Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek do kdaj so pirhi užitni?

do kdaj so pirhi užitni?

nekaj jih mam še v hladilniku in dva na mizi pa en vem al jih sploh še lahko jemo??

bajsika………..iskalnik!!!

jojojo zakaj iskalnik? kako pa naj bi vedela, da smo o tem že govorili?

Ma kolko časa bomo še o pirhih razpravljali?

dokler se ne pojejo :)))))))

O, sva se preselili? 🙂

če so v hladilniku, in če ti je ostalo še kej šunke, naredi hitro musako, pa bo. Dobro kosilo, pa še hladilnik boš pospravila 🙂

povsod naju je je dost:)

Musako??? Iz šunke in jajc? No, mene je mama učila, da je musaka iz krompirja, mletega mesa in bešamela.

Jajca v zeliščni omaki

1 kg krompirja
8 jajc
sol
petršilj
bazilika
drobnjak
250 g smetane za kuhanje
250 ml mleka
1-2 žlici gorčice
mleti poper
ščep sladkorja
1-2 žlici limoninega soka

Krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo. Jajca trdo skuhamo, olupimo in razpolovimo.
Zelišča operemo, osušimo in na drobno sesekljamo.
Smetano in mleko gladko premešamo in segrejemo (ne sme zavreti). Odstavimo s plošče.
Začinimo z gorčico, soljo, poprom, in limoninim sokom. Primešamo zelišča. Omako polijemo preko jajc in krompirja.

zakaj pa ne?
daš eno plast krompirja, eno plast mesa (v tem primeru šunke, ki ti je ostala od praznikov), čez eno plast na rezine narezanih trdo kuhanih jajc, pa še enkrat malo mesa, ali krompirja, čez pa preliješ polivko iz kisle smetane in rumenjakov. Zelo dobro, pa še ostankov se znebiš.

ps: mene je to naučila moja zdaj 84 let stara babica. Doma so imeli gostilno 🙂

New Report

Close