dnevno red Bull
a je narobe, če vsak dan spijem 1 red bul? zadeva me res zbudi, spijem ga dopoldan med službo. že dlje časa se zaspana, utrujena, brez enegije (1 leto). zdravnik je ugotovil samo višji kortizol (ne pa presežen) in malo nižje železo.
sicer imam 35 let, ne kadim, ne pijem alkota, ne pijem kave alizelenega čaja, imam nizek pritisk.
vem, da ni zdravo, ampak mi pa pomaga, da bolje opravljam delo, sem bolj aktivna, več naredim, v službi je panika, saj so nam najprej znižali plače za 300€, sedaj se šušlja o odpuščanju (ne morem si privoščit bit zaspana in neefektivna)…. čez vikend ga ne pijem.
Jaz v povprečju spijem 2 na dan. Ko so pomembni izpiti, tudi po 5,6. Spijem iz hoferja, brez cukra Flying power. Zdravo sigurno ni. Občasno me peče zgaga, težko zaspim, roke se mi tresejo, če jih spijem preveč. Utrip mi naraste na 90 ali še več, prehitro trzam in premikam oči. Izgleda me je kofein izdal in deluje samo taurin, zato si trenutno ne morem privoščiti, da bi bila zaspana.
Kava ti ne pomaga?
Stres in energijska pijača – odlična kombinacija za infarkt, možgansko kap, dodatno obremenjevanje ledvic in jeter (sladkor ali umetno sladilo, taurin, efedrin, kofein). efedrin in taurin motita ritem delovanja srca, lahko povzročajo aritmije.
Se da pa na obrate spravit tudi drugač ein drugače bolj na naraven način zbistrit možgane. Tek, predihanje na svežem zraku, izmeničen tuš….
Prvo kot prvo je to nezdravo kot sama ves in se bo enkrat moglo nehat. Alternativa kot jih poznas so zeleni caj (in se kaksen drug) in kava. Kava ali dve v osmih urah so ravno prav. Se to prva ko prides na siht druga je pa ze nakonc in ti da energiojo za doma. V caju je tega teina manj, je pa res da te pocasi drzi in ucinkuje dlje. Ne vem kasne mas moznosti za kave in caje kuhat na sihtu, no verjetno za kavo ni problem imate najbrz avtomat. Tezko pa je nekoga posilit s kavo ce je ne mara ze sam po sebi. No v enem redbullu pa je kolicine kofeina veliko vec kot v kavi, za koliko kav sem ze pozabil.
Dejstvo je da je ta energija itak v psihi tako da je najbolje probat s kavo/cajem, pa bos videla ali te zadosti zbudi in skoncentrira.
Kar se pa energijskih napitkov tice je pa boljsi s sladkorjem, predvsem pa tudi da 10x vec energije kot tisti brez sladkorja. Ampak je spet tukaj psiha, tisti ki ne vejo tega ga cuker free redbull zadane ravno toliko kot navaden samo da je okus mal bolj cuden. Glede flying powerja iz hoferja pa lahko recemo da je od vseh teh cenejsih alternativ redbullov najboljsi glede na kvaliteto in okus in na ostalo je najvecji priblizek. Jaz spijem kaksnega za vikend bodisi kje zunaj s kolegi ali pa ce gremo v hosto delat.
ahahhahahahahahahhahahahahaahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahahhahahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahhahahahhahahahahhahahhahahahhahhhahhahahahahahahaahahahahahahhahahahhahahahhahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahhaahahahahhahahahahahahhahahahahahhahahahahhahjajhajhahahahhahahahahhahahahahahhahahahahhahahhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahhahahahahhaPOMOČ POSLITE POMOČhahahahahahahahahaha ZDEJhahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahhahahahhahahahhahahahhahahahahhahahahhahahahahhahahahhahahahahhahahahhahahhahahahhahahahhahahhahahahhahahhahahahhahahahahhahahahahhahahahahhahahahhahahahhahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahaha