DNP idr. davki koliko %????
Pozdravljeni!
imam naslednjo situacijo in vas prosim za pomoč, oziroma odgovor glede plačila davkov:
leta 2004 sem z izročilno pogodbo od svoje mame dobila zemljišče. Pridobila sem gradbeno dovoljenje za gradnjo treh vrstnih hišk, ki jih bom prodala. Rada bi vedela, koliko odstotkov in katere davke plačam ob prodaji (po informacijah, ki sem jih dobila, gre za 20% in 2%, vendar ne vem, kateri so ti davki; DDV, davek od prodaje, davek od dobička ????)? Kako je s t.i. kapitalskim dobičkom, oziroma, ali prijavim dobiček v dohodnino? Sem fizična oseba, oz. nisem zavezanka za DDV.
Opozorili so me na to, da bom glede na višino dobička postala davčna zavezanka kot fizična oseba, žal ne vem kaj to zame pomeni, glede na to, da je to povsem enkraten posel, potem se s tem ne bom več ukvarjala, ne bom opravljala nobene dejavnosti, sem v rednem delovnem razmerju.
vprašanje je nekoliko obširno, mogoče veste samo del odgovora, vsekakor se vam za odgovore zahvaljujem.
Vprašanje sem poslala tudi na davčni uad, pa zaenkrat po enem tednu še nobenega odgovora, če pokličem, so pa vsi nejevoljni, ker menda vsi pobirajo dohodnino. Skratka, nobene pametne, konkretne informacije.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vam želim prijeten dan!
Počakajte na odgovor DURSa, ki bo za vas edini merodajen.Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.