno kožo imaš (mastna, suha, mešana, normalna?) in katere produkte uporabiš (znamka)
Ker res ni vseeno…….. In tebi to očitno deluje, tako da prosim, deli z nami.

ne komplicirajo tako, pa farbajo zadeve, da zdržijo 10 let in več v vseh razmerah, ne pa farbanje za par urc…

Povej še, kakšno kožo imaš (mastna, suha, mešana, normalna?) in katere produkte uporabiš (znamka)
Ker res ni vseeno…….. In tebi to očitno deluje, tako da prosim, deli z nami.
[/quote]

Moja koža je normalna/malce mešana, starost 46 let.

Moji stalni pripomočki:

Missha BB
ELF bronzer/shimmer
Lancome maskara in eyeliner
šminka/gloss različno

mineralni puder v prahu (ga uporabljam tudi brez podlage, za večerne priložnosti)
ELF mineralne senčke (pod njimi podlaga ELF)

Moji koži ustreza, ni pa nujno, da bo vsem.

Moja koža je normalna/malce mešana, starost 46 let.

Moji stalni pripomočki:

Missha BB
ELF bronzer/shimmer
Lancome maskara in eyeliner
šminka/gloss različno

mineralni puder v prahu (ga uporabljam tudi brez podlage, za večerne priložnosti)
ELF mineralne senčke (pod njimi podlaga ELF)

Moji koži ustreza, ni pa nujno, da bo vsem.
[/quote]

Hvala, upam, da bo komu pomagalo. Meni sicer ne, ker je moja koža suha oz. mešana (masten nos).
Omenila si primer, katerega imaš?

Hvala, upam, da bo komu pomagalo. Meni sicer ne, ker je moja koža suha oz. mešana (masten nos).
Omenila si primer, katerega imaš?
[/quote]

Nekaj temu podobnega (in bistveno cenejšega), se ne spomnim znamke
https://www.guerlain.com/int/en-int/makeup/face/make-bases/meteorites-base-perfecting-pearl-anti-dullness

Moj nos je tudi nagnjen k bleščanju, ni pa sile. Se mi zdi, da vsaj pozimi ni ravno sile, da bi morala kaj težjega uporabiti.

Namesto fixatorja lahko na koncu uporabis kaksen hidrolat za vlazenje.tudi deluje, ce nimas reeees mastno mastne kože.

kul
imam hidrolat vrtnice doma. bom sprobala.
upam, da s ene bom po nosu svetila pol

Jaz sem cisto out z licenjem!

Kaj je bronzer in kako se uporablja?
Kaj pa shimmer?

Shimmer so blescice, v tem primeru je misljeno kot osvetljevalec.
Bronzer se uporablja za senčenje obraza, naceloma doda pridih zagorele koze.
Poglej kak video ali poguglaj sencenje obraza, bos videla kako se uporablja in ti bo jasno, za kaj tocno gre.

Samo malo: ženska v videu kaže kako se namazati, da izgledaš kot brez makeupa?
Punce, ženske…ve to resno?

No make up je no make up:):):)

Ni čudno, da so mlada dekleta čisto zblojena, če jim prodajajo miselnost, da rabijo ličila, da izgledajo nenamazana.

Samo malo: ženska v videu kaže kako se namazati, da izgledaš kot brez makeupa?
Punce, ženske…ve to resno?

No make up je no make up:):):)

Ni čudno, da so mlada dekleta čisto zblojena, če jim prodajajo miselnost, da rabijo ličila, da izgledajo nenamazana.
[/quote]
zakaj se naličit?
zato, da izenačiš ton kože, da poudariš svoje prednosti in skriješ svoje slabosti
to lahko narediš tudi tako, da zgleda, kot da imaš minimalno ličila na sebi, ni treba da si cirkuška lutka. je pa res, da ene grejo za tem lookom.

dejstvo je, da večina žensk brez ličil zgleda ali starejše, ali utrujeno, ali bolno ali ….
ker smo vajeni tega, da morajo biti oči velike in poudarjene, da morajo trepalnice zaokrožat pogled, da morajo bit lička sijoča in koža rožnata. bognedaj, da zgledaš zeleno.

Jaz pa rabim eno podlago za suho kožo. Zdi se mi, da so vse podlage narejene za mastno kožo. Trenutno uporabljam eno podlago s Kitajske. 😀 Ne se zgražat. Je pa ful vlažilna. xD

Res priporočam Bourjois healthy mix ♡

zakaj se naličit?
zato, da izenačiš ton kože, da poudariš svoje prednosti in skriješ svoje slabosti
to lahko narediš tudi tako, da zgleda, kot da imaš minimalno ličila na sebi, ni treba da si cirkuška lutka. je pa res, da ene grejo za tem lookom.

dejstvo je, da večina žensk brez ličil zgleda ali starejše, ali utrujeno, ali bolno ali ….
ker smo vajeni tega, da morajo biti oči velike in poudarjene, da morajo trepalnice zaokrožat pogled, da morajo bit lička sijoča in koža rožnata. bognedaj, da zgledaš zeleno.
[/quote]

Nisem komentirala ali se naliči ali ne.
Moj komentar leti na video z naslovom: No makeup makeup look.
Ženski v videu se še kako vidi, da je namazana in v videu (vsaj prvo minuto ali dve) uporablja vsaj 3 izdelke. To ni “No makeup” ampak je kar lepo število makeup izdelkov.

Nisem komentirala ali se naliči ali ne.
Moj komentar leti na video z naslovom: No makeup makeup look.
Ženski v videu se še kako vidi, da je namazana in v videu (vsaj prvo minuto ali dve) uporablja vsaj 3 izdelke. To ni “No makeup” ampak je kar lepo število makeup izdelkov.
[/quote]
point je, da deluje nenamazano. no make up.
valjda, če je to tutorial o mazanju, da bo cel kup izdelkov uporabila, ampak končen rezultat je naraven videz. ali no make up.

ker no make up po tvojem je zgolj milo in voda ali kako?

ženska zgleda naravna
nekak tak, kot je moj fotr za natalijo verboten na televiziji pred 20 leti cel navdušen rekel, vidiš, da se ni treba mazat, če hočeš lepa bit, natalijo poglej. kaj pa je on vedel o pudrih pa senčkah pa blushih. delovala mu je brez ličil

Meni Bourjois Healthy Mix ni bil tako dober, ga pa res zelo hvalijo.

Odlicna sta mi Guerlain Lingerie de Peau, eventuelno tudi Guerlain Aqua Nude, pa Sensai Luminous Sheer Foundation. Poskusi se Armani Luminous Silk Foundation, a meni je vseeno presuh.

Je pa sploh v tem casu pomembno, da tudi zrak vlazis, ker se tako navlazena koza bo na prenizki vlaznosti postala suha.

Tukaj se vidi da vi bolha moderatorji odg.in postavljate sami sebi vprasanja da folk ne panicari …v glavnem ne seri beri boli nas una stvar ker jutri bos imela procentov nekaj in zavajajocih oglasov za nas naprej prodane duse za sitne pare aja pa sencke bos tud kupla krava ali konj en naivne ovce pa klikajo ti pa cincin bo tosl poln

point je, da deluje nenamazano. no make up.
valjda, če je to tutorial o mazanju, da bo cel kup izdelkov uporabila, ampak končen rezultat je naraven videz. ali no make up.

ker no make up po tvojem je zgolj milo in voda ali kako?

ženska zgleda naravna
nekak tak, kot je moj fotr za natalijo verboten na televiziji pred 20 leti cel navdušen rekel, vidiš, da se ni treba mazat, če hočeš lepa bit, natalijo poglej. kaj pa je on vedel o pudrih pa senčkah pa blushih. delovala mu je brez ličil
[/quote]

Kako deluje nenamazano? Gledava različna videa?
Če želis izgledati naravno potrebuješ kup kozmetike? Kot sem že napisala: no make up je dejansko no make up …tako preprosto:)
Kako pa ti imenuješ nenamazano žensko? Minus no makeup?

New Report

Close