do kdaj so pirhi užitni?
Jajca v zeliščni omaki
1 kg krompirja
8 jajc
sol
petršilj
bazilika
drobnjak
250 g smetane za kuhanje
250 ml mleka
1-2 žlici gorčice
mleti poper
ščep sladkorja
1-2 žlici limoninega soka
Krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo. Jajca trdo skuhamo, olupimo in razpolovimo.
Zelišča operemo, osušimo in na drobno sesekljamo.
Smetano in mleko gladko premešamo in segrejemo (ne sme zavreti). Odstavimo s plošče.
Začinimo z gorčico, soljo, poprom, in limoninim sokom. Primešamo zelišča. Omako polijemo preko jajc in krompirja.
zakaj pa ne?
daš eno plast krompirja, eno plast mesa (v tem primeru šunke, ki ti je ostala od praznikov), čez eno plast na rezine narezanih trdo kuhanih jajc, pa še enkrat malo mesa, ali krompirja, čez pa preliješ polivko iz kisle smetane in rumenjakov. Zelo dobro, pa še ostankov se znebiš.
ps: mene je to naučila moja zdaj 84 let stara babica. Doma so imeli gostilno 🙂